fbpixel

Search icon
Search
Εύκολες συνταγές ιδανικές για ελαφρύ βραδινό
TASTE

Εύκολες συνταγές ιδανικές για ελαφρύ βραδινό

Νόστιμες προτάσεις που φτιάχνονται στο λεπτό


Είναι γεγονός ότι πολλές φορές αναζητούμε ένα γεύμα, το οποίο θα μας χορτάσει, θα είναι απολαυστικό και παράλληλα θα μπορούμε να το ετοιμάσουμε σε λίγη μόλις ώρα. Πράγματι, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες επιθυμούμε κάτι «ελαφρύ», το οποίο ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι άγευστο. Ταυτόχρονα, θέλουμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας -με ίσως κάποια υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας. Εκεί λοιπόν, που λέγατε ότι οι προτάσεις έχουν περιοριστεί, εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο fun και γρήγορες συνταγές, κατάλληλες για βραδινό, που μπορείτε να απολαύσετε άμεσα! 

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο & chili

shutterstock-633328772.jpg

Υλικά

  • 100 γρ. σπανάκι
  • 300 γρ. φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα και ζεματισμένα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 κόκκινες πιπεριές chili χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα από lime
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για το dressing

  • 1 κόκκινη πιπεριά chili χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι γάλα 
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό από lime

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές chili, το ξύσμα από lime και τη ζάχαρη και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν κόβετε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες. Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε για να ενωθούν. Μοιράζετε τα φασολάκια και το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα, σερβίρετε από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου και περιχύνετε με το dressing.

Συνταγή: Tina Webb

Vegan πίτσα με αράβικη πίτα

shutterstock-1076042987.jpg

Υλικά

  • 4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
  • 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση

Για το dressing ντομάτας 

  • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο. Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.

Συνταγή: Ελένη Ψυχούλη 

Κροκέτες με αχλάδι και μπέικον

shutterstock-1177501399.jpg

Υλικά

  • 300 γρ. αχλάδια
  • 200 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 400 ml σπορέλαιο

Για το πανάρισμα

  • 3 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. πάνκο 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • γλυκόξινη σάλτσα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε μια φέτα μπέικον στον πάγκο εργασίας μας. Βάζουμε 1 κ.γ. από την γκοργκοντζόλα στη μία άκρη του μπέικον, τοποθετούμε μια φέτα από το αχλάδι και τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το αχλάδι και το μπέικον και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει. Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το πάνκο. Περνάμε τα ρολάκια διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και το πάνκο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά και μεταφέρουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε 1-2 λεπτά για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ρόκα και sweet chili sauce.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης