fbpixel

Search icon
Search
Extensions στις βλεφαρίδες: Πώς ήταν η πρώτη μου εμπειρία
EDITORS' CHOICE

Extensions στις βλεφαρίδες: Πώς ήταν η πρώτη μου εμπειρία

Η beauty editor του GLOW.GR περιγράφει τη διαδικασία βήμα βήμα


Πριν λίγο καιρό είχα γράψει ένα άρθρο για τα extensions στις βλεφαρίδες (διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε εδώ) και όπως ήταν φυσικό, μπήκα αμέσως στον πειρασμό να τα δοκιμάσω. Μπορεί να μην ήξερα, τι ακριβώς να περιμένω, αλλά είχα ήδη σκεφτεί 2 καλούς λόγους για να πω το ναι. Πρώτον ήθελα να γλιτώσω χρόνο από το καθημερινό μακιγιάζ μου, παραλείποντας τη μάσκαρα και δεύτερον, έψαχνα έναν τρόπο να αποκτήσω τη σέξι καμπύλη που έχουν οι βλεφαρίδες των stars. Και κάπως έτσι, έκλεισα ραντεβού με έναν ειδικό. 

Όταν έφτασα... στον χώρο και λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, δεκάδες σκέψεις άρχισαν να κατακλύζουν το μυαλό μου. Θα φαίνονται υπερβολικές, θα είναι βαριές, πόσο θα κρατήσουν, πώς θα φύγουν, πώς πρέπει να τις περιποιούμαι και το βασικότερο, έκανα καλή επιλογή που ήρθα; Έχω δοκιμάσει ψεύτικες βλεφαρίδες, σκέφτηκα, πόσο διαφορετική θα είναι η αίσθηση; 

Μόλις ήρθε η σειρά μου... με υποδέχτηκε η expert. Δίπλα της είχε όλα τα εργαλεία και τα διαφορετικά είδη σε τρίχες και τουφάκια. Της εξήγησα, ότι ήταν η πρώτη φορά που θα έβαζα extensions στις βλεφαρίδες και ότι ήθελα όσο πιο φυσικό αποτέλεσμα γινόταν. Μου απάντησε, ότι θα μου τοποθετούσε τρίχα-τρίχα τα extensions πάνω στις φυσικές μου βλεφαρίδες και ότι στην άκρη θα έκαναν ένα διακριτικό cat-eye εφέ. 

eylash-extensions.jpg

Καθ' όλη τη διάρκεια... με βοήθησε πολύ να χαλαρώσω το γεγονός, ότι μου μιλούσε, μου εξηγούσε τι έκανε. Αρχικά μου έβαλε μια λευκή κολλητική ταινία στις κάτω βλεφαρίδες, ώστε να τις ξεχωρίσει από τις επάνω και να βλέπει καλύτερα που τοποθετεί τα extensions. Μετά έκλεισα τα μάτια μου και ξεκίνησε η τοποθέτηση. Μου επισήμανε, ότι ήταν πολύ σημαντικό να κρατήσω τα βλέφαρά μου όσο πιο σταθερά γινόταν. Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ευαίσθητη με τα μάτια μου, αλλά ευτυχώς δεν τρεμοπαίζουν. Μόλις μου τοποθέτησε το πρώτο extension, κυριολεκτικά δεν αισθάνθηκα τίποτα. Ούτε καν που άγγιζε το μάτι μου το τσιμπιδάκι. Μου είπε ότι κάθε τρίχα την περνάει από μία ειδική κόλλα και μετά την κολλάει στη βάση της φυσικής βλεφαρίδας, χωρίς να ακουμπάει το δέρμα.

Μετά από 30 λεπτά... η τοποθέτηση είχε τελειώσει, χωρίς καν να το καταλάβω. Πριν ανοίξω, όμως, τα μάτια μου έπρεπε να περιμένω άλλα 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί τελείως η κόλλα. Όταν πλέον τα άνοιξα, αισθάνθηκα ένα βάρος, σαν να είχα "κουρτινάκια" ή βεντάλιες στις βλεφαρίδες μου. Η ειδικός με καθησύχασε αμέσως εξηγώντας μου ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς έπρεπε να ξεκολλήσει και να τριμάρει κάποια extensions που είχαν ενωθεί με τις κάτω βλεφαρίδες μου. Αφού έγινε κι αυτό, τότε πράγματι δεν με ενοχλούσε τίποτα στο μάτι μου. Το βάρος ήταν φυσιολογικό να το νιώσω μου είπε, πόσο μάλλον αφού ήταν η πρώτη μου επαφή με extensions. Με διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι την επόμενη μέρα δεν θα αισθανόμουν τίποτα απολύτως.

Μόλις κοιτάχτηκα στον καθρέπτη... δεν το πίστευα. Η πρώτη μου ενστικτώδης αντίδραση ήταν να πιάσω τις βλεφαρίδες μου, κάτι που δεν επιτρέπεται απευθείας, γιατί μπορεί να τις χάλαγα. Δεν θα πω ψέματα, όταν μου έδωσε τον καθρέπτη στην αρχή για να τις κοιτάξω από κάτω μου φάνηκαν πολύ μεγάλες, αλλά όταν σηκώθηκα και τις είδα μόνη μου ενθουσιάστηκα. Ήταν αυτό που ήθελα! Έδιναν τόση-όση ένταση στα μάτια μου και τα έκαναν να φαίνονται μεγαλύτερα. Αυτόματα το βλέμμα μου έγινε πιο sexy και η αυτοπεποίθησή μου τονώθηκε ακόμη περισσότερο. Γιατί δεν το είχα δοκιμάσει νωρίτερα, αναρωτήθηκα; 

eyelash-extensions-beftore.jpg
Το πριν

Λίγο πριν φύγω... η lash expert μου εξήγησε τι έπρεπε να κάνω τις επόμενες μέρες και πώς να περιποιηθώ τα extensions. Για 24 ώρες χρειαζόταν να μην τις βρέξω, ώστε να μην αλλοιωθεί η κόλλα. Μετά από αυτό, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός στο eye makeup, αρκεί να το αφαιρούσα με ένα oil-free προϊόν και απαλές, ταμποναριστές κινήσεις. Στον έναν μήνα, όταν και θα αρχίζουν να πέφτουν ένα ένα τα extensions, μου τόνισε ότι ήταν πολύ σημαντικό να έρθω ξανά για την αφαίρεση και όχι να προσπαθήσω να τα αφαιρέσω μόνη μου, γιατί το μόνο που θα καταφέρω είναι να τραυματίσω τις φυσικές μου βλεφαρίδες.

Το πρώτο βράδυ... αφαίρεσα το μακιγιάζ της ημέρας με ένα δισκίο ντεμακιγιάζ εμποτισμένο σε υγρό micellaire και απέφυγα τελείως την περιοχή γύρω από τα μάτια. Η μόνη δυσκολία που συνάντησα ήταν στον ύπνο, όταν γυρνούσα στο πλάι και τα extensions ακουμπούσαν το μαξιλάρι. Ήταν περίεργη αίσθηση.

Το επόμενο πρωί... πραγματικά δεν ένιωθα, ότι είχα κάτι πάνω στις βλεφαρίδες μου. Το βάρος της πρώτης ημέρας είχε εξαφανιστεί τελείως. Μόνο όταν κοιταζόμουν στον καθρέπτη θυμόμουν, ότι όντως υπήρχαν τα extensions. Προχώρησα κανονικά και με το μακιγιάζ μου, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα μου πήρε πολύ λιγότερο χρόνο να βαφτώ απ' ότι συνήθως. Μόνο η τοποθέτηση των φακών επαφής με παίδεψε λίγο στην αρχή, αφού φοβόμουν ακόμη, μην κάνω κάτι που δεν έπρεπε και χαλάσω τα extensions. Όταν πήρα το κολάι όμως, όλα έγιναν πολύ απλά.

eyelash-extensions-review.jpg
Το μετά

Συνολικά... η πρώτη μου εμπειρία με τα extensions στις βλεφαρίδες ήταν καλύτερη απ' όσο θα μπορούσα να φανταστώ. Από τότε που τα έβαλα, δεν μπορώ να σταματήσω να τα κοιτάζω. Πλέον απολαμβάνω να βάζω το makeup μου κάθε πρωί και να ετοιμάζομαι σε λιγότερο από 10 λεπτά. Ακόμη κι όταν φοράω μόνο αντηλιακό με χρώμα, οι βλεφαρίδες κάνουν το όλο look να φαίνεται ολοκληρωμένο. Δεν ξέρω, πώς θα φαίνονται όταν αρχίζουν να πέφτουν, θα το ανακαλύψω σε λίγο καιρό υποθέτω, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαναβάλω extensions για δεύτερη φορά. Άλλωστε, όπως είπε η expert, αν η τοποθέτηση γίνει σωστά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις φυσικές βλεφαρίδες.

Notes

Αν θέλετε κι εσείς να βάλετε extensions στις βλεφαρίδες σας, πρέπει να φροντίσετε να:

  1. Βρείτε έναν ειδικό που ξέρει τι κάνει και πώς να το κάνει. Μην εμπιστεύεστε ανθρώπους χωρίς κάποια βεβαίωση.
  2. Είστε αμακιγιάριστες στα μάτια πριν την τοποθέτηση.
  3. Ακολουθήσετε τις υποδείξεις και οδηγίες του expert για την περιποίηση.
  4. Κλείσετε ραντεβού για την αφαίρεση και όχι να βγάλετε μόνες σας τα extensions.
adv

GLOW LOVES

24 ώρες... με τις Πωλίνα Σαρρή και Πανιώ Βέντζα
#GREEKSDOITBETTER

24 ώρες... με τις Πωλίνα Σαρρή και Πανιώ Βέντζα