fbpixel

Search icon
Search
Exploring Greece: Οι νέες τάσεις στα ταξίδια για αξέχαστες διακοπές
THE LOOK

Exploring Greece: Οι νέες τάσεις στα ταξίδια για αξέχαστες διακοπές

Aνακαλύπτουμε τις εν πλω ελληνικές ομορφιές, εξερευνούμε το άγνωστο σε μαγικές διαδρομές και ζούμε την περιπέτεια στο μάξιμουμ


LUXURY STAY

Τα πιο επιτυχημένα brands είναι αυτά που προβλέπουν τις ανάγκες των πελατών κι εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους. Αυτό είναι το μυστικό κάθε resort που σέβεται τον εαυτό του και τους επισκέπτες του. Μ’ ένα ονειρικό background και high-end υπηρεσίες, η Ελλάδα γίνεται μονόδρομος για κάθε ταξιδιώτη που θέλει να βιώσει την αληθινή εμπειρία διαμονής, ν’ απολαύσει όλων των ειδών τις ανέσεις και να μαγευτεί από τη συγκλονιστική ομορφιά του τόπου. Σε κάθε γωνιά της, η απαράμιλλη γοητεία της φύσης συνδυάζεται με τη σύγχρονη, εκλεπτυσμένη πολυτέλεια, δύο στοιχεία που, όταν γίνονται ένα, εξασφαλίζουν τις απόλυτες καλοκαιρινές διακοπές για κάθε travel lover!

MULTI STAR

Πολυτελή καταλύματα και θέρετρα με όλα τα comforts προλαβαίνουν κάθε επιθυμία και ικανοποιούν οποιαδήποτε απαίτηση. Η γαλήνη που προσφέρουν οι privé βίλες με τις ιδιωτικές πισίνες, το in-room breakfast και το custom-made mini bar είναι μοναδική, μετατρέποντας την εμπειρία σε one οf a kind. Στα δωμάτια, η smart τεχνολογία πρωταγωνιστεί, καθώς τα περισσότερα διαθέτουν συστήματα για τη ρύθμιση κάθε ηλεκτρονικής συσκευής κι εφαρμογές για να κλειδώνουν τις πόρτες τους μέσω κινητού, από μακριά! Οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας απαιτητικός επισκέπτης είναι πλέον εφικτό: από ένα προσωπικό γραφείο με iMac desktop και δωρεάν Wi-Fi Internet, έως ένα Sony Playstation 4 ή δορυφορική τηλεόραση σε όλα τα δωμάτια, ακόμη και στα μπάνια! Οι ένοικοι μπορούν να χαλαρώσουν στον ιδιωτικό κήπο τους ή ν’ απολαύσουν το δείπνο τους στην πριβέ, εξωτερική τραπεζαρία τους. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το πρωινό τους στην ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα ή να επιλέξουν την ιδιωτική παραλία για μπάνιο.

SERVICES

Η παρουσία ενός concierge είναι απαραίτητη, καθώς αυτός αναλαμβάνει να ενημερώσει κάθε επισκέπτη σε ό,τι αφορά στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες και την περιήγησή του στην περιοχή, τις μετακινήσεις, τις κρατήσεις σε εστιατόρια ή θεάματα, την ενοικίαση οχημάτων ή σκαφών αναψυχής. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα για ραντεβού που αφορούν σε περιποίηση μαλλιών και μασάζ μέχρι yoga session και αρωματοθεραπεία στο δωμάτιο! Barbeque nights, VIP μετακινήσεις και mini κρουαζιέρες συμπληρώνουν το service menu για τους απαιτητικούς!

Ανάμεσα σε άλλα, τα γαστρονομικά ταξίδια που προσφέρονται μαρτυρούν και τις παραδόσεις κάθε τόπου, με γεύματα στην παραλία ή ρομαντικά δείπνα εντός ή εκτός ξενοδοχείου, μαθήματα μαγειρικής και την απόλαυση να ολοκληρώνεται με υπηρεσία bar tender οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

GLAMPING

Συνδυάζοντας την επαφή με τη φύση και την πολυτέλεια μιας ξενοδοχειακής μονάδας, το glamping (glamour+camping) συνιστά νέα «άφιξη» στην Ελλάδα, που ήρθε για να μείνει!

Living in nature

“Glamping” είναι η εμπειρία της πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε δομές εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζουν υψηλή αισθητική και αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Πραγματοποιείται σε άρτια εξοπλισμένα κατασκηνωτικά μέσα και κελύφη ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, που μπορούν να συναρμολογούνται ή να μεταφέρονται. Τα καλά νέα είναι πως η εναρμόνιση εγκαταστάσεων και φυσικού περιβάλλοντος γίνεται με τη μικρότερη δυνατή επέμβαση, αφού για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται eco-friendly υλικά. Στη χώρα μας, glampings λειτουργούν τόσο σε νησιά, όπως η Εύβοια, η Λήμνος και η Πάρος, όσο και στην ηπειρωτική χώρα, στα Τζουμέρκα και τη Χαλκιδική.

pavillion-retreat-wf-room-view.jpg

High-end παροχές

Ξεχάστε το camping όπως το γνωρίζατε. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με lux χώρους, με μοντέρνα διακόσμηση, κουζίνα, κλιματισμό και τρεχούμενο νερό, ενώ πολλές φορές συναντάμε και bathroom areas. Όσο για το outdoor, υπάρχουν barbeque, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και πάρκα για παιδιά κι ενήλικες, ακόμη και wellness centers. Η ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά.

THE POWER OF WELL-BEING

Αυτά στα οποία εστιάζουμε το καλοκαίρι είναι η προσωπική ηρεμία και η ενασχόληση με δραστηριότητες που κάνουν καλό στο σώμα και το μυαλό μας. Η ολιστική υγεία βρίσκεται στο επίκεντρο των διακοπών.

Σύγχρονη ευεξία

Εκτός από τα spa και τα beauty centers με επώνυμα προϊόντα, hi-tech εξοπλισμό γυμναστηρίου, ινστιτούτο ομορφιάς και τις πιο σύγχρονες θεραπείες, τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία συμβάλλει δυναμικά στην παροχή exclusive υπηρεσιών, με τη χρήση digital συσκευών και νέων apps, ώστε να μπορεί κάποιος ν’ ακολουθεί πολλά από τα προγράμματα στο δωμάτιο ή στον ιδιωτικό του κήπο. Από την άλλη, δύσκολα μπορεί κανείς ν’ αντισταθεί σε μια detox θεραπεία με φύκια ή στο μυοχαλαρωτικό μασάζ στο νερό. Κάθε πρόγραμμα διαμορφώνεται βάσει των προσωπικών αναγκών του επισκέπτη, που μπορεί ν’ ακολουθήσει συνεδρίες ψυχολογίας, private fitness ή απώλειας κιλών, de-stress retreats κ.ά. Το ίδιο ισχύει και για την εξατομικευμένη διατροφή, όπως γεύματα για vegans, συμβουλές από διατροφολόγο και in-room dishes, για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν το γεύμα τους στο δωμάτιο. Τέλος, τα cooking classes με τοπικά προϊόντα υπό την εποπτεία κορυφαίων chef, θεωρούνται από τις top προτάσεις με τις ιδιαίτερες παροχές.

HOTEL SELECTION

Ιόνιο: Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσετε στο νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα Domes of Corfu, σε μια από τις ονειρικές παραλίες της Κέρκυρας, όπου η υψηλή φιλοξενία και η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια έχουν τη σφραγίδα του ομίλου Domes Resorts. Με μια απέραντη αμμουδιά, εξαιρετικό design -από τη Makridis Associates Architects- και κορυφαία εξυπηρέτηση, το κατάλυμα ανεβάζει τον πήχη της πολυτελούς διαμονής για οικογένειες στο Ιόνιο. Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο έχει ενταχθεί ως μέλος στην Autograph Collection® και υπόσχεται συναρπαστικές εμπειρίες και αποκλειστικά concepts, όπως ο πολυχώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης Core, με food trucks υψηλής γαστρονομίας, η αίθουσα τέχνης Loudos και το Haute Living Selection, μια αποκλειστικότητα του Ομίλου για τους απαιτητικότερους επισκέπτες. Για τα μικρότερα μέλη κάθε οικογένειας, το Kids’ Club γίνεται το αγαπημένο τους μέρος. Για όσους έχουν βρέφη, υπάρχει και υπηρεσία babysitting, ενώ τα δωμάτια είναι ειδικά διαμορφωμένα για να εξασφαλίζεται η απόλυτη ασφάλειά τους.

domes-of-corfu.jpg
Domes of Corfu

Κυκλάδες: Στην αναζήτηση του απόλυτου θερέτρου, το ολοκαίνουριο Mykonos Earth, που έχει ξεχωρίσει για τις υπερσύγχρονες παροχές του, τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την ασυναγώνιστη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, θα γίνει η #1 επιλογή σας! Με μοντέρνα, minimal διακόσμηση, οι -αποκλειστικά για ενήλικες- σουίτες του προσφέρουν όλα τα comforts και συνδυάζουν τη γαλήνη με την ιδιωτικότητα, όπου μπορεί κανείς ν’ απολαύσει ένα μπάνιο στην prive πισίνα ή το τζακούζι του, πίνοντας το ποτό του ή δειπνώντας στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με μεσογειακές προτάσεις επηρεασμένες από γεύσεις της Ευρώπης και της Ασίας. Το bonus στη διαμονή σας είναι οι εξατομικευμένες υπηρεσίες concierge.

drz-mykonos-earth-2815-IkUK9.jpg
Mykonos Earth

Σποράδες: Με κάδρο την απεραντοσύνη του Αιγαίου, το boutique hotel The Water -μέλος των Aria Hotels- στη Σκιάθο, σας δίνει την αίσθηση πως ζείτε κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, χάρη στην προνομιακή του θέση, ενώ είναι κατάλληλο για όσους αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση. Ένα μοντέρνο και πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο, χτισμένο στο τέλος του παλιού λιμανιού της Χώρας της Σκιάθου και πολύ κοντά σε δεκάδες επιλογές διασκέδασης ή φαγητού, προσφέρει άμεση πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα και τις χρυσές παραλίες του νησιού. Ιδανικό τόσο για οικογένειες όσο και για παρέες φίλων, διαθέτει οκτώ δωμάτια σε τρία επίπεδα, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, που θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές.

276803527.jpg
The Water

INTO THE BLUE

Μικροί, απρόσιτοι όρμοι και κρυφές παραλίες, απάτητα ερημονήσια, κοσμικά λιμάνια, καταγάλανα νερά, ονειρεμένα σπήλαια, άγνωστες χρυσές αμμουδιές κατά μήκος της ακτογραμμής, η εμπειρία της κολύμβησης στο ανοιχτό πέλαγος, η ανακάλυψη νέων παραδείσων. Η θάλασσα είναι συνώνυμο της περιπέτειας και της ελευθερίας, και οι διακοπές εν πλω ο καλύτερος τρόπος να τη βιώσετε!

Με σκάφος ή ιστιοπλοϊκό

Και ποιος δε θα ήθελε να βρεθεί σε μέρη όπου η ιδιωτικότητα, η ηρεμία και η ελευθερία είναι καθημερινότητα! Οι διακοπές με σκάφος ή ιστιοπλοϊκό αποτελούν μονόδρομο για εσάς που επιθυμείτε να προσεγγίσετε σημεία παρθένας ομορφιάς, απροσπέλαστα με το αυτοκίνητο ή τα πόδια, έχοντας απόλυτη αυτονομία και άμεση επαφή με τη θάλασσα. Αρχικά, θα χρειαστείτε έναν έμπειρο κυβερνήτη -skipper- κι έναν βοηθό, εκτός κι αν στην παρέα κάποιος διαθέτει δίπλωμα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης ή ταχύπλοου. Όλα τα σκάφη είναι εξοπλισμένα με καμπίνες, κουζίνα, μπάνιο και καθιστικό, ενώ το μέγεθός τους εξαρτάται από τις ανάγκες της παρέας και το budget που μπορεί να διατεθεί. Οι στάσεις σε ακτές είτε ανοιχτά της θάλασσας είναι προαιρετικές, και το πιο σημαντικό είναι πως έχετε την ευκαιρία για βουτιές κάνοντας ελάχιστα μόνο βήματα από εκεί που κοιμάστε! Κι επειδή, ως επί το πλείστον, θα είστε με το μαγιό, δε χρειάζεται να πάρετε πολλά ρούχα μαζί σας και σίγουρα αποφύγετε τα ψηλά παπούτσια. Ένα drybag για βρεγμένα ρούχα και παπούτσια θεωρείται, όμως, απαραίτητο.

1300-traditional-caique.jpg

Where to go: Ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους και τις ημέρες που διαθέτετε, μπορείτε ν’ ανακαλύψετε αμέτρητους ελληνικούς προορισμούς, όπως τους υπέροχους κόλπους στο πίσω μέρος του Πόρου και της Αίγινας στον Αργοσαρωνικό και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, αλλά και να εξερευνήσετε τις δυσπρόσιτες πλευρές της Ύδρας. Επίσης, από Πειραιά ή Λαύριο μπορείτε να βρεθείτε στη Σύρο, την Πάρο ή τη Νάξο. Εναλλακτικά, επιλέξτε το Ιόνιο και συγκεκριμένα την Κεφαλονιά, τους Παξούς και την Ιθάκη. Η Κως και η Ρόδος βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις, ενώ οι Σποράδες θεωρούνται ιδανικές, καθώς διαθέτουν φανταστικά ερημονήσια για βουτιές και πικ νικ.

Με κρουαζιερόπλοιο

Αν αναζητάτε τις ανέσεις ενός resort πολυτελείας, ποικίλες δραστηριότητες, ενδιαφέρουσες εκδρομές, ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους, υπηρεσίες υγείας κι ευεξίας, πλούσιες γαστρονομικές επιλογές που προσαρμόζονται στις διατροφικές σας ανάγκες, sports, κι όλα αυτά ενώ θα επισκέπτεστε έναν καινούριο τόπο καθημερινά, τότε δεν έχετε παρά να ενδώσετε στις διακοπές με κρουαζιερόπλοιο. Τα πλέον σύγχρονα, μοιάζουν με μικρές πολιτείες, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα: από σινεμά και μπαρ, εστιατόρια και take away, βιβλιοθήκες και σημεία Internet, σύγχρονα γυμναστήρια, υπερσύγχρονες υπηρεσίες spa, πισίνες, αίθουσες χαλάρωσης και ηρεμίας, μαθήματα χορού ή μαγειρικής, σεμινάρια τέχνης και ιστορίας. Κι εφόσον όλα φαντάζουν τόσο οργανωμένα, ο συγκεκριμένος τύπος διακοπών ενδείκνυται για την οικογένεια. Επιλέγοντας μια κρουαζιέρα, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά μέρη σε μικρό χρονικό διάστημα, αφού σχεδόν καθημερινά βρίσκεστε σε άλλο λιμάνι. Φέτος, μάλιστα, οι “green” κρουαζιέρες με όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα εμβολιασμένους θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στα λιμάνια, ενώ οι “bubble” θ’ αφορούν σε ταξίδι όπου δε θα είναι όλοι εμβολιασμένοι και θα έχουν δικαίωμα να κατέβουν στους προορισμούς μόνο με οργανωμένες εκδρομές από το πλοίο.

Where to go: Οι ονειρικές θάλασσες των νησιών της Ελλάδας μετατρέπονται στο ιδανικό περιβάλλον για ν’ απολαύσει κανείς την κρουαζιέρα του, με τη Μήλο -το μαργαριτάρι του Αιγαίου-, τη λαμπερή Μύκονο, την πολύχρωμη Πάτμο και τη Σύρο, να φιγουράρουν στη λίστα των top επιλογών. Ακόμα, η Κρήτη είναι μια εξίσου δελεαστική πρόταση, ενώ πραγματοποιούνται και κάποιες με προορισμό την πανέμορφη Κύπρο.

ONE LOVE – ONE EARTH

Ένα μικρό «διαμάντι» για τους connaisseurs της κοσμοπολίτικης ενέργειας της Μυκόνου, διεκδικώντας μια από τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των best of hotels του νησιού. Με high-end υπηρεσίες, το ολοκαίνουριο Mykonos Earth στη Μεγάλη Άμμο -500 μ. από τη Χώρα-, με ανεξάντλητη θέα στο Αιγαίο και αρχιτεκτονική εναρμονισμένη με το στοιχείο της γης, διαθέτει σουίτες ενηλίκων σχεδιασμένες με αφαιρετική κομψότητα και πολυτέλεια, ενώ υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

Megali Ammos, 84600 Mykonos, Greece | +30 22890 25014, +30 694 8887234 | www.mykonosearthsuites.com

FEEL THE PULSE

Είστε λάτρεις των extreme sports και στις διακοπές; Συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες επιλογές για ν’ ανεβάσετε φέτος την αδρεναλίνη σας στα ύψη, με φόντο το απέραντο γαλάζιο και τις καταπράσινες οάσεις της χώρας!

Με τη γεωμορφολογία και το κλίμα της Ελλάδας να ενδείκνυται για πληθώρα outdoor δραστηριοτήτων, η διάθεση για αδρεναλίνη, η εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών, οι έμπειροι εκπαιδευτές και ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι όσα χρειάζεστε για μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

shutterstock-1417640954.jpg

Scuba diving

Επιθυμούσατε ανέκαθεν ν’ ανακαλύψετε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και σας γοήτευε η ιδέα να εξερευνήσετε τα κρυμμένα μυστικά του βυθού; Οι καταδύσεις είναι η τέλεια επιλογή.

Best places: Δεδομένης της καθαρότητας των θαλασσών στη χώρα μας, αυτό το sport είναι ιδανικό για να το δοκιμάσετε στη Μύκονο -ναυάγιο του Καλαφάτη και των πλοίων «Πελοπόννησος» και «Άννα ΙI», ύφαλοι του Paradise και του Super Paradise αλλά και γύρω από το νησάκι της Ρήνειας-, στην Κεφαλονιά -σπήλαιο της Μελισσάνης, υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, σπηλιές στο Φισκάρδο, Αγία Ευφημία, Αργοστόλι και Παλική- και στην Κρήτη -σπήλαιο Ελεφάντων, παραλία Σκινάρια, ακρωτήρι Γραμβούσας, Βούλισμα στο Λασίθι, Καλαθάς, Παλαιόχωρα, Αποκόρωνας Χανίων, Χώρα Σφακίων, Κίσσαμος και Γραμβούσα-, που θεωρούνται top προορισμοί για εξερεύνηση βυθού.

Canyoning

Πεζοπορία, αναρρίχηση, κολύμπι και άλματα είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στην περιπετειώδη φύση του canyoning (κατάβαση φαραγγιών). Ένας συνδυασμός πολλών δεξιοτήτων στο άγριο τοπίο κι ένα από τα πιο ικανοποιητικά υπαίθρια sports, που θα γίνει η αγαπημένη σας καλοκαιρινή συνήθεια.

Best places: Φαράγγια μοναδικής ομορφιάς κι έτοιμα να τα εξερευνήσετε αποτελούν το Βικάκι στο Ζαγόρι, η Βίνιανη στην Ευρυτανία, το Καβούσι στο Ηράκλειο της Κρήτη, καθώς και το Χα στο Λασίθι.

Caving

Η ομορφιά των σπηλαίων της χώρας κόβει την ανάσα κι εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο adventurous. Ζήστε τη μοναδική εμπειρία της κατάβασης στα έγκατα της Γης με την καθοδήγηση έμπειρων σπηλαιολόγων και θαυμάστε τα σχήματα που δημιουργεί η φύση στο πέρασμα των αιώνων.

Best places: Τα σπήλαια της Ελλάδας γίνονται ένα από τα βασικά highlights της φυσικής γοητείας που χαρακτηρίζει τον τόπο μας, με αυτά της Αλιστράτης, του Αγίου Γάλακτος στη Χίο, το σπήλαιο των Λιμνών κοντά στα Καλάβρυτα και το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά, να φιγουράρουν στη λίστα με τα κορυφαία του κόσμου.

shutterstock-1789806557.jpg

Kitesurfing

Συνδυάζοντας αθλήματα, όπως τα wakeboard, windsurf, paraglide και surfing, συνιστά ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα θαλάσσια sports στον κόσμο. Με την αδρεναλίνη να φτάνει στο maximum, μπορείτε να σερφάρετε στα κύματα, ενώ παράλληλα ο έντονος αέρα να καθαρίζει τη σκέψη.

Best places: Οι θάλασσες των ελληνικών νησιών αποτελούν τα top σημεία για να δοκιμάσετε την εμπειρία. Η Μικρή Βίγλα της Νάξου, οι παραλίες του Αγίου Ιωάννη και της Βασιλικής στη Λευκάδα, αυτή του Θεολόγου στη Ρόδο και η Χρυσή Ακτή στην Πάρο, είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία για kitesurfing.

Parapente

Και ποιος δε θα ήθελε να έχει την υπερδύναμη να πετά! Ως μια από τις δημοφιλέστερες, extreme δραστηριότητες, που απογειώνουν τις αισθήσεις, δίνει την ευκαιρία σε όποιον το επιλέξει να δει τα πάντα από ψηλά, σε μερικά από τα πιο δυνατά και αξέχαστα λεπτά της ζωής του.

Best places: Για να το δοκιμάσετε, κατευθυνθείτε στη Λευκάδα και στις περιοχές της Φωκίδας, όπως στους Δελφούς, την Ιτέα, την Άμφισσα, τα Τριζόνια και την Αράχοβα, όπου μπορείτε να πετάξετε σε ύψος μεγαλύτερο των 300 μέτρων.

ROAD IT UP

Αυτό το καλοκαίρι μένουμε Ελλάδα κι επιλέγουμε προορισμούς που ενδείκνυνται για αξέχαστα road trips. Από τα κατάφυτα δρομάκια του Πηλίου ως τη μαγική Πελοπόννησο και την αγαπημένη Κρήτη, κάποιες επιλογές συνιστούν σταθερές αξίες, προσφέροντας την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία!

ΠΗΛΙΟ

Το βουνό των Κενταύρων είναι η εναλλακτική πρόταση για κάθε εποχή, αλλά το καλοκαίρι έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Ένας προορισμός πολύ ιδιαίτερος, καθώς συνδυάζει βουνό με θάλασσα τόσο αρμονικά. Εμείς επιλέξαμε διαδρομές με βασικό άξονα τη θάλασσα.

Ξεκινώντας την «περιπέτεια» από την ανατολική πλευρά του, η πρώτη στάση γίνεται στη Ζαγορά -το μεγαλύτερο και παλιότερο χωριό. Αφιερώστε λίγο χρόνο εκεί και χαθείτε στην εύφορη φύση. Συνεχίστε στην πανέμορφη Τσαγκαράδα, η οποία χαρίζει απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου, με τις αρχοντικές κατοικίες, τα πετρόκτιστα σοκάκια, τις παραδοσιακές ταβέρνες και την ανοιχτόκαρδη φιλοξενία των ντόπιων. Με ορμητήριο το χωριό, μπορείτε ν’ ανακαλύψετε κάποιες από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες, όπως τη Φακίστρα, που θυμίζει παράδεισο, τον Μυλοπόταμο, που «σκίζεται» από έναν βράχο και καταλήγει σε γαλαζοπράσινα νερά, τον Άγιο Ιωάννη, γνωστό για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, το Παπά Νερό με την πλούσια βλάστηση, το Χορευτό, σε μικρή απόσταση από τη Ζαγορά και μ’ εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, και την Νταμούχαρη, δημοφιλή χάρη στην προβολή της ταινίας “Mamma Mia”. Σε κοντινή απόσταση, ο Κισσός, χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός και αμφιθεατρικά χτισμένος στις πλαγιές του βουνού, απολαμβάνει άπλετη θέα, με φυσικό background που ξελογιάζει. Μην παραλείψετε μια βόλτα στο Μούρεσι και τις Μηλιές, για να ενταχθείτε στο απόλυτο mood ηρεμίας και αναζωογόνησης, αλλά και να γευτείτε τοπικές γεύσεις, που δε θα ξεχάσετε.

Αν επιλέξετε, πάλι, την πλευρά του Παγασητικού, ξεκινήστε την περιήγηση από τις Αλυκές, το παραθαλάσσιο παραθεριστικό κέντρο, μόλις 5 χλμ. από τον Βόλο, επισκεφθείτε τον λόφο Σωρός, όπου σώζονται λείψανα των Αρχαίων Παγασών και το ιερό του Απόλλωνα. Πολύ κοντά, η Αγριά με τ’ αναρίθμητα παραλιακά ταβερνάκια και τις local εκδηλώσεις είναι η επόμενη στάση σας. Συνέχεια έχουν τα Καλά Νερά, όπου η πλεονεκτική τους θέση σάς δίνει τη δυνατότητα ν’ απολαύσετε την υπέροχη θάλασσα, ενώ για περισσότερο νησιωτικό αέρα, η Άφησσος θα γίνει από τα αγαπημένα σας locations, καθώς πλαισιώνεται από τρεις πανέμορφες ακτές, την Καλλιφτέρη, το Λαγούδι και τον Αμποβό, με την κεντρική της πλατεία να κλέβει την παράσταση. Παρόμοιο σκηνικό θα συναντήσετε και στο Χόρτο -περιτριγυρισμένο από ελαιώνες που φτάνουν μέχρι την παραλία-, το άγνωστο σχετικά ψαροχώρι του Παγασητικού, που παραμένει ανέγγιχτο από τον χρόνο. Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι το Λαογραφικό Μουσείο Αγγελίνη. Σειρά έχει η Μηλίνα, που προσφέρεται για χαλαρές παραθαλάσσιες βόλτες ή και για ξενύχτια με τσίπουρο στα μεζεδοπωλεία της. Τελευταίος σταθμός του δυτικού Πηλίου, το Τρίκερι, με τα πολύχρωμα ψαροκάικα, τα φρεσκοασβεστωμένα σπίτια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές και τα στενά καλντερίμια. Οι βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Αθανάσιου και της Αγίας Τριάδας, το Ναυτικό Μουσείο και το Μοναστήρι της Παναγιάς είναι μερικά από τα top αξιοθέατα της περιοχής.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μοναδικά ερεθίσματα για τις αισθήσεις, βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, πεζοπορία κι αναρρίχηση σε καταπράσινες κορυφές και φανταστικές γαστρονομικές προτάσεις καθιστούν την Πελοπόννησο μια εξαιρετική επιλογή για ένα summer road trip. Σας προτείνουμε τα must-see μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε.

Σχεδόν 2,5 ώρες από την Αθήνα, στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου, θα συναντήσετε την Αρχαία Επίδαυρο, γνωστή για το -εξαιρετικής ακουστικής του- θέατρό της. Αξίζει να πάτε και μόνο για τις δονήσεις της περιοχής. Η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, το Ναύπλιο, είναι δημοφιλής για το ενετικό της κάστρο, την παραλία της και τα νεοκλασικά με τις μπουκαμβίλιες. Θα ενθουσιαστείτε με τους περιπάτους στα στενά σοκάκια της, που δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί, αλλά και την κορυφαία κουζίνα της, με top πρόταση το ντόπιο παγωτό. Η Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Με πλακόστρωτα δρομάκια και πέτρινα κτίσματα που δημιουργούν την πιο ιδιαίτερη ambience που θα νιώσετε ποτέ, ονομάζεται «Μενεξεδένια πόλη», καθώς το σούρουπο οι πέτρες χρωματίζονται μοβ. Οδηγώντας δυτικά, θα συναντήσετε το Γύθειο με το γραφικό λιμάνι και τα χρωματιστά σπίτια του 19ου αιώνα. Μην παραλείψετε να απολαύσετε το ούζο σας με συνοδεία νόστιμα ψάρια και μεζέδες. Σειρά έχει η Μάνη με τους πύργους, τις βυζαντινές εκκλησίες και την άγρια, φυσική ομορφιά. H Καρδαμύλη είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη που θα συναντήσετε για ηρεμία κι εσωτερίκευση. Η παραλία της, Ρίτσα, είναι ιδανική για κολύμπι. Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε και στις δύο ενετικές καστροπολιτείες, Tορώνη και Μεθώνη. Κολυμπήστε στη Ζάγκα και θαυμάστε το επιβλητικό κάστρο. Μια στάση στην Αρχαία Ολυμπία και κατευθύνεστε στην Πύλο, με το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου.

shutterstock-1108418597.jpg

ΚΡΗΤΗ

Ανέκαθεν, η Κρήτη αποτελούσε το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο κι ένα road trip στο νησί είναι πραγματικά μονόδρομος για κάθε travel lover. Αν διαθέσετε ένα 10ήμερο, θα κάνετε με άνεση τον γύρο του νησιού και θα πάρετε μια γεύση από τα best of.

Χανιά

Αφετηρία, τα μαγευτικά Χανιά, με το πολυπολιτισµικό τους προφίλ. Στα χωριά του Βάµου, οι ντόπιοι θα σας καλωσορίσουν με γλυκά, κρασί και σπιτικό τσίπουρο, ενώ το πέρασμα από τις παραλίες Φαλάσαρνα, Μπάλος, Μαράθι, Φραγκοκάστελο και το εξωπραγματικό Ελαφονήσι, θα σας αποκαλύψει οάσεις δροσιάς, διασκέδασης και χαλάρωσης. Στα 70 χλµ. από την πόλη ανακαλύψτε την Παλαιόχωρα και τα Σφακιά, δημοφιλή θέρετρα των Κρητικών για το καλοκαίρι. Τα Σεϊτάν Λιµάνια σάς περιμένουν να τα επισκεφθείτε, και στη συνέχεια, να ζήσετε το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στο Μαράθι. Πριν φύγετε από τον νομό, μια βουτιά στην παραλία του Κεδρόδασους στον Καλαθά και στην παραλία του Σταυρού επιβάλλονται. Κι επειδή ταξίδι στα Χανιά δε νοείται χωρίς τον παράγοντα «γεύση», στα τοπικά ταβερνάκια της Δρακόνας θα γευτείτε πιάτα που αποθεώνουν την τοπική γευστική παράδοση.

Ρέθυμνο

Σειρά έχει το Ρέθυμνο, με τα πέτρινα καλντερίμια, το εξαιρετικό φαγητό και τις ονειρικές παραλίες να συνθέτουν το τέλειο σκηνικό. Στον δρόμο, όμως, προς τα εκεί, κάντε μια στάση στη λίμνη Κουρνά -τη μοναδική γλυκού νερού που υπάρχει στο νησί- και κολυμπήστε ή δοκιμάστε να κάνετε ποδήλατο. Μια επίσκεψη στο Φαράγγι Πατσού αξίζει για να δείτε τον ναό του Αγίου Αντωνίου, λαξευμένο σε βράχο! Οδηγήστε ως τον Πλακιά, όπου έχουν βρεθεί αντικείμενα από τη ρωμαϊκή εποχή, και από εκεί κατευθυνθείτε στην Πρέβελη, αφού πρώτα περάσετε από το τοξωτό γεφυράκι, κι απολαύσετε κρητικούς μεζέδες στα τοπικά ταβερνάκια. Επισκεφθείτε την ομώνυμη μονή, και τέλος, βουτήξτε στα καταγάλανα νερά της παραλίας με το φοινικόδασος.

Ηράκλειο

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από τη φημισμένη πλατεία με την κρήνη των Λιονταριών, για τον πρωινό καφέ και την ηρακλειώτικη μπουγάτσα. Ανακαλύψετε το παρελθόν σε μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Μεσογείου, με τα ενετικά τείχη, την κεντρική αγορά, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το φρούριο Κούλες. Το Αρχαιολογικό Μουσείο θα σας εντυπωσιάσει, όπως και μια επίσκεψη στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη. Το Παλιό Βενεράτο έχει ενδιαφέρον με τις πλούσιες επαύλεις, καθώς και το πανέμορφο ομώνυμο φαράγγι του. Τέλος, θαυμάστε τον μινωικό πολιτισμό με μια επίσκεψη στην Κνωσό και τη Φαιστό. Στον αντίποδα, στη Χερσόνησο και τα Μάλια απολαύστε έντονο nightlife, αλλά και ήρεμες διακοπές σε κάποιο από τα πολυτελή resorts.

gerolimenas.jpg

Λασίθι

Μια βόλτα στο Λασίθι θα σας οδηγήσει στην κοσμοπολίτικη Ελούντα στον κόλπο του Μιραμπέλο, διάσημη για τους celebrities επισκέπτες της, και τη Σητεία, με τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων. Επισκεφθείτε το περίφημο φοινικόδασος Βάι, το σπήλαιο Δικταίο Άντρο, το σπήλαιο Μιλάτου στο ομώνυμο χωριό και τη διάσημη Σπιναλόγκα. Μια στάση στη Μονή Τοπλού, για να εναρμονιστείτε με την ενέργεια του τόπου και να πάρετε φεύγοντας κρασί από τους μοναχούς, είναι must. Εναλλακτικά, επιλέξτε την Ιεράπετρα, που φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες. Από εκεί, πάρτε το καραβάκι για το νησί Χρυσή, με τη χρυσή αμμουδιά. Αν αποζητάτε πλήρη ιδιωτικότητα, είναι ο απόλυτος προορισμός! Μερικές από τις πιο hot παραλίες της περιοχής είναι ο Γούδουρας, η Αχλιά, ο Μύρτος, ενώ στον πιο «άγριο» Ξερόκαμπο, στα νοτιοανατολικά, θα μαγευτείτε με τους μαγικούς κολπίσκους, τις ονειρεμένες διαδρομές και το απίστευτο φαγητό.