fbpixel

Search icon
Search
Expert says: Tα απόλυτα μυστικά & tips για τον πιο επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο στολισμό στο σπίτι
INTERIORS

Expert says: Tα απόλυτα μυστικά & tips για τον πιο επιτυχημένο Χριστουγεννιάτικο στολισμό στο σπίτι

H Μαρία Ιωαννίδου του Jardin Plus δίνει τις πιο απαραίτητες συμβουλές για όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στη φετινή μας διακόσμηση


Καθώς ο Νοέμβριος μας αποχαιρετά και μπαίνουμε κι επίσημα πλέον στον μήνα της πιο εορταστικής περιόδου, ανυπομονούμε να γεμίσουμε την καρδιά μας με αισιοδοξία και συναισθήματα χαράς. Τι και αν μένουμε σπίτι περισσότερο; Τι και αν φέτος τα πράγματα εξελίσσονται λιγάκι διαφορετικά, εμείς δεν χάνουμε στιγμή την χαρά μας και ανακτούμε δυνάμεις με το να στρεφόμαστε σε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους. Ένα από αυτά; Φυσικά η όμορφη και λαμπερή διακόσμηση των χώρων μας, ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών. 

17a2986.jpg
Μαρία Ιωαννίδου | Photo Credit: Άρης Ράμμος

Πώς όμως θα δημιουργήσουμε τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο στολισμό, ποια λάθη πρέπει να αποφύγουμε και ποιες λεπτομέρειες πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στη φετινή μας εορταστική διακόσμηση; Η Μαρία Ιωαννίδου, ιδιοκτήτρια του Jardin Plus στη Θεσσαλονίκη ενός προορισμού που είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ανθοπωλείο, αφού φιλοξενεί μια συλλογή προϊόντων, διαλεγμένων με φροντίδα και αγάπη, που εκφράζουν την προσωπική αισθητική της, μας δίνει τα μυστικά της!

Ta 5 must-know tips

6-yYah4.jpg

1. Tο Χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελεί το σήμα-κατατεθέν των Χριστουγέννων. Εκεί δίνουμε πάντα την μεγαλύτερη έμφαση στον στολισμό μας. Αν διακοσμήσουμε το δέντρο μας ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο, δεν θα κάνουμε λάθη. Το απόλυτο μυστικό είναι να μας δίνει απλά χαρά μέσα στο σπίτι!

2. Λαμπάκια... Χωρίς λαμπάκια, Χριστούγεννα δεν υπάρχουν. Τοποθετήστε όσα περισσότερα μπορείτε, αφού άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της υπερβολής. Extra tip: Προσέχετε πάντα αυτά να είναι με θερμό φωτισμό, καθώς δημιουργούν καλύτερη «ζεστασιά» μέσα στο σπίτι.

3. Το Χριστουγεννιάτικο καράβι θυμίζει λίγο πιο παλιές εποχές και αποτελεί ένα παραδοσιακό αντικείμενο διακόσμησης που προσωπικά έμενα μου αρέσει πολύ. Προσθέτει μια ξεχωριστή ομορφιά στον χώρο και ταξιδεύει το μυαλό. Φέτος, λοιπόν, τολμήστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. 

4. Μην ξεχνάτε τα κεριά σε γωνίες του σπιτιού, τα οποία δίνουν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και αναβαθμίζουν συνολικά τον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό μας. Για αυτήν την περίοδο καλύτερα να είναι αρωματικά, ώστε να ξυπνούν όλες τις αισθήσεις σας...

5. Φυσικά, μην ξεχνάτε ποτέ αυτές τις μέρες να εξοπλίζεστε με την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη διάθεσή σας. Χωρίς αυτήν δεν στολίζεται ένα σπίτι, είναι δεδομένο!

Dos & Don'ts 

shutterstock-760840093.jpg

Χρώματα: Τα Χριστούγεννα μπορούμε να χρησιμοποιούμε πολλές αποχρώσεις, όχι μόνο πράσινο και κόκκινο. Χρώματα όπως το γαλάζιο, το ροζ, το λευκό, το κεραμιδί δίνουν επίσης πολλή όμορφη γιορτινή νότα στο σπίτι μας και ξεχωρίζουν από τα τετριμμένα.

Τοποθεσία Δέντρου: Προσέχουμε πάντα την κατάλληλη θέση του δέντρου. Να το βάζουμε σε τέτοια θέση, ώστε να μπορούμε να το βλέπουμε από όλα τα σημεία του σαλονιού. Να μην κρύβεται από μικροέπιπλα, ακόμη κι αν χρειάζεται να αλλάξουμε θέση κάποια, αξίζει τον κόπο.

Στολίδια παντού: Για την απόλυτη εορταστική ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, δεν αρκεί μόνο ο στολισμός του σαλονιού. Σε όλους τους χώρους της κατοικίας θα ήταν ευπρόσδεκτο ένα χριστουγεννιάτικο touch, ώστε να δημιουργείται μια συνέχεια, ακόμη και μέσα στο μπάνιο!

Christmas Cards: Aς αναδείξουμε τις -σπάνιες πια- Χριστουγεννιάτικες κάρτες με μια κορδέλα κρεμασμένη σε όποιο σημείο του σπιτιού επιθυμούμε σαν στολίδι και γράφοντας τρυφερές ευχές. Κάτι που θα κάνει την καρδιά μας να χτυπάει λίγο πιο δυνατά, διαβάζοντάς τες ξανά και ξανά κάθε φορά που περνάμε από εκείνο το σημείο.

Christmas Spirit: Να αφήνουμε τα παιδιά να βοηθούν στον στολισμό -ακόμη κι αν γίνονται ζημίες... Φυσικά, μην ξεχνάμε να κρεμάμε τις Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές τους, οι οποίες αποτελούν το καλύτερο και πιο προσωπικό στολίδι. Άλλωστε, αυτή η περίοδος είναι για τα παιδιά γι' αυτό δημιουργήστε αναμνήσεις μαζί τους. Θα είναι κάτι που θα θυμούνται και εκείνα και θα το περάσουν από γενιά σε γενιά...

Φυσικό vs. Τεχνητό Έλατο

4-tlknK.jpg

Όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουμε το φυσικό δέντρο είναι πάντα πιο ωραίο κι έχει τα αρώματα της φύσης. Ωστόσο, για μέσα σε ένα σπίτι ένα καλό τεχνητό δέντρο θα ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς αρχικά είναι οικολογικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά για πολλά χρόνια. Κατά δεύτερον, μπορεί να το στολιστεί από νωρίς, με αποτέλεσμα εμείς να χαρούμε για περισσότερο καιρό τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Τέλος, κρατάει καθαρό τον χώρο. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να καθαρίζουμε καθημερινά τις πευκοβελόνες κάτω από το δέντρο. Αν λοιπόν, το τεχνητό δέντρο είναι ποιοτικό και με πυκνά κλαδιά -ώστε να φαίνονται φυσικά- δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το φυσικό!

Στολισμός & Μπαλκόνι

5-Vwdnq.jpg

Το μπαλκόνι μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι του στολισμού και καλό θα είναι να μην το αμελούμε. Διακοσμήστε το με φυτά που αγαπάτε, κρεμαστές γλάστρες, στεφάνια και φυσικά φωτάκια. Φυσικά, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα κάγκελα για τον διάκοσμό σας. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιλέξτε να τοποθετήσετε πολλά λαμπάκια τις ίδιας θερμής απόχρωσης. Όπως και να το κάνουμε δίνουν χαρά, όχι μόνο σ' εμάς αλλά και στους περαστικούς. Tip: Προσοχή στις πρίζες, τις προστατεύουμε απαραιτήτως από πιθανές βροχές και ποτίσματα.

Outdoor Christmas Decoration

2-kITc2.jpg

Εξώπορτα φυσικά σημαίνει στεφάνι. Και δύο και τρία κρεμασμένα σε διαφορετικά ύψη. Μπορείτε μάλιστα φέτος, να δημιουργήστε μόνοι σας το στεφάνι σας, αντλώντας έμπνευση από όσα αγαπάτε, προσθέτοντας προσωπικά αντικείμενα, αλλά και από τη συνολική διακόσμηση της κατοικίας σας, ώστε να κρατήσετε και το στεφάνι σας στο ίδιο στιλ και χρώμα. Αυτό θα προμηνύει τι πρόκειται να ακολουθήσει στο εσωτερικό. Αν σας αρέσουν οι γιρλάντες, δίνουν ένα όμορφο και κλασικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε τες.

The Key Item: Flowers 

3-yXjII.jpg

Γκι, αλεξανδρινά, κλαδιά από έλατο ή πεύκο, κανέλες και κουκουνάρια... Μπορεί όλα να ακούγονται κοινότυπα, ωστόσο αυτά είναι το απόλυτο Christmas spirit. Οι μυρωδιές τους και τα χρώματά τους θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτήν την εποχή και θα δώσουν χαρά σε όλο το σπίτι. Από τα εορταστικά σας τραπέζια μέχρι ως διακοσμητικά στο coffee table σας θα αναβαθμίσουν συνολικά κάθε δωμάτιο. Plus, μέσα σε σωστές συνθέσεις μπορούν να μας δώσουν τεράστιες Χριστουγεννιάτικες χάρες!

Κεντρική Φωτογραφία: Αριστερά: Μαρία Ιωαννίδου | Photo Credit: Άρης Ράμμος