Τα εύκολα επιδόρπια αποτελούν την αγαπημένη λύση όσων υστερούν σε ελεύθερο χρόνο ή βρίσκονται στο σπίτι κι έχουν επιθυμία για κάτι γλυκό. Είναι το απόλυτο trend στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και προσκαλούν όλους τους λάτρεις των γλυκών αλλά και τους εραστές της ζαχαροπλαστικής, να τα δοκιμάσουν άμεσα. Σίγουρα θα έχετε την περιέργεια να μάθετε από ποια υλικά αποτελούνται αυτές οι γλυκές απολαύσεις. Δείτε, λοιπόν, 3 προτάσεις παρακάτω κι εξοπλιστείτε με υπομονή και καλή διάθεση, για να τα δημιουργήσετε βήμα-βήμα.
Energy Bar
Η βάση για τις μπάρες αποτελείται από δημητριακά, με επικρατέστερο τη βρώμη. Βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο εσείς επιθυμείτε, όπως αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, λιναρόσπορο ή chia seeds. Τη γλυκιά γεύση σε αυτό το δημοφιλές επιδόρπιο προσφέρουν τα αποξηραμένα φρούτα. Κατά προτίμηση, επιλέξτε σταφίδες, cranberries, δαμάσκηνα, βερίκοκα ή μπανάνες. Σημαντικό βήμα στην παρασκευή του συγκεκριμένου energy bar είναι το πώς θα κολλήσουν όλα τα υλικά μαζί για να δώσουν την ιδανική μαστιχωτή υφή. Μπορείτε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε κάποιο βούτυρο από ξηρούς καρπούς, όπως το ταχίνι ή να αναμίξετε τρία υλικά, δηλαδή, βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και μέλι, τα οποία λιώνουν σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται για να δέσει το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σας, τοποθετήστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και απλώστε το πάνω σε αυτό. Καλύψτε το ταψί με μία μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Ready!
Cherry bomb pie
Υλικά:
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- μισό κιλό παγωμένα κεράσια
- 3 κ.γ. corn flour
- έτοιμη ζύμη για πάστα φλώρα
Εκτέλεση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέστε το κρασί, την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Βράστε 3-4 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα κεράσια και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το corn flour με κρύο νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το μείγμα στα κεράσια, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν γεμίσετε την πίτα σας.
Βάλτε βούτυρο σε ένα ταψί 8 ιντσών. Βγάλτε 1 φύλο ζύμης σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και μόλις την απλώσετε μεταφέρετέ την προσεκτικά στο προετοιμασμένο ταψί. Μαζέψτε τις άκρες, αν χρειαστεί, και στη συνέχεια τρυπήστε το κάτω μέρος με ένα πιρούνι μερικές φορές. Από πάνω τοποθετήστε ακόμα ένα φύλλο με την ίδια διαδικασία.
Μους σοκολάτας
Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται η κρέμα γάλακτος, τα αυγά και η ζάχαρη για να φτιαχτεί αυτό το πεντανόστιμο επιδόρπιο για τους υποστηρικτές της σοκολάτας και μη, αλλά στην υγιεινή εκδοχή του γλυκού θα συναντήσετε διαφορετικά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αβοκάντο και κάσιους χτυπημένα στο μπλέντερ, για να αποδώσετε την επιθυμητή υφή της μους, νερό ή γάλα καρύδας, αντί για κρέμα γάλακτος, και ζάχαρη και σκόνη σοκολάτας για το σοκολατένιο αποτέλεσμα. Προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας, για να δώσετε ένα ευχάριστο άρωμα στο επιδόρπιό σας. Για το γαρνίρισμα, επιλέξτε μερικές σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή coconut chips για έξτρα γεύση.