fbpixel

Search icon
Search
Exceptional dining: 7+1 εστιατόρια στην Χαλκιδική για να απολαύσετε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι
TASTE

Exceptional dining: 7+1 εστιατόρια στην Χαλκιδική για να απολαύσετε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι

Ξεχωρίσαμε τα πιο hot bar-restaurants που πρέπει να επισκεφθείτε


Η Χαλκιδική έχει και φέτος το καλοκαίρι την τιμητική της, διαθέτοντας παραλίες απίστευτης ομορφιάς κι επιλογές που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ωστόσο πλέον, αποτελεί κι έναν από τους πιο must προορισμούς σε ό,τι αφορά τη γαστρονομική σκηνή της. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το καλό φαγητό κι όπου κι αν βρεθείτε, το σίγουρο είναι πως θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις και να δοκιμάσετε ιδιαίτερα πιάτα, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα diners του εξωτερικού.

Ολόφρεσκα υλικά, άριστη ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση. Αν αυτό είναι που ζητάτε από τις φετινές σας διακοπές, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε τα εστιατόρια που ξεχωρίσαμε για εσάς, απολαμβάνοντας ένα ξεχωριστό ταξίδι.

Καλοκαίρι γεμάτο γεύσεις!

Beach House, Sani Dunes

beach-house.jpg

Χαλαρές στιγμές, μοναδικές γεύσεις, δροσιστικά ποτά και λαχταριστά cocktails. Το Beach House ανοίγει και φέτος τις πόρτες του κι είναι έτοιμο να σας ταξιδέψει στα πιο μαγικά μέρη, μέσα από τις γεύσεις και τα προσεγμένα πιάτα του. Στο ξενοδοχείο Sani Dunes, θα συναντήσετε έναν ονειρικό χώρο σε ένα μαγικό location, ακριβώς επάνω στην άμμο, που μοιάζει ιδανικός για κάθε ώρα της ημέρας και προσφέρει μία σειρά από επιλογές, που λατρεύουν ακόμη κι οι πιο απαιτητικοί επισκέπτες. Για τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και των καλοκαιρινών γεύσεων, το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί must, καθώς στο menu υπάρχουν εκλεκτά πιάτα με βασικό χαρακτηριστικό την ποιότητα των συστατικών και την φρεσκάδα όλων των προϊόντων, ενώ υπάρχουν και πολλές vegetarian επιλογές. Ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δε θέλουν να ξεφύγουν από το διατροφικό τους πρόγραμμα στη διάρκεια των διακοπών τους, το σίγουρο είναι πως θα βρείτε πολλές healthy choices. Ένας χώρος μοναδικής ομορφιάς, που σας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.

Eleonas by Fuga

eagles-resort-eleonas-restaurant2.jpg

Είστε λάτρεις της αυθεντικής, ιταλικής κουζίνας και ψάχνετε το ιδανικό μέρος για να γευματίσετε στη Χαλκιδική; Σε μία προνομιακή τοποθεσία μέσα στους ελαιώνες και με θέα την Αμμουλιανή, βρίσκεται τo Eleonas by Fuga και μία επίσκεψη σε αυτό, θα σας χαρίσει ένα από τα πιο γευστικά ταξίδια που έχετε κάνει ποτέ! Ένα από τα πολλά εστιατόρια του πεντάστερου, Eagles Resort που βρίσκεται στην Ουρανούπολη, ξεχωρίζει για την άψογη εξυπηρέτησή του και τα λαχταριστά, προσεγμένα πιάτα. Για τους pasta lovers, στο menu υπάρχουν πεντανόστιμες επιλογές και μία σειρά από πίτσες, ορεκτικά και φρέσκες σαλάτες, ενώ φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν μερικά από τα πιο λαχταριστά desserts της ιταλικής κουζίνας. Ολοκληρώστε το γεύμα σας επιλέγοντας ένα κρασί από τους καλύτερους ελληνικούς, αλλά και διεθνείς αμπελώνες κι απολαύστε το ειδυλλιακό τοπίο μαζί με την παρέα σας. Extra tip: Θα πρέπει να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα.

Jellyfish Bar-Restaurant

Αποτελεί ένα από τα πιο hot new-entries του φετινού καλοκαιριού και σας περιμένει να το γνωρίσετε από κοντά. Το Jellyfish Bar-Restaurant βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στον Νέο Μαρμαρά και το σίγουρο είναι, ότι αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε σε αυτό, θα σας κλέψει την καρδιά. Απολαύστε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι και τολμήστε να πείτε το «ναι» σε νέες γεύσεις που θα ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις σας. Άρωμα ελληνικό και γνήσιο, ολόφρεσκα θαλασσινά, πεντανόστιμα ορεκτικά και κυρίως πιάτα που θα σας εντυπωσιάσουν, φιλοξενούνται σε έναν ιδιαίτερο χώρο με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Η μοναδική του τοποθεσία, η θέα που κόβει την ανάσα κι η άρτια εξυπηρέτηση του προσωπικού, το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Μπορείτε να το επισκεφθείτε το πρωί, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα λαχταριστό brunch, πριν από τις βουτιές σας σε μία από τις δεκάδες κοντινές παραλίες ή ακόμη καλύτερα, να κάνετε την κράτησή σας για το βράδυ, συνδυάζοντας το dinner σας με μερικά από τα signature cocktails του bar. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, θα το λατρέψετε!

The Squirrel

restaurants-1.jpg

Σε έναν γραφικό, παραθαλάσσιο οικισμό στην Νικήτη της Χαλκιδικής, το The Squirrel του Danai Beach Resort & Villas επαναπροσδιορίζει την έννοια της γαστρονομίας, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσεων κι αισθήσεων. Το πολυβραβευμένο, gourmet εστιατόριο διαθέτει μόλις 5 τραπέζια κι όσοι το επισκέπτονται έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την απόλυτη private dining εμπειρία, δοκιμάζοντας ειδικά επιλεγμένα πιάτα από την γαλλική και μεσογειακή κουζίνα. Ευρηματικοί συνδυασμοί, ισορροπία γεύσεων και μία εξαιρετική συλλογή κρασιών σε μία κομψή βεράντα κάτω από τα πανύψηλα, επιβλητικά πεύκα. Ακαταμάχητος συνδυασμός, που συνοδεύεται από την άρτια εξυπηρέτηση του και το άψογο σέρβις του προσωπικού. Αν θέλετε να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία, που θα «σημαδέψει» το καλοκαίρι σας και θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σας, το συγκεκριμένο εστιατόριο πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην must-visit list σας. Και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται κράτηση, πριν να βρεθείτε στο χώρο. 

Fresco, Sani Dunes

fresco.jpg

Θέλετε να μυηθείτε στον κόσμο της ιταλικής κουζίνας και να δοκιμάσετε όλες τις λαχταριστές γεύσεις της σε ένα ειδυλλιακό τοπίο; Το Fresco, βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Sani Dunes και φέρει την υπογραφή του βραβευμένου chef με αστέρι Michelin, Έκτορα Μποτρίνι, που κατά γενική ομολογία έχει δημιουργήσει το κορυφαίο ιταλικό fine dining εστιατόριο στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που επιλέξετε να το επισκεφθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε πολλές και διαφορετικές καινοτόμες δημιουργίες, αλλά και κλασικές ιταλικές γεύσεις, ιδιαίτερα ορεκτικά κι εκλεκτά κρασιά, σε ένα ζεστό περιβάλλον, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο, θα ανακαλύψετε πολλά πιάτα που θα τραβήξουν την προσοχή σας και θα θελήσετε να τα δοκιμάσετε κι απολαυστικά desserts, που θα ολοκληρώσουν το γεύμα σας. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Tomata, Sani Marina

dining-2-sani-holiday-05.jpg

Σύμφωνα με το αγγλικό, Conde Nast Traveller το Tomata Restaurant είναι ένα από τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης κι ο chef της, Χρύσανθος Καραμολέγκος, ένας από τους πέντε πιο δημιουργικούς Έλληνες chef σύμφωνα με τα ελληνικά γαστρονομικά κριτήρια. Στο πλούσιο menu του συμπεριλαμβάνονται πιάτα που ικανοποιούν πλήρως τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, ενώ οι επισκέπτες του που θα το συναντήσουν στη Αφ Sani Marina έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μεταξύ άλλων τις δικές τους σαλάτες, επιλέγοντας τα πιο φρέσκα λαχανικά, που συνοδεύονται από εκλεκτό, παρθένο ελαιόλαδο και home-made spreads. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, θα βρείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της μεσογειακής, αλλά και της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, με ειδικά επιλεγμένα συστατικά και φρέσκα προϊόντα και θα απολαύσετε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων που θα σας εντυπωσιάσει. 

Marina

Είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, μετρώντας πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις. Η Marina βρίσκεται μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, στην Ποτίδαια, σε ένα ιδιαίτερο location πάνω σε ένα πανέμορφο μπαλκόνι και δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Ο ιδιοκτήτης της, Κωνσταντίνος Κανακάρης κι ο ταλαντούχος chef, Θοδωρής Γκαβέζος έχουν δημιουργήσει μία από τις πιο διαχρονικές επιλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα, για τους λάτρεις των φρέσκων θαλασσινών, που θέλουν να απολαύσουν το γεύμα τους σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία με θέα το απέραντο μπλε της θάλασσας. Στο menu υπάρχει μία σειρά από βραβευμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας και μερικές από τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιών, που έρχονται να συμπληρώσουν την μοναδική αυτή εμπειρία.

Μπουκαδούρα

1723.jpg

Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια στη Σιθωνία Χαλκιδικής, η Μπουκαδούρα, είναι βασισμένο στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Πέρα από τα φανταστικά πιάτα και τις μοναδικές γεύσεις, η τοποθεσία της θα σας κάνει να μη θέλετε να φύγετε. Εκεί, πάνω στη θάλασσα και ανάμεσα στα καταπράσινα πεύκα θα έρθετε αντιμέτωποι με μία καταπληκτική θέα, που έχετε συναντήσει λίγες φορές στη ζωή σας. Η πιο όμορφη ώρα για να την επισκεφθείτε είναι αυτή του ηλιοβασιλέματος, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο. Ο χώρος πρόκειται για ένα παλιό αγροτόσπιτο, το οποίο πλέον έχει γίνει ο απόλυτος γευστικός προορισμός. Αφήστε το τραπέζι σας να «μυρίσει» καλοκαίρι και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το χειροποίητο τυρί που φτιάχνουν η ιδιοκτήτρια κυρία Γιώτα Κουφαδάκη και η Βιργινία η ανιψιά της, την εκπληκτική σαλάτα με τα πολύχρωμα ντοματάκια αλλά και τους κολκυθοανθούς και τα ντολμαδάκια γιαλατζί.