fbpixel

Search icon
Search
Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: O Saint Laurent παρουσίασε μια συλλογή "sheer" τελειότητας
TRENDS & CATWALKS

Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: O Saint Laurent παρουσίασε μια συλλογή "sheer" τελειότητας

Ένα show που μας τράβηξε την προσοχή κατά τη διάρκεια του Paris Fashion Week


Το 1966, ο σχεδιαστής Yves Saint Laurent εισχώρησε σε μια περιοχή της μόδας που λίγοι σχεδιαστές θα τολμούσαν να πλησιάσουν εκείνη την εποχή και δημιούργησε το πρώτο διαφανές φόρεμα. Για τον Saint Laurent Φθινόπωρο 2024, ο δημιουργικός διευθυντής Anthony Vaccarello πατάει πλήρως πάνω στο naked dressing και παρουσιάζει την πιο κομψή εκδοχή της διαφάνειας. 

ale0093.webp

Τα safari looks σε μια twisted εκδοχή αναβάθμισαν τη συλλογή Φθινοπώρου/Χειμώνα '24-'25 του Saint Laurent, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή τη γυναικεία σιλουέτα γνωρίζει καλά ο Vaccarello. 

ale0169.webp

Είναι εύκολο, με μια συλλογή όπως αυτή, να αισθανθεί κανείς ότι τίποτα δεν αφήνεται στη φαντασία -και ίσως να είναι όντως έτσι, ωστόσο σπάνια εν έτει 2024 τα πράγματα είναι συντηρητικά. Εδώ, ο Vaccarello παρουσιάζει το πως ο αισθησιασμός συναντά την κομψότητα. Σε αυτήν την collection συναντάμε θηλυκές σιλουέτες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διακρινόταν από διαφάνειες. Ο Vaccarello επεξεργάστηκε εκ νέου το ύφασμα που χρησιμοποιείται για τις διάφανες κάλτσες, συνδυάζοντάς το με μίνιμαλ φούστες και λεπτές ζώνες, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους κατά κόρον. 

ale1326.webp

Ως εκ τούτου, η συλλογή περιλαμβάνει διαφανή μεταξωτά φορέματα και μπλούζες και pencil φούστες που σίγουρα θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα πιο προχωρημένο dress code γραφείου. Ο Saint Laurent υπήρξε ηγέτης στην τάση του office look που κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν και από αυτή την collection δεν λείπουν τα κοστούμια, όπως φαίνεται στα σακάκια με τους μεγάλους ώμους και τα straight-leg παντελόνια. Τη συλλογή συμπληρώνουν οι ογκώδεις σόλες και τα παλτό με φτερά (ένα νεύμα στη Μέριλιν Μονρόε, της οποίας το διάσημο naked φόρεμα αποτέλεσε έμπνευση) και τα φαρδιά δερμάτινα σακάκια με στρογγυλούς ώμους, τα οποία ξεχωρίζουν ανάμεσα στην ποικιλία κατά τ' άλλα εφαρμοστών σιλουετών.

ale1048.webp
ale0449.webp

Άλλες στιγμές που πρέπει να σημειωθούν: παρά το γεγονός ότι ήταν μια χειμερινή συλλογή, τα περισσότερα μπουφάν, εκτός από μερικές glam δερμάτινες προτάσεις, τα κρατούσαν τα μοντέλα, ενώ στα αξεσουάρ πρωταγωνίστησαν τα μικροσκοπικά καπέλα, εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '20. Αυτά, συνδυάστηκαν με statemetn χρυσά σκουλαρίκια και εντυπωσιακά βραχιόλια. 

Η χρωματική παλέτα μετακινήθηκε από το καφέ στην απόχρωση της άμμου και στο olive green, ενώ το βαθύ κόκκινο έγινε μαύρο...