fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα αναδείξετε το πιο it item της σεζόν που δεν αποχωρίζονται οι fashionistas
STYLING TIPS

Έτσι θα αναδείξετε το πιο it item της σεζόν που δεν αποχωρίζονται οι fashionistas

Το πλεκτό γιλέκο θα σας χαρίσει τα πιο updated σύνολα


Αν ζούσατε τη δεκαετία των ‘90s, τότε η εικόνα ενός πλεκτού γιλέκου σας είναι σίγουρα πολύ γνώριμη. Κυριαρχούσε σε πλήθος σχεδίων από μονόχρωμα μέχρι πολύχρωμα μοτίβα με έντονα σχέδια αλλά και σε διάφορα μεγέθη άλλοτε πιο στενά και άλλοτε πιο φαρδιά. Μπορεί να έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια, από τότε που αυτό το κομμάτι «μεσουρανούσε» στον χώρο της μόδας, αλλά η επιστροφή του είναι πιο δυναμική από ποτέ, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις από τότε.

vest-1-1.jpg
Image source: @whowhatwear

Ως ένα από τα αγαπημένα items των πιο cool girls γι' αυτήν τη σεζόν, τα knitted vests έχουν παρουσιαστεί στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο. Στις επιδείξεις μόδας, τα συναντήσαμε στα shows των Dior, Prada και Lacoste κατά τη διάρκεια των collections A/ W 2020, αλλά και σε συλλογές ανερχόμενων και σχετικά καινούριων brands, όπως το γνωστό σε όλους πλέον, Ganni. Από υπερμεγέθη πλεκτά μέχρι μοτίβα σε έντονες αποχρώσεις, αυτά σίγουρα δεν είναι τα ίδια γιλέκα μ’ εκείνα που θυμόμαστε.

Φυσικά και το street style δεν άργησε να υιοθετήσει αυτήν τη μεγάλη τάση, με τους εκπροσώπους του να μας έχουν χαρίσει ήδη υπέροχες εικόνες. Συνεχίστε να διαβάζετε, ανακαλύψτε τες, διαλέξτε την αγαπημένη σας και αποκτήστε αυτό το κομμάτι asap!

1. Ο πιο κλασικός και δημοφιλής τρόπος για να φορέσετε το πλεκτό γιλέκο σας είναι να το συνδυάσετε μ’ ένα άσπρο πουκάμισο και το τζιν παντελόνι σας. Πρόκειται για ένα ουδέτερο και απλό σύνολο, ικανό όμως να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες της ημέρας. Για να αναβαθμίσετε την εικόνα σας μπορείτε να «παίξετε» με τα αξεσουάρ σας αλλά και να προσθέσετε χρυσά κοσμήματα για να δώσετε παραπάνω λάμψη.

2. Τα φουστάνια αποτελούν ένα αγαπημένο κομμάτι όλων των εποχών. Για ένα αρκετά μοντέρνο look, διαλέξτε ένα μακρύ printed dress και ταιριάξτε το με το πλεκτό γιλέκο σ’ ένα από τα έντονα χρώματα του μοτίβου σας. Συνδυάστε το με loafers ή ακόμα και με knee high boots. Άνεση και στιλ μαζί, σε ένα υπέροχο σύνολο.

3. Τα knitted vests είναι μία ιδανική επιλογή εάν δυσκολεύεστε να συνδυάσετε δύο ή περισσότερες τάσεις μαζί. Η μονόχρωμη εκδοχή τους είναι ευέλικτη και πρακτική, γεγονός που μας δίνει πολλές επιλογές. Η αγαπημένη μας είναι μαζί μ’ ένα δερμάτινο παντελόνι σε φαρδιά γραμμή. Για τις πρωινές ώρες προτιμήστε it sneakers και για λίγο αργότερα mules ή ankle boots.

4. Κάντε αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι πρωταγωνιστή του συνόλου σας. Αυτό θα μπορέσετε να το πετύχετε πολύ εύκολα ακολουθώντας τη σωστή χρωματική επιλογή. Για μίνιμαλ σύνολα, επιλέξτε ένα knitted vest στο χρώμα της μέντας και συνδυάστε το με λευκό loose pant. Για πιο παιχνιδιάρικα outfits, μη διστάσετε να προτιμήσετε έντονες αποχρώσεις αλλά κι εκκεντρικά μοτίβα.

5. Το κολεγιακό στιλ θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες. Ήδη κάποιες fashionistas έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν υπέροχες εικόνες, βασισμένες σ΄αυτό. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα είναι τα πλεκτά γιλέκα. Συνδυάστε το με μία mini pleated skirt κι ένα πουκάμισο ή ακόμα και t-shirt. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τα χρώματα και τις υφές.

vets-5.jpg
Image source: @laurenelson, @whowhatwear

6. Όπως έχετε καταλάβει, αυτό το it item μπορεί να πάρει πολλούς χαρακτήρες. Ένας απ’ αυτούς είναι και του φορέματος. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και θέλετε να κάνετε τη διαφορά, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα oversized knitted vest, να το ταιριάξετε μ’ ένα statement top με φουσκωτά μανίκια και chunky boots. Μόλις έχετε δημιουργήσει ένα σύνολο που θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα.