fbpixel

Search icon
Search
Escape the ordinary: 4+1 online tours σε αγαπημένα μουσεία του εξωτερικού
ARTS & CULTURE

Escape the ordinary: 4+1 online tours σε αγαπημένα μουσεία του εξωτερικού

Περιηγηθείτε από το σπίτι και περάστε ευχάριστα τη μέρα σας


Ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Τα ταξίδια στο εξωτερικό σίγουρα μας έχουν λείψει. Αποτελούσαν μια ευχάριστη διέξοδο από την απαιτητική καθημερινότητα και λειτουργούσαν ως ένα boost για να βελτιώσουμε την πνευματική μας υγεία και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Η επίσκεψη σε μία χώρα, σημαίνει και ουσιαστικότερη γνωριμία και δέσιμο με την ιστορία και την κουλτούρα της. Είτε ταξιδεύετε με φίλους, group ακόμη και solo, τα tours σε μουσεία είναι must δραστηριότητα για κάθε travel bucket list.

Η κατάσταση πλέον, έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που τα ταξίδια στο εξωτερικό αποτελούν μελλοντικά σχέδια, έως ότου βρεθεί η οριστική λύση στην καταπολέμηση του Covid-19. Ωστόσο, η τεχνολογία έτι μία φορά δίνει τη λύση. Μπορεί να μην είναι δυνατή η φυσική επίσκεψη σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, υπάρχει όμως η δυνατότητα να παρακολουθήσετε διαδικτυακά tours σε διάφορα μουσεία, τα οποία θα σας φέρουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς έστω και εξ’ αποστάσεως.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα 4+1 online tours!

Museum Salvador Dalí, Καταλονία

online-museums.jpg

Πρόκειται για μία άκρως εντυπωσιακή και ρεαλιστική περιήγηση από το μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Ισπανό σουρεαλιστή Salvador Dalí, χτισμένο στη γενέτειρα του καλλιτέχνη, την Καταλονία. Στο μουσείο βρίσκονται πολλές αίθουσες με έργα από όλες τις περιόδους της δημιουργίας του, εκθέματα της ζωής του ενώ και ο ίδιος ο σουρεαλιστής είναι θαμμένος εκεί. Το μουσείο παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εικονικής ξενάγησης σε ορισμένες από τις αίθουσές του, με διάσημα εκθέματα του, την οποία αξίζει να παρακολουθήσετε.

Online tour εδώ

Μουσείο Λούβρου, Παρίσι

online-museums-3.jpg

Το εμβληματικό μουσείο του Λούβρου αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη Γαλλική πρωτεύουσα. Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία παγκοσμίως που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περιλαμβάνει 35.000 έργα τέχνης, ενώ οι μόνιμες συλλογές του καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων. Σε αυτή την online περιήγηση παρέχεται η δυνατότητα να ξεναγηθείτε ελεύθερα σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις του. Η διαδραστική μονάδα του Λούβρου "Closer Look" σας επιτρέπει να βλέπετε τις λεπτομέρειες ενός έργου τέχνης μέσω μεγεθυντικού φακού, ενώ παράλληλα σχόλια και κινούμενα σχέδια σας δίνουν το ιστορικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο του. Τέλος, εγκαθιστώντας το app του μουσείου στο κινητό σας, μπορείτε να δείτε τη Mona Lisa, τον εμβληματικό πίνακα του Leonardo Da Vinci, μέσω της VR εμπειρίας από την άνεση του καθιστικού σας.

Online tour εδώ

Museum Frida Kahlo, Μεξικό

online-museum-4.jpg

Το La Casa Azul, ελληνιστί το Μπλε Σπίτι, ήταν το μέρος όπου η πιο γνωστή Λατινοαμερικάνα ζωγράφος του κόσμου, έζησε, δημιούργησε και άφησε την τελευταία της πνοή. Το κτίριο χρονολογείται από το 1904 και σήμερα διαθέτει γύρο του ένα συγκρότημα 800 m2 διακοσμημένο με τους πολύχρωμους πίνακες που πρόσθεσαν η Frida Kahlo και ο μεγάλος της έρωτας, Diego Rivera , καθώς και έργα της λαϊκής τέχνης αλλά και προ-ισπανικά κομμάτια για να δείξουν το θαυμασμό τους για τους λαούς και τους πολιτισμούς του Μεξικού. Το εσωτερικό του σπιτιού έχει διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφο και καταφέρνει να κρατάει αυτήν την οικεία ατμόσφαιρα. Μέσω του Google Arts & Culture μπορείτε να περιηγηθείτε στον κήπο, το studio, την κουζίνα, να δείτε τις ενδυματολογικές επιλογές της καλλιτέχνιδος και να απολαύσετε δεκάδες έργα της.

Online tour εδώ

Hermitage, Αγία Πετρούπολη

online-museums-5.jpg

Με έτος δημιουργίας του το 1764 από τη Μεγάλη Αικατερίνη, το Ερμιτάζ συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Εντός των εκθαμβωτικών αιθουσών, φυλάσσονται ποικίλες συλλογές όπως αυτή της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Leonardo Da Vinci, Pablo Picasso, Claude Monet, Rembrandt κ.α. Επιπλέον, φιλοξενούνται και εκθέματα της αρχαίας Ελλάδας, Αιγύπτου και Ρώμης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έργα ξεπερνούν τα 3.000.000 σε σύνολο.

Online tour εδώ

J. Paul Getty, Λος Άντζελες

online-museums-6.jpg

Η online περιήγηση στο J. Paul Getty, περιλαμβάνει έργα τέχνης που χρονολογούνται από τον 8ο έως τον 21ο αιώνα και παρουσιάζονται με φόντο μια δραματική αρχιτεκτονική, ήρεμους κήπους και εκπληκτική θέα στο Λος Άντζελες. Η συλλογή περιλαμβάνει ευρωπαϊκούς πίνακες, σχέδια, γλυπτά, χειρόγραφα, διακοσμητικές τέχνες και ευρωπαϊκές, ασιατικές και αμερικανικές φωτογραφίες. Επιπλέον, το μουσείο, που βρίσκεται στη Βίλα Getty στο Malibu, διαθέτει έργα της ελληνικής, ρωμαϊκής και ετρουσκικής αρχαιότητας που παρουσιάζονται σε ένα σκηνικό διαμορφωμένο από μια ρωμαϊκή εξοχική κατοικία του πρώτου αιώνα, το Villa dei Papiri στο Herculaneum της Ιταλίας.

Online tour εδώ.