fbpixel

Search icon
Search
Escape Reality: Ταξιδέψτε στα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου από το σπίτι
ESCAPE

Escape Reality: Ταξιδέψτε στα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου από το σπίτι

Online ξεναγήσεις που όλοι θέλουμε να κάνουμε


Μπορεί την εποχή που διανύουμε να μην είναι εφικτό να ταξιδέψουμε, όμως έχουμε το προνόμιο, κάποιοι από τους πιο μοναδικούς κι ενδιαφέροντες προορισμούς να έρχονται σε εμάς! Εν μέσω της πανδημίας που μας κρατά περιορισμένους στο σπίτι, η τεχνολογία έχει κάνει «άλματα», έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και είναι δίπλα μας για να μας χαρίσει διαδικτυακούς... περιπάτους! Πλέον, μπορούμε να εξερευνήσουμε νέα μονοπάτια μέσα από το διαδίκτυο και να αξιοποιήσουμε τον άπλετο χρόνο που είναι στη διάθεσή μας, δημιουργικά. Ας αλλάξουμε από σήμερα την καθημερινότητά μας στην καραντίνα και ας βιώσουμε πιο παραγωγικές εμπειρίες, οι οποίες θα μας αποφέρουν όχι μόνο γνώσεις, αλλά και αλλαγή παραστάσεων. Μπορούμε ακόμη και να καλέσουμε κάποιον να μοιραστούμε αυτή τη εμπειρία μαζί του. Όπως ακριβώς θα κάναμε σε ένα ταξίδι.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν, να επισκεφθούμε τα πιο όμορφα μουσεία και art galleries από την άνεση του σπιτιού μας. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα!

Μουσείο του Λούβρου – Παρίσι

shutterstock-1212913912.jpg

Ας ταξιδέψουμε στη Γαλλία. Συγκεκριμένα στο Παρίσι. Το διάσημο μουσείο του Λούβρου ανοίγει τις διαδικτυακές του πόρτες στους επισκέπτες του. Το Λούβρο είναι από τα πιο παλιά και μεγάλα μουσεία στο κόσμο. Καταλαμβάνει έκταση 60.600 τετραγωνικά μέτρα. Εκτίθενται 35.000 έργα τέχνης και παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία. Ας απολαύσουμε κρουασάν και καφέ καθώς περιηγούμαστε έστω και έτσι στο δημοφιλέστερο αυτό μουσείο.

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - Νέα Υόρκη

shutterstock-371153789.jpg

Ας πάμε κάπου μακριά. Στη Νέα Υόρκη. Ίσως το MOMA να μην είχαμε την ευκαιρία να το επισκεφθούμε ποτέ λόγω της μακρινής απόστασης που θα έπρεπε να διανύσουμε. Όμως τώρα, έχουμε τη δυνατότητα να το γνωρίσουμε, έστω διαδικτυακά. Αναγνωρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία μοντέρνας τέχνης σε όλο τον κόσμο, με έργα των σπουδαιότερων ζωγράφων του 20ου αιώνα. Το μουσείο βρίσκεται στο Manhattan, της Νέας Υόρκης και καταλαμβάνει έκταση 58.000 τετραγωνικά μέτρα. Η συλλογή του προσφέρει μια επισκόπηση της μοντέρνας τέχνης, με έργα όπως, αρχιτεκτονικής, σχεδίασης, ζωγραφικής, γλυπτικής, βιβλίων και ηλεκτρονικών μέσων.

Βρετανικό μουσείο – Λονδίνο

shutterstock-331790432.jpg

Ας ταξιδέψουμε τώρα στο Λονδίνο! Αυτό το πολυσυζητημένο, εμβληματικό, βρετανικό μουσείο του Λονδίνου επιτρέπει στους εικονικούς επισκέπτες του, να περιηγηθούν στο Great Court και να ανακαλύψουν την Στήλη της Ροζέττας και τις αιγυπτιακές μούμιες, όπως και εκατοντάδες πολύτιμα αντικείμενα και έργα τέχνης από όλο τον κόσμο. Εκεί, επίσης, θα βρούμε περισσότερα από 8 εκατομμύρια εκθέματα, συμπεριλαμβανομένου τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Μουσείο Πράντο – Μαδρίτη

shutterstock-494621716.jpg

Το διασημότερο μουσείο της Ισπανίας, το Πράντο, μας προσγειώνει στη Μαδρίτη. Διαθέτει από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, από τον 14ο έως και το 19ο αιώνα. Η συλλογές του συμπεριλαμβάνουν, πίνακες, αγάλματα, νομίσματα αντικείμενα και μετάλλια. Αξίζει μια περιήγηση, έστω διαδικτυακή. Πρόκειται για έργα των Βελάθκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, κ.ά. Πραγματικά αξίζει την επίσκεψη.

Μουσείο Frida Kahlo – Μεξικό

shutterstock-1294275601.jpg

Αυτό το μουσείο μας φτιάχνει την ημέρα. Έντονα χρώματα, όμορφα φυτά και έπιπλα. Μια θετική αύρα να διαπερνάει όλο το σπίτι. Πρόκειται για ένα virtual tour, στο μπλε σπίτι της Frida Kahlο, που λειτουργεί πλέον ως μουσείο αλλά παραμένει άθικτο. Η διαδικτυακή επίσκεψη, περιλαμβάνει μια εικονική περιήγηση 360 μοιρών, στους χώρους του σπιτιού και τον κήπο. Στο σπίτι -μουσείο της Frida Kahlο, υπάρχουν τα προσωπικά της έπιπλα και αντικείμενα, καθώς και έργα λαϊκής τέχνης και έργα του συζύγου της Diego Rivera.

Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν, τον ελεύθερο χρόνο μας, επισκεπτόμενοι αυτά τα διαδικτυακά, σπουδαία μουσεία. Ας εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που μας προσφέρει η τεχνολογία να ταξιδέψουμε, να γνωρίσουμε τα ομορφότερα μέρη του κόσμου και να αποκτήσουμε μοναδικές, διαδικτυακές εμπειρίες.

Κεντρική Φωτογραφία: ΜΟΜΑ, New York