fbpixel

Search icon
Search
Escape Reality: Ένα penthouse στη Ρώμη με breathtaking view και απαράμιλλη κομψότητα
ESCAPE

Escape Reality: Ένα penthouse στη Ρώμη με breathtaking view και απαράμιλλη κομψότητα

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του design duo, Αlvisi kirimoto + partners


Ακούγοντας κανείς το όνομα των Αlvisi Kirimoto + Partners, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό δεν είναι άλλο από μια εικόνα υπεροχής στην αρχιτεκτονική και στον χώρου του art & design. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα design δίδυμα, που με ενωμένες τις δυνάμεις τους έχουν καταφέρει να γράψουν τη δική τους ιστορία, κάνοντας τη δουλειά τους να είναι συνώνυμη των πιο iconic interiors που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. 

Το σχεδιαστικό τους DNA ταυτίζεται -κατά κάποιον τρόπο- με τον πολιτισμό κάθε περιοχής όπου βρίσκονται και αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν οποιονδήποτε χώρο. Η έδρα τους είναι η Ιταλία και συγκεκριμένα η Ρώμη. Μια πόλη που τους έχει εμπνεύσει ουκ ολίγες φορές για να δημιουργήσουν πραγματικά αριστουργήματα, που είναι άξια θαυμασμού το λιγότερο.

2-INTda.jpg
The design duo


Σε ένα γενικό πλαίσιο, ο λόγος για τον οποίο οι interior design lovers τους έχουν ξεχωρίσει είναι τα τόσο εντυπωσιακά σπίτια και ξενοδοχεία στα οποία έχουν δώσει τη σχεδιαστική τους υπογραφή. Φουτουριστικές γραμμές, μοντέρνα διάσταση που μπλέκεται με τα design στοιχεία του χθες, minimal αισθητική που συνδέεται φανταστικά με funky πινελιές, είναι μερικά μόνο από όσα συγκροτούν το σύμπαν της σχεδίασης για εκείνους.

Ένα τέτοιο συνονθύλευμα αισθήσεων και διαφορετικών στιλ είναι κι ένα εντυπωσιακό penthouse στη Ρώμη, το οποίο αξίζει την προσοχή μας.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ως penthouses ορίζονται τα παλιά διαμερίσματα που κοσμούν εδώ και δεκαετίες τους δρόμους μιας πόλης και στην προκειμένη περίπτωση της Ρώμης. Ένα τέτοιο αγόρασε πρόσφατα ένα νεαρό ζευγάρι καλλιτεχνών, το οποίο ασχολείται επαγγελματικά με το σχέδιο και τη φωτογραφία αντίστοιχα. Αυτό που ήθελαν και οι δυο τους ήταν να βρουν ένα ξεχωριστό διαμέρισμα στην «καρδιά» της Ρώμης, το οποίου θα τους εξυπηρετούσε απόλυτα στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Το συγκεκριμένο apartment είναι αυτό ακριβώς που έψαχναν!

4-zGO6f.jpg


Η θέα είναι το πρώτο στο οποίο εστιάζει κανείς και δύσκολα αφήνει το μυαλό του να ξεφύγει. Και ο λόγος είναι απλός και ολοκάθαρος: το πανέμορφο και ιστορικό κέντρο της Ρώμης είναι μόλις μια «ανάσα» από τα μπαλκόνια του σπιτιού και αυτό είναι το σημαντικότερο highlight. Ειδικά τώρα την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι που ακολουθεί, το ζευγάρι θα μπορεί με τις ώρες και χωρίς περιορισμούς να απολαμβάνει την υπέροχη αυτή εικόνα, την οποία λίγοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν. Ένα πραγματικό παραμύθι μπροστά στα μάτια και την πόρτα τους!

Όσο για το indoor σκηνικό, τα πράγματα είναι εξίσου απλά και κατανοητά. Ένα φανταστικό περιβάλλον γεμάτο γήινες αποχρώσεις, που παίρνει «ζωή» χάρη στις funky και artsitc πινελιές που έχουν πάρει τη δική τους θέση μέσα στους χώρους. Πιο συγκεκριμένα, τα δωμάτια είναι ευήλια και πολύ φωτεινά και με τον τρόπο τους γίνονται «ένα» με το εξωτερικό τοπίο. 

Σε γενικές γραμμές, ο μινιμαλισμός βρίσκεται στο επίκεντρο και ορίζει το συνολικό στιλ, αλλά με λίγη παραπάνω προσοχή βλέπουμε πως ακόμα και η παραμικρή πινελιά έχει τη δική της σημασία, αυξάνοντας το ενδιαφέρον όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του. Τα παλιά και τα καινούρια στοιχεία «δένουν» συγκλονιστικά μεταξύ τους και ο χαρακτήρας που εκπέμπουν είναι πραγματικά τόσο unique και ιδανικός για να εμπνευστεί κανείς.

5-C9zVe.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery & ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες του υπέροχου αυτού διαμερίσματος!