fbpixel

Search icon
Search
ΕΡΤflix: Οι σειρές-«διαμάντια» της επιτυχημένης ελληνικής διαδικτυακής πλατφόρμας
ARTS & CULTURE

ΕΡΤflix: Οι σειρές-«διαμάντια» της επιτυχημένης ελληνικής διαδικτυακής πλατφόρμας

Οι απολαυστικές προτάσεις που αξίζει να ανακαλύψετε


Μπορεί το Netflix και οι άλλες streaming πλατφόρμες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας, όμως η αντίστοιχη πλατφόρμα της ΕΡΤ δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις ξένες. Η ελληνική δημόσια τηλεόραση προχώρησε σε μία κίνηση «ματ» εν μέσω πανδημίας φέρνοντας κορυφαίες ταινίες και σειρές, που μπορείτε να κάνετε binge-watching εντελώς δωρεάν μέσα από τη φορητή ηλεκτρονική σας συσκευή ή τη smart TV σας. Με συνεχή ανανέωση του δωρεάν και πολύ ποιοτικού περιεχομένου της δεν είναι τυχαίες οι περισσότερες από 6.600.000 προβολές που δέχτηκε τον τελευταίο μήνα.

Παρακάτω σας προτείνουμε όλες τις σειρές που θα σας κρατήσουν στον καναπέ σας για ατελείωτες ώρες και θα εισάγουν το ΕΡΤflix στις ζωές σας.

The loudest voice

ertflix-2.jpg

Το ΕΡΤflix φιλοξενεί τη βιογραφική σειρά, που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Μέσα στον “τυφώνα” καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον ελληνικό χώρο του θεάματος, η mini σειρά παραγωγής του ShowTime είναι αυτή που θα σας δώσει μία ματιά μέσα από την κλειδαρότρυπα. Επικεντρώνεται στη δεκαετία, που ο ιδρυτής του Fox News, Roger Alies, έγινε μεγάλος σύμμαχος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια δέχτηκε κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, που έβαλαν τέλος στην καριέρα του.

Η κρυφή ζωή της Μέριλιν Μονρόε

the-secret-life-of-marilyn-monroe-part-1-2-1024x576.jpg

Η mini σειρά των δύο επεισοδίων είναι βασισμένη στο ομώνυμο best-seller μυθιστόρημα και παρουσιάζει την άνοδο της μεγάλης σταρ στα φώτα της δημοσιότητας, ενώ παράλληλα η ίδια παλεύει με τους εσωτερικούς της δαίμονες. Με λαμπερό και πρώτης τάξεως cast (Susan Sarandon, Kelli Garner) η σειρά διηγείται την προσπάθεια της διάσημης star να παραμείνει ο εαυτός της και να αποκρύψει από τα φώτα της δημοσιότητας την κληρονομική σχιζοφρένεια της μητέρας της. Μάθετε την ιστορία όχι της ηθοποιού με το άσπρο φόρεμα που ανεμίζει, ούτε του sex symbol που τραγούδησε το Happy Birthday Mr President, αλλά της Norma Jean Baker, μιας νεαρής γυναίκας που τόλμησε να ονειρευτεί τον εαυτό της ως σταρ.

Mother Father Son

ertflix-5.jpg

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Richard Gere γίνεται μέσα από αυτό το ψυχολογικό πολιτικό θρίλερ και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας συναρπάσει. Ο ηθοποιός υποδύεται έναν μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος ενόψει εκλογών χάνει τον έλεγχο του μηχανισμού που ορχιστρώνει μετά από μία οικογενειακή τραγωδία. Η σειρά του BBC κάνει τους τηλεθεατές της να αναρωτηθούν μέσα από πολιτικά παιχνίδια εξουσίας αν τα ΜΜΕ ελέγχουν και σε τι βαθμό τις ζωές μας.

Μάρτυρας κατηγορίας

ertflix-6.jpg

Το ομώνυμο διήγημα της Agatha Christie μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από το BBC με ένα εξαιρετικό cast (Billy Howl, Kim Cattrall) και μπορείτε να κάνετε streaming σε όλα της τα επεισόδια μέσα από το ΕΡΤflix. Στο "Μάρτυρα κατηγορίας", μία πάμπλουτη κοσμική δολοφονείται και όλες οι υποψίες στρέφονται στο νεαρό τυχοδιώκτη και κληρονόμο της περιουσίας της, Λέοναρντ Βόουλ. Η αγωνία και η λύση του μυστηρίου θα έρθουν μέσα από μία δικαστική μάχη που ταράσσει την αριστοκρατία της εποχής. Η γρήγορη εξέλιξη της ιστορίας δεν θα σε κάνει να σκεφτείς στιγμή που είναι ο αγαπημένος Πουαρό, καθώς ο δικηγόρος της υπόθεσης είναι εξίσου απολαυστικός.

The office

ertflix-1.jpg

Μία από τις πιο κλασικές Αμερικάνικες sitcom με κορυφαίους πρωταγωνιστές (Steve Carell, Jenna Fischer, John Krasinski) φιλοξενείται στην ελληνική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το The Office, που έκανε πρεμιέρα το 2005, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Friends του εργασιακού χώρου. Η σειρά παρουσιάζεται ως σαρκαστικό ντοκιμαντέρ, το οποίο ακολουθεί μία ομάδα εργαζόμενων, των οποίων το ωράριο αποτελείται από εγωιστικές συγκρούσεις, απρεπή συμπεριφορά και πολλή, μα πολλή πλήξη. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο καλογραμμένες κωμωδίες όλων των εποχών και σίγουρα αξίζει να διασκεδάσετε μαζί της.


Project Blue Book

ertflix-7.jpg

Για το τέλος αφήσαμε μία διαφορετική πρόταση, εξαιρετική για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και των θεωριών συνωμοσίας. Οι μελέτες του καθηγητή αστρονομίας, Alen Hynek, έρχονται στη ζωή μέσα από αυτή τη σειρά που συνδυάζει το ιστορικό δράμα με την επιστημονική φαντασία. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον αστροφυσικό και έναν αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας που ερευνούν συνωμοσίες με UFO στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η σειρά θα σας γεμίσει απορίες για το τι υπάρχει τελικά στο διάστημα.