fbpixel

Search icon
Search
Επιστροφή στο γραφείο μετά τις διακοπές; Tα tips για να προσαρμοστείτε πιο εύκολα
LIFE & CAREER

Επιστροφή στο γραφείο μετά τις διακοπές; Tα tips για να προσαρμοστείτε πιο εύκολα

Το απόλυτο guide που σίγουρα θα σας βοηθήσει εάν γυρίσατε στην καθημερινότητά σας


Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν ένα απόλυτα απαραίτητο διάλειμμα που σας γεμίζει ενέργεια και δυνάμεις για τη σεζόν που έρχεται. Παρόλα αυτά, γυρίζοντας στην καθημερινότητα δεν είναι λίγες οι φορές που πιάνετε τον εαυτό σας να αδυνατεί να βρει τους σωστούς ρυθμούς, να χάνεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις και να σκέφτεται τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα που άφησε πίσω του. Έτσι, και με τη δική μας επιστροφή στο γραφείο, σας παρουσιάζουμε μερικές έξυπνες συμβουλές για το πώς μπορείτε να ενταχθείτε και πάλι στην καθημερινότητά σας, κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Ανακαλύψτε τα απόλυτα tips!

Κάντε την απαραίτητη προετοιμασία

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η πρώτη ημέρα στη δουλειά να ξεκινήσει νωρίς. Φυσικά, μετά από αρκετό καιρό εκτός προγράμματος εάν δεν βάλετε τις σωστές βάσεις από το προηγούμενο βράδυ, κάτι τέτοιο θα είναι αδύνατο. Προσπαθήστε να κάνετε το απαραίτητο unplug από τις ηλεκτρονικές σας συσκευές νωρίς και να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κρατήσετε σημειώσεις με τους στόχους σας για την εβδομάδα που θα ακολουθήσει. Με αυτό τον τρόπο θα μετριάσετε την κούραση του πρωινού ξυπνήματος και θα είστε έτοιμοι και πιο αποτελεσματικοί για να πετύχετε όλα όσα επιθυμείτε.

editorial-05-1.jpg

Ξεκινήστε με πιο χαλαρούς ρυθμούς

Το να μπείτε απευθείας «στα βαθιά» χωρίς να γνωρίζετε τι έχει συμβεί όσο λείπατε μπορεί να αποβεί καταστροφικό. τόσο για την προσπάθειά σας όσο και για τον πολύτιμο χρόνο σας. Αφιερώστε μερικές στιγμές για να μιλήσετε με τους συναδέλφους σας, ρωτήστε τους εάν υπήρξαν κάποιες αλλαγές και μην παραλείπετε να είστε ευγενικοί. Ακολουθήστε αυτήν τη συμβουλή και μη γεμίζετε απευθείας το πρόγραμμά σας με υποχρεώσεις, διότι δε θα ξέρετε από πού να ξεκινήσετε πρώτα.

Βάλτε σε τάξη τα emails σας

Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με το παραπάνω tip, φροντίστε να εργάζεστε με χωρίς πανικό και υποχρεώσεις στις οποίες δυσκολεύεστε να ανταπεξέλθετε. Στη διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντικό να βάλετε σε τάξη τα emails αλλά και όλα όσα έχει να φέρετε εις πέρας τις ώρες που βρίσκεστε στο γραφείο. Δείτε τι έχει προτεραιότητα και τι επείγει και αποφύγετε τη δουλειά που δεν ανήκει πραγματικά σε εσάς.

epistrofi-sti-douleia-2.jpg

Πραγματοποιήστε τα απαραίτητα διαλείμματα

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως όσο βρίσκεστε στη δουλειά έχετε απόλυτη ανάγκη τα μικρά διαλείμματα, τα οποία σας δίνουν παραπάνω ώθηση στο να ολοκληρώσετε ό,τι αναλαμβάνετε. Μη σκέφτεστε ότι όσο πιο γρήγορα τελειώσετε τη δουλειά σας τόσο πιο καλό θα είναι για εσάς, μιας και ειδικά σε αυτήν τη φάση χρειάζεστε επιπλέον χρόνο για να σκεφτείτε και να πράξετε το σωστό για ένα αποτέλεσμα με το οποίο σίγουρα θα ανταμειφθούν οι κόποι και οι στιγμές που αφιερώσατε.

Προσέξτε τις τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνετε

Να και κάτι που πολλές φορές παραμελείτε και το αποτέλεσμα είναι σαφώς αρνητικό ως προς την απόδοσή σας και την ενέργεια που σας απομένει. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων καλό είναι να αποφεύγετε τα junk foods και την πολλή ζάχαρη και προσπαθήστε να γεμίσετε το διατροφολόγιό σας με πιο healthy επιλογές, οι οποίες -πιστέψτε μας- θα σας προσφέρουν ενέργεια και το απαραίτητο boost για να παραμείνετε προσηλωμένοι στη δουλειά σας. Επίσης, αντικαταστήστε τους πολλούς καφέδες με εναλλακτικές λύσεις, όπως το κρύο τσάι και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό.

1503997874-baw.jpg

Μην ξεχνάτε πως είναι ακόμη καλοκαίρι

Το ότι επιστρέψατε στο γραφείο δε σημαίνει πως το καλοκαίρι έχει τελειώσει. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν να πάρουν την άδειά τους ακόμα και τον Σεπτέμβριο, οπότε βρίσκονται ακόμα σε mood διακοπών. Ωστόσο, εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μερικές ημέρες ακόμη άδεια, εκμεταλλευτείτε τα Σαββατοκύριακα και απολαύστε τις τελευταίες βουτιές του καλοκαιριού σε παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη σας. Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλουν mini getaways, τα οποία θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή summer season!