fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Επιστρέψατε από διακοπές; Έτσι θα διατηρήσετε το μαύρισμά σας για πολύ καιρό ακόμη

4 θαυματουργά tips για να υιοθετήσετε από σήμερα κιόλας


Επιστρέψατε από διακοπές; Έτσι θα διατηρήσετε το μαύρισμά σας για πολύ καιρό ακόμη

Πολλές από εσάς θα έχετε ήδη επιστρέψει από τις διακοπές σας ή έστω θα διανύετε τις τελευταίες σας μέρες διακοπών στον αγαπημένο σας προορισμό. Το μαύρισμά σας είναι σίγουρα έντονο και δε θέλετε με τίποτα να το χάσετε. Πριν προλάβετε να ανησυχήσετε για αυτό, ερχόμαστε εμείς για να σας πούμε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να παρατείνετε την όψη της ηλιοκαμένης σας επιδερμίδας και είναι πολύ εύκολο να υιοθετηθούν από όλες σας στο επόμενο διάστημα. Παρακάτω, λοιπόν, σας αποκαλύπτουμε τα 4 έξυπνα tricks, που θα σας χαρίσουν sunkissed skin για πολλούς μήνες ακόμη και πάνω απ' όλα υγιές κι ενυδατωμένο. Πρέπει όμως να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας! Let's start!

1. Δροσερά ντους

Το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και να προκαλέσει ξηρότητα και μετέπειτα αφυδάτωση, κάτι που φυσικά δε θέλετε ούτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, αλλά ούτε και μετά το καλοκαίρι. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα περιορίσει το μαύρισμα, που με τόσο κόπο προσπαθούσατε να «χτίσετε» όλη τη summer season. Για να το κάνετε, λοιπόν, να διαρκέσει περισσότερο, προτιμήστε το δροσερό νερό στο ντους. Εκτός από τη διάρκεια που θα προσφέρει στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα σας, θα σας ανακουφίσει. Plus, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική shower cream, για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να χαλαρώσετε απόλυτα.

sunkissed.jpg

2. Απολέπιση

Η απολέπιση είναι ένα εξίσου σημαντικό βήμα, εάν θέλετε να κάνετε το sun-kissed look να παραμείνει ακόμη και μετά το πέρας των διακοπών. Τα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας μπορεί να σαμποτάρουν το ηλιοκαμένο εφέ, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να τα απομακρύνετε κάνοντας scrub. Επιπλέον, η μελανίνη στα κύτταρα του δέρματός σας (που στην πραγματικότητα είναι και αυτή που ευθύνεται για το μαύρισμα) δεν επηρεάζεται καθόλου από το τρίψιμο της απολέπισης, αντιθέτως ενισχύεται και αποδίδει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Plus, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ένα τέλειο scrub από καφέ, που είναι εύκολο, αποτελεσματικό και μυρίζει υπέροχα:

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας γαλλικός καφές (προαιρετικά με άρωμα φουντούκι)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ανακατέψτε τα δύο υλικά πολύ καλά μέχρι να φτιάξετε μια πάστα και παίρνοντας λίγη ποσότητα στα χέρια σας, κάντε απολέπιση με κυκλικές κινήσεις σε όλο σας το σώμα. Μόλις ξεπλύνετε με δροσερό νερό, θα διαπιστώσετε πόσο απαλό και λαμπερό θα είναι το δέρμα σας.

3. Ενυδάτωση

Το κλειδί για να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο είναι να κρατήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και φυσικά αυτό μπορεί να γίνει με αποτελεσματικά moisturizing products. Αναζητήστε body butters με ελαφριά υφή για εύκολη εφαρμογή, έλαια σώματος και lotions με βάση το υαλουρονικό οξύ, που θα θρέψουν το δέρμα σας σε βάθος. Μάλιστα, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε μια after sun lotion μετά την παραλία, για να ανακουφίσετε την επιδερμίδα σας από τη ζέστη ή κάποιο πιθανό έγκαυμα, καθώς και για να ενυδατώσετε το σώμα σας στο μέγιστο.

1-separates-separates-u-link-1pc-in-clay-dot-separates-sculpt-tri-bra-v-pant-in-ochre-dot.jpg

4. Λάμψη

Εάν νιώθετε ότι το μαύρισμά σας αρχίζει να αποδυναμώνεται και το δέρμα σας φαίνεται λίγο θαμπό, η λάμψη είναι το στοιχείο που θα επαναφέρει τη μαυρισμένη σας επιδερμίδα στην επιφάνεια, θα την αναδείξει ακόμη πιο πολύ και θα παρατείνει αυτό το sunkissed εφέ. Φροντίστε, λοιπόν, να επενδύσετε σε ένα καλό και αποτελεσματικό glow product, όπως έλαια σώματος με shimmer, τα οποία θα αναδείξουν το ηλιοκαμένο δέρμα και θα ενισχύσουν τη φωτεινότητά του. Plus, θα σας κάνουν να λάμπετε και να είστε γοητευτικές στις day-to-night εμφανίσεις σας πίσω στην πόλη.

1

Με μεταλλικά ιχνοστοιχεία

Beautifying Body Polish, Aveda Buy me

2

Με ευδιάκριτα αρώματα εσπεριδοειδών

Orange & Bergamot Radiant Body Polisher, Molton Brown Buy me

3

Still summer

Body Cream Beloved Coconut, Bioten Buy me

4

Με πλούσιο εκχύλισμα μύρου

Myrrh & Tokna Body Cream, Jo Malone London Buy me

5

Με lime

Monoi Oil Tahiti Lime, Hei Poa Buy me

6

Love it

Shimmering Dry Oil, Sephora Collection Buy me

Κεντρική φωτογραφία: Zimmermann Spring Summer 2020 Campaign