Η εμπειρία του να δοκιμάζεις ένα high concept χειμωνιάτικο μενού 21 πιάτων στην πόλη που φημίζεται για το υψηλό γαστρονομικό της επίπεδο, όπου τα πιάτα συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε δημιουργικότητα και φαντασία, σε υπέροχα custom made σκεύη, είναι κάτι μοναδικό, που σε ακολουθεί μια ολόκληρη ζωή. Κι όταν αυτό συμβαίνει σ’ έναν χώρο υψηλής αισθητικής με open kitchen, όπου εισπράττεις άμεσα τη δυναμική του προσωπικού που δουλεύει ασταμάτητα, σαν μελίσσι, και γεύεσαι τα πιο απίθανα υλικά -όλα παρασκευασμένα στη Δανία και παρουσιασμένα αριστοτεχνικά-, τότε το σύνολο απογειώνεται. Νιώθεις ευλογημένος που βιώνεις της εμπειρία να γεύεσαι τις θεϊκές νοστιμιές του εστιατορίου που εδώ και χρόνια ανήκει στη λίστα των ”The Worlds 50 Best Restaurants”, για να φτάσει στη θέση 19 το 2018.
Δε θα ξεχάσω ποτέ την ονειρεμένη σούπα με μανιτάρια σέπες, αχλάδια και λευκή τρούφα, που άφηνε μια μαγική επίγευση στον ουρανίσκο, ή το φημισμένο πιάτο με oscietra χαβιάρι, νερό και σπόρους κολοκύθας, σερβιρισμένο σ’ ένα υπέροχο custom made μπολ από χοντρό γυαλί.
Η γαστρονομική σκηνή της Κοπεγχάγης είναι πραγματικά περήφανη για το βραβευμένο -με τρία αστέρια- Michelin εστιατόριο Geranium που ξεχωρίζει για την ευρηματικότητα των πιάτων του, για την ελαφριά, διαυγή, δυναμική New Nordic κουζίνα του και το εκλεκτό, ανθρώπινο δυναμικό του, που περιλαμβάνει και το ελληνικό στοιχείο.
O πολυβραβευμένος Δανός Rasmus Kofoed, γνωστός ως ο πιο decorative chef στον κόσμο και ο Søren Ørbek Ledet, επίσης chef με προϋπηρεσία σε ξεχωριστά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και το Noma, νυν sommelier και wine & restaurant director, δημιούργησαν μαζί το 2007 το εστιατόριο Geranium, το οποίο από την αρχή ξεχώρισε και διέγραψε μια λαμπερή πορεία. Βρίσκεται στον 8ο όροφο του κτιρίου που στεγάζει το εθνικό γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης και βλέπει στο Fælledparken (Common Gardens). Από εδώ μπορεί κάποιος να παρατηρεί το ταξίδι των εποχών με τις εναλλαγές του τοπίου, ενώ παράλληλα και την καθημερινότητα της πόλης με παιδιά να παίζουν, ανθρώπους να περπατούν, να τρέχουν και ν’ απολαμβάνουν τη ζωή. Το location δίνει έμφαση στο όραμα της γαστρονομικής καθαρότητας και ποικιλίας.
Όταν οι συνιδιοκτήτες έψαχναν που θα στεγάσουν το νέο τους σχέδιο, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά την πανοραμική θέα στο πάρκο, την πόλη και την ακτή. Σχεδίασαν το εστιατόριο μαζί, βασισμένοι στο κοινό τους όνειρο για το πώς θα έπρεπε να μοιάζει το Geranium και τι συναισθήματα θα γεννούσε. Κατέληξαν σ’ έναν χώρο ανεπιτήδευτης κομψότητας, που θα περιλάμβανε το δανέζικο design, τη μοντέρνα τέχνη και στοιχεία της φύσης.
Σήμερα, ανανεωμένο ως προς το interior design, αλλά πάντα πιστό στο βασικό του concept, έχοντας τρία αστέρια Michelin και πολυάριθμα άλλα βραβεία στο ενεργητικό του, δημιουργεί γεύματα όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, προσφέροντας στους πελάτες του μια μοναδική, αξέχαστη εμπειρία που τους αναβαθμίζει, τους προκαλεί και τους εμπλουτίζει. Τα μενού αλλάζουν κάθε εποχή, εμπνέονται από τη φύση -που μπορεί να δει κάποιος έξω και να γευτεί εκεί μέσα- και υπόσχονται συνδυασμούς αξεπέραστους με απίθανες, φίνες γεύσεις. Ανακαλύπτοντας και το ελληνικό στοιχείο στο προσωπικό του, καθώς Θάνος Φέσκος διαπρέπει ως Assistant Head Chef και ο εξαιρετικός Διαμαντής Αντωνόπουλος στο serving, ήταν ένας ακόμη λόγος για να μείνουμε ενθουσιασμένοι και γεμάτοι από μια αληθινή εμπειρία ζωής!