fbpixel

Search icon
Search
Επίπεδη κοιλιά: 5 τροφές που πρέπει να καταναλώσετε για βραδινό
WELLNESS

Επίπεδη κοιλιά: 5 τροφές που πρέπει να καταναλώσετε για βραδινό

Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα


Όσο φτάνει η ώρα του βραδινού τόσο πιο πολύ παιδευόμαστε να βρούμε τις κατάλληλες επιλογές, οι οποίες ναι μεν θα μας χορτάσουν, αλλά κυρίως θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα κιλά μας, αποχωρίζοντας το περιττό λίπος. Ειδικότερα, οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους για να αποκτήσουν την επίπεδη κοιλιά που επιθυμούν, όμως τι πρέπει να προτιμάμε στα βραδινά γεύματά μας για να τα καταφέρουμε; Εμείς σας συγκεντρώσαμε μια λίστα από συστατικά, τα οποία θα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο πιάτο σας κι έπειτα αναδείξτε τα με τρόπους που σας αρέσουν. Μεγάλη προσοχή να μην ξεπεράσετε τις φυσιολογικές ποσότητες, να γευματίζετε κατά προτίμηση πριν τις 9, να αποφύγετε τα τηγανιτά, το ψωμί και άλλες λιπαρές συνήθειες και φροντίστε να δημιουργήσετε τα γεύματα συνοδευόμενα από πρωτεϊνικές επιλογές, όπως αβγά ή τόνο.

Λοιπόν, ποιες τροφές είναι οι ιδανικές πριν κοιμηθούμε;

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

shutterstock-1022814211.jpg

Ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να μην αντιμετωπίσετε θέμα το επόμενο πρωί με την κοιλιά σας είναι να εντάξετε στο βραδινό σας φυλλώδη πράσινα λαχανικά, εκ των οποίων τα καλύτερα θεωρούνται η λαχανίδα, το σπανάκι και τα μαρούλια. Είναι μια εύκολη λύση, απλά δείξτε προσοχή, λόγω το ότι ο κάθε οργανισμός διαφέρει, επιλέγοντας εκείνα τα οποία δεν θα σας προκαλέσουν δυσπεψία και θα σας επιτρέψουν να έχετε έναν χαλαρωτικό ύπνο, ειδικά για το τελευταίο γεύμα της ημέρας σας. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά ή και στον ατμό, διατηρώντας τις θρεπτικές τους αξίες. Συνδυάστε τα με πρωτεΐνη, όπως ένα κομμάτι φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή μαγειρέψτε μια σαλάτα στην οποία θα βάλετε και λίγο cottage, τόνο και αγγούρια.

Σπαράγγια

shutterstock-649536412.jpg

Είτε πρόκειται για άγρια είτε για λευκά σπαράγγια, τα οφέλη τους είναι ευεργετικά για την υγεία του οργανισμού, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, σύμπλεγμα Β, C και Ε, και μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος και το κάλιο. Όλα αυτά τα στοιχεία βοηθούν και επιδρούν σημαντικά στην εξάλειψη των παραπανίσιων υγρών στο σώμα μας.

Λαχανικά

shutterstock-1188063649.jpg

Τα δύο αυτά τρόφιμα δεν θα πρέπει να απουσιάζουν από τις διατροφικές σας συνήθειες, εάν επιθυμείτε να χτίσετε υγιεινές βάσεις και μπορούν να συνδυαστούν και με ποικίλους τρόπους. Αρχικά, τα αγγούρια δίνουν αίσθηση ικανοποίησης, είναι διουρητικά και γεμάτα βιταμίνες, αποτελούνται από 97% νερό και ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών που βοηθούν στην περίσσια απώλεια βάρους. Επίσης, οι ντομάτες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά και μας βοηθούν να χάσουμε βάρος για πολλούς λόγους: καταπολεμούν τις φλεγμονές και την κατακράτηση υγρών. Χάρη στη λεπτίνη, ένα είδος πρωτεΐνης που βρίσκεται στις ντομάτες, μπορείτε να ρυθμίσετε τον μεταβολισμό σας και να έχετε ένα αίσθημα πληρότητας. Καταναλώστε τα είτε σε μέσα σε μια σαλάτα, με την συνοδεία πρωτεΐνης, για παράδειγμα λίγα γραμμάρια από μπιφτέκι κοτόπουλο ή και αν μαγειρέψτε μια ομελέτα μπορείτε να τα κόψετε από πάνω σε φέτες.

Καρπούζι

shutterstock-1027540888.jpg

Τα καρπούζια είναι πλούσια σε κάλιο και σε μεγάλη ποσότητα νερού, τα οποία είναι και βασικά μεταλλικά στοιχεία για την επαρκή εξάλειψη παραπανίσιων υγρών από το σώμα σας. Plus, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, φροντίζει ικανοποιητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καταπολεμώντας παράλληλα και τις φλεγμονές. Οι ιδέες για συνταγές με καρπούζι μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά είναι νόστιμες. Δημιουργήστε ευφάνταστες σαλάτες στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε καρπούζι ή επιλέξτε να το φάτε μόνο του με συνοδεία από μερικές ροδέλες ελιών και λίγο τυρί ή ακόμη μπορείτε να φτιάξετε και μια φρουτοσαλάτα, από μήλο καρπούζι, μπανάνα. Προσοχή πάντοτε στις ποσότητες.

Ελαιόλαδο

shutterstock-253044232.jpg

Μπορεί να σας εκπλήσσει, όμως το ελαιόλαδο είναι ένας ακόμα σύμμαχος για να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Παρόλο που πολλοί πιστεύουν πως πρέπει αν το αποφεύγουν, τα λιπαρά οξέα που συναντάμε στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όπως το ελαϊκό οξύ, μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση των πιο ανθεκτικών λιπαρών που βρίσκονται στο σώμα μας, ειδικά εκείνων στην περιοχή της κοιλιάς. Βέβαια, πάντοτε με γνώμονα το μέτρο και δεν υπερβάλουμε στην ποσότητα, καθώς αρκεστείτε σε μια κουταλιά της σούπας στη σαλάτα σας.