fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

English country style

JAMES SEUSS

English country style

Πρώην CEO της Stella McCartney, πρόεδρος του Harry Winston κι εν ενεργεία Chief Executive Officer του αγγλικού οίκου Hunter, ο JAMES SEUSS μας ανοίγει το σπίτι του στην αγγλική εξοχή και παραδίδει μαθήματα βρετανικού στιλ.

Το σκηνικό μοιάζει σαν να έχει βγει από μεσαιωνικό παραμύθι, σένα χωριό 100 κατοίκων, 5 περίπου μίλια έξω από το αριστοκρατικό Henley on Thames -γνωστό για τον κωπηλατικό αγώνα μεταξύ Οξφόρδης και Κέμπριτζ και της βασιλικής ρεγκάτας- και μόλις μια ώρα περίπου βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο James με υποδέχεται στην είσοδο του σπιτιού του μαζί τη Scarlet και τη Savanah, τα δυο υπέροχα σκυλιά του ή αλλιώς «τα κορίτσια του», όπως μου λέει αστειευόμενος. Στο ιστορικό αυτό ακίνητο, που είναι χτισμένο το 1775 μου ζητάει να τον βοηθήσω με τις προετοιμασίες του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού λίγο πριν υποδεχτεί τους φίλους του από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Μπαίνοντας στο σπίτι οι μυρωδιές από τα scones που έχει ετοιμάσει για να συνοδεύει το πρωινό του τσάι πλημυρίζουν την ατμόσφαιρα, δίνοντας μια αίσθηση ζεστασιάς που σε κάνει να νιώθεις οικεία στην country shabby chic ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει με πολύ γούστο.

Αρχικά μου εξηγεί ότι αυτό το σπίτι, το όποιο ο ίδιος απέκτησε πριν από περίπου πέντε χρόνια, ήταν το χασάπικο του χωριού Hambleden, ενώ ακριβώς διπλά του ήταν το τσαγκάρικο και ο φούρνος, πριν ενωθούν και τα τρία μαζί και μετατραπούν σαυτό το μοναδικό αγροτόσπιτο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για τα γυρίσματα της ταινίας “Into the woods”, με πρωταγωνιστές τη Meryl Streep, τον Johnny Depp και την Emily Blunt, η οποία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε λίγο καιρό.

Η ανακαίνιση του σπιτιού δεν ήταν εύκολο έργο, δεδομένου ότι το κτίριο είναι διατηρητέο και οι παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν ακόμα και στο εσωτερικό του ήταν περιορισμένες. Γιαυτό και υπάρχουν αρκετοί μικροί χώροι, αφού οι τοίχοι δεν μπορούσαν νανοίξουν, προκείμενου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος. Ωστόσο η προσθήκη της gourmet κουζίνας, που εντάχτηκε στο σπίτι μαζί με το γυάλινο καθιστικό -conservatory-, που κοιτάζει τον υπέροχο αγγλικό κήπο, συντέλεσε καθοριστικά προκειμένου μεγαλώσει ικανοποιητικά το κάτω επίπεδο της κατοικίας, ώστε να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Την ανακατασκευή του σπιτιού ανέλαβε ο ίδιος ο James -κλασικός τελειομανής Παρθένος- με την βοήθεια της Hamble interiors -εταιρίας εσωτερικής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής που δραστηριοποιείται τόσο στην Αγγλία όσο και στη Μέση ανατολή, αλλά και τη Νέα Υόρκη.

Η αρχική ιδέα ήταν να γίνει ένα οίκημα το οποίο θα μπορεί αφενός να είναι λειτουργικό κι αφετέρου να κρατήσει την αγγλική του ταυτότητα. Γιαυτόν τον λόγο, για τη διακόσμηση χρησιμοποιηθήκαν αποκλειστικά ταπετσαρίες και μπογιές Farrow and Ball, και ιδιαίτερα αντικείμενα κι έπιπλα από τον Andrew Martin, ενώ σπάνιες γκραβούρες από το Henley, καθώς και προσωπικά πορτρέτα και αντικείμενα διακοσμούν τους τοίχους της κατοικίας.

Ο James Seuss μοιράζει πλέον τη ζωή του μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, όμως, το μεγαλύτερο διάστημα βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα κι έτσι το σπίτι αυτό έχει μετατραπεί στο προσωπικό του ησυχαστήριο. Είναι το μέρος που τον ξεκουράζει και του δίνει ενέργεια να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της Hunter. «Συνήθως ο Αύγουστος είναι ο μήνας πουαπατάωτο σπίτι στο Hambleden με το εξοχικό μου στα Hamptons», μου εξηγεί και πριν αρχίσουμε τις ετοιμασίες για την υποδοχή των καλεσμένων του, δεσμευόμαστε για την επόμενη φωτογραφική μας συνάντηση το νέο έτος, αφήνοντας ένα ερωτηματικό για το αν θα είναι στο διαμέρισμα του στην Park Avenue ή στο σπίτι του στα Hamptons…

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΒΑΝΑΚΗΣ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΤΑΝΙΔΗΣ

GLOW LOVES

Summer Love: Μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα στη Ζάκυνθο αναδεικνύει την bohemian luxury
MAGAZINE

Summer Love: Μια εξαιρετικής αισθητικής βίλα στη Ζάκυνθο αναδεικνύει την bohemian luxury

|Icon6 photos