fbpixel

Search icon
Search
Ενδιαφέρουσες online περιηγήσεις που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη
ESCAPE

Ενδιαφέρουσες online περιηγήσεις που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη

Όταν η τέχνη συναντά τα πράσινα και ολάνθιστα στοιχεία της φύσης


Μπορεί ακόμα οι χαμηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται, ωστόσο η άνοιξη βρίσκεται κοντά και όλοι μας την περιμένουμε με ανυπομονησία. Έχουμε, άλλωστε, συνηθίσει να απολαμβάνουμε όλα όσα μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας κάνουν να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Γι' αυτό, λοιπόν, αξίζει αυτό το διάστημα να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη ακόμα και από την άνεση του καναπέ μας και να εμπλουτίσουμε το μυαλό μας με γνώσεις.

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τις top online περιηγήσεις που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη με την παρακολούθησή τους!

David Hockney: The Arrival of Spring, Normandy, Royal Academy

david-hockney.jpg

Μέσα από αυτήν την έκθεση, ενταχθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά σε αυτήν τη φάση που έχουμε ανάγκη από θετικές σκέψεις και ανεβασμένη διάθεση. Μέσω των πολύχρωμων έργων του ευφάνταστου 83χρονου καλλιτέχνη David Hockney, θα καταφέρουμε να αντικρίσουμε το μέλλον με περισσότερη πίστη και φως, μιας και ο τρόπος που ζωγραφίζει θυμίζει ένα παραμύθι γεμάτο όμορφες και ολάνθιστες ιστορίες. Μια έκθεση που όλοι μας έχουμε ανάγκη να παρακολουθήσουμε δεδομένης της κατάστασης από την οποία ελπίζουμε να ξεφύγουμε σύντομα.

Dorking Group of Artists

reigate-heath.jpg

Άλλη μια έκθεση που θα σας εισάγει στο απόλυτο sprnig mood, με μια πιο νοσταλγική οπτική αυτήν τη φορά. Ομάδες καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο -ερασιτέχνες αλλά κι επαγγελματίες-, δείχνουν ένα προς ένα τα έργα τους για την τρέχουσα χρονική περίοδο που φαντάζει πιο μαγική από οποιαδήποτε άλλη, μέσα από εικόνες που αποτελούν επιτομή της άνοιξης και της φανταστικής αύρας. Τοπία, σπίτια, πρόσωπα και καταστάσεις της ζωής και της καθημερινότητας που τελευταία έχουμε στερηθεί, παρουσιάζονται στον καμβά αυτών των πραγματικά εντυπωσιακών έργων τα οποία αξίζει να θαυμάσετε.

Sagarmatha National Park, Nepal

1-jV0YG.jpg

Μέσα από το site τουρισμού του Nepal, μπορείτε κατά καιρούς να βιώσετε σχεδόν ρεαλιστικά το vibe των πιο πολυσύχναστων πάρκων και κτιρίων της περιοχής που έχουν πραγματικά τον τρόπο να «κόβουν» την ανάσα. Μια καλή ιδέα αποτελεί το Sagarmatha National Park, το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα παγκοσμίως και ξεχωρίζει για την φανταστική ομορφιά του, κάθε εποχή του χρόνου και υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Ειδικά τώρα που αρχίζει σιγά σιγά να υποδέχεται τα χρώματα και την ατμόσφαιρα της άνοιξης, η γοητεία που εκπέμπει είναι απλά ακαταμάχητη και μπορεί εύκολα να σας μαγέψει.

Faces of Frida

event-21534.jpg

Μια νέα έκθεση που και μόνο από το φως που εκπέμπει ακόμα και σήμερα η θρυλική Frida Kahlo, μπορεί να θεωρηθεί συνώνυμο της άνοιξης και της γαλήνης. Μέσα από 800 έργα που απεικονίζουν τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα αλλά και στιγμιότυπα της αναπάντεχης και συναρπαστικής ζωής της, έχετε την ευκαιρία να τη γνωρίσετε καλύτερα και να έρθετε σε επαφή με το έργο της και το εκκεντρικό της στιλ, το οποίο ξεχωρίζει ακόμα και στις μέρες μας και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση. 

Κεντρική φωτογραφία:  David Hockney: The Arrival of Spring, Normandy, Royal Academy