fbpixel

Search icon
Search
Ένα υπέροχο, νέο showroom ενός διάσημου οίκου άνοιξε τις πύλες του στο Μιλάνο
DESIGN NEWS

Ένα υπέροχο, νέο showroom ενός διάσημου οίκου άνοιξε τις πύλες του στο Μιλάνο

Χρυσό, red marble και κίτρινο συνδυάζονται υπέροχα


Οι χρυσές πόρτες, τα αμφιθεατρικά ράφια και τα velvet έπιπλα πρωταγωνιστούν στο νέο showroom του οίκου Bally στο Μιλάνο, το οποίο δημιουργήθηκε από το ιταλικό στούντιο Storagemilano με τέτοιο τρόπο, ώστε να υποδείξει το δραματικό παρελθόν του κτιρίου. Ο χώρος αυτός των 2400 τετραγωνικών μέτρων καταλαμβάνει ένα γωνιακό οικόπεδο στην περιοχή Porta Venezia της ιταλικής πόλης, παρουσιάζοντας τις εποχιακές συλλογές του εμβληματικού και πολυτελούς brand, φιλοξενώντας παράλληλα τους υπεύθυνους επικοινωνίας, σχεδίασης και εμπορικού σε γραφεία και στους τρεις ορόφους του οικοδομήματος. Θα πρέπει να αναφέρουμε μάλιστα ότι στις αρχές του 20ου αιώνα το κτίριο λειτουργούσε ως θέατρο, πριν γίνει κινηματογράφος το 1925 και τελικά έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

bally-showroom-milan-by-storagemilano-yellowtrace-04.jpg

Το interior design στούντιο Storagemilano που ανέλαβε την κατασκευή του, κράτησε ανέπαφο τον ιστορικό χαρακτήρα που αποπνέει το κτίριο όταν ανακατασκευάστηκαν οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι σήμερα είναι φτιαγμένοι από πολυτελή υλικά όπως μάρμαρο, ορείχαλκο και βελούδο. «Η έμφαση δόθηκε στη διατήρηση βασικών στοιχείων από το παρελθόν, συνδέοντάς τα με τις σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση» εξηγεί εκπρόσωπος του οίκου Bally. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση μέσω ενός θολωτού φουαγιέ, το οποίο περιβάλλεται από μια τεράστια κατασκευή από κόκκινο μάρμαρο. Plus, ένας δακτυλιοειδής πολυέλαιος αποτελούμενος από neon γράμματα που γράφουν το όνομα της εταιρίας βρίσκεται στο κέντρο της οροφής και κλέβει τις εντυπώσεις.

Ακόμη, ενώ οι υπάρχουσες επιφάνειες από τούβλα έχουν απλώς φρεσκαριστεί με ένα λευκό χρώμα, το στούντιο έχει αντικαταστήσει τα τυπικά σκουρόχρωμα παράθυρα με γυάλινες πλάκες χωρίς πλαίσιο, για να αφήνουν το φυσικό φως να μπαίνει ευκολότερα και να δημιουργούν το illusion ότι ο χώρος είναι ανοιχτός. «Η είσοδος σχεδιάστηκε ως χώρος γκαλερί, με τα νέα items της κάθε συλλογής να βρίσκονται δεξιά κι αριστερά σαν να είναι εκθέματα» τονίζει η δημιουργική ομάδα και προσθέτει «Άλλος θα μπορούσε να πει ότι μοιάζει σαν το φουαγιέ ενός θεάτρου». 

Το ίδιο μαρμάρινο χρώμα χρησιμοποιείται για ένα πανέμορφο παγκάκι και να πλαισιώσει τις τρεις χρυσές πόρτες, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο κέντρο, τριγυρισμένες από ψηλά πάνελ από ορείχαλκο, τα οποία περιστρέφονται για να αποκαλύψουν ή να αποκρύψουν την εσωτερική αίθουσα. Επίσης αξιοπρόσεκτο είναι ο τρόπος που παρουσιάζονται τα παπούτσια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε μεγάλα ράφια, που μιμούνται τις θέσεις για το κοινό σε ένα αμφιθέατρο. Κατασκευασμένα από ίνες από σκυρόδεμα και χτισμένα πάνω σε ρόδες, τα ράφια αυτά μπορούν να μετακινηθούν, δημιουργώντας κάθε φορά ένα διαφορετικό σκηνικό.

bally-showroom-milan-by-storagemilano-yellowtrace-17.jpg

Tέλος, καθώς τα ρούχα είναι κρεμασμένα στις λεπτές ορειχάλκινες ράβδους των stands, που ευθυγραμμίζουν τους περιμετρικούς τοίχους, το κέντρο του δωματίου είναι γεμάτο από συρτάρια στο χρώμα του κρόκου του αυγού. Επιπλέον, γκρίζα μαρμάρινα τραπέζια και καρέκλες σχεδιασμένες από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Prouvé έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να «ντύσουν» κομψά τον χώρο. Το ίδιο εντυπωσιακά είναι και τα βελούδινα χαλιά σε ροζ και γαλάζια απόχρωση, που είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία και δημιουργούν την τέλεια αντίθεση με τις velvet υπερμεγέθεις κουρτίνες, που τραβιούνται, όπως ακριβώς κι εκείνες του θεάτρου, πριν ξεκινήσει η παράσταση...

adv

GLOW LOVES

Pantone: Πώς θα φορέσετε το χρώμα της χρονιάς
THE LOOK

Pantone: Πώς θα φορέσετε το χρώμα της χρονιάς