Το Santa Clara 1728, ένα γοητευτικό κτίριο του 18ου αιώνα χτισμένο σε μια από τις πιο ρομαντικές πλατείες της Λισαβόνας, καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες στην πρωτεύουσα στης Πορτογαλίας. Αυτό το ξενοδοχείο με τα 6 δωμάτια, το τέταρτο στη σειρά που υπογρέφει ο περίφημος hotelier João Rodrigues, περιτριγυρίζεται από μνημεία, όμορφα παλάτια και από ένα πάρκο που προσφέρει απίστευτη θέα στο ποτάμι. Η ανακαίνισή του πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του γνωστού αρχιτέκτονα Manuel Aires Mateus, ο οποίος με το έργο του όχι μόνο σεβάστηκε την αξία αυτής της αυθεντικής κληρονομιάς, αλλά πρόσθεσε σε αυτήν ηρεμία και άνεση ταυτόσημη με την αρχιτεκτονική του. Έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο και λιτές φόρμες της B&B σχεδιασμένα από τον Antonio Citterio συνδυάζονται με μια neutral χρωματική παλέτα που αναδεικνύει ιδανικά το υπέροχο κέλυφος του κτιρίου. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός χώρου, όπου οι επισκέπτες αντιμετωπίζονται ως φίλοι.
Σε γενικές γραμμές το Santa Clara 1728 αποπνέει μια αίσθηση οικειότητας, η οποία είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των εξωτερικών με τα εσωτερικά χαρακτηριστικά. Τα παράθυρα οριοθετούν τη μοναδική λαμπρότητα των φώτων της Λισαβόνας, που αγκαλιάζουν την πόλη και αντικατοπτρίζονται στην επιφάνεια του ποταμιού. Για τους λάτρεις της ανάγνωσης, ο κήπος προσφέρει στιγμές χαλάρωσης σε όποιον θέλει να απολαύσει το βιβλίο του. Επίσης, το εν λόγω ξενοδοχείο, σαν family house, αλλάζει ανάλογα με τις εποχές του χρόνου και προσκαλεί τους επισκέπτες να προετοιμαστούν για ένα συναρπαστικό ταξίδι.
Σε ό,τι αφορά το menu, όλα τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από το Antwerp’s Graanmarkt 13 Restaurant, από το οποίο ο νέος chef διδάχτηκε τον τρόπο δημιουργίας πιάτων που δίνουν αξία στα απλά λαχανικά. Ακόμη, στους επισκέπτες παρέχεται στις 5 το απόγευμα τσάι με σπιτικό cake και φράουλες, ενώ το πρωινό περιλαμβάνει σπιτική granola με γιαούρτι και κανέλλα ή τηγανητά αυγά με σπαράγγια και λιωμένο αβοκάντο.