fbpixel

Search icon
Search
Ένα victorian house εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη εορταστική του διακόσμηση
INTERIORS

Ένα victorian house εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη εορταστική του διακόσμηση

Αποτυπώνει με τον πιο elegant και vintage looking τρόπο τη μαγεία των γιορτών


«Το Χριστούγεννα είναι η εποχή που γινόμαστε και πάλι και παιδιά και όλα γύρω μας πρέπει να είναι φωτεινά»! Αυτό είναι που πιστεύει η interior designer Henriette von Stockhausen, η οποία διάλεξε αυτή τη δουλειά ώστε να καταφέρνει να αποτυπώνει το προσωπικό της στιλ μέσω αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων, χωρίς ωστόσο να ξεχνάει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της. Ειδικά αυτήν την περίοδο, λατρεύει ίσως λίγο παραπάνω αυτό που κάνει, καθώς της δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσει τα δύο μεγάλα πάθη της: το design και τα Χριστούγεννα.

Δημιουργική και πολυδιάστατη, μια από τις πιο πρόσφατες δουλειές της μετατρέπεται στη δική μας πηγή έμπνευση για την πιο ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μας. Πρόκειται για ένα σπίτι με βικτοριανό στιλ που βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Αγγλίας και είναι χτισμένο από τα μέσα του 20ού αιώνα. Ένα σπάνιο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που όλοι οι λάτρεις του design θα το έβρισκαν αξιοθαύμαστο.

091-105x.jpg


Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον της designer, ήταν εξ αρχής η ανεπιτήδευτη αίγλη που απέπνεαν οι χώροι της μονοκατοικίας, κάνοντας έντονη την αίσθηση της αρχιτεκτονικής περασμένων δεκαετιών και δίνοντας έναν αέρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας σε κάθε σημείο, όπου κι αν έστρεφε κανείς το ενδιαφέρον του. Μπαρόκ αισθητική, vintage πολυτέλεια, καθώς και νωχελικές σκέψεις που προκύπτουν μέσα από κάθε δωμάτιο και οδηγούν το μυαλό σε εικόνες του χθες, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη κατοικία.

Σε γενικές γραμμές, οι τόνοι που πρωταγωνιστούν στον όλο διάκοσμο αυτής της κατοικίας βασίζονται σε μια παλέτα γήινων αποχρώσεων, όπως το καφέ, το λευκό, το μπεζ, ακόμα και το μαύρο σε κάποια σημεία. Άλλωστε, η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι προτίμησε να να εκμεταλλευτεί τον timeless χαρακτήρα αυτού του σπιτιού που από μόνο του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα που θαυμάζουμε κατά καιρούς.

Γι' άλλη μια χρονιά, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού εμπιστεύτηκαν το ταλέντο της Henriette von Stockhausen, η οποία κλήθηκε να δημιουργήσει ένα απόλυτα festive σκηνικό μέσα στο σπίτι. Κινήθηκε σε κλασικές γραμμές που εξυμνούν τα traditional Χριστούγεννα, έτσι όπως η ίδια τα έχει στο μυαλό της από μικρό παιδί. Καμία υπερβολή και τίποτα το περιττό στο τελικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για έναν απίστευτα chic και ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο διακοσμήθηκαν οι χώροι.

095-105x.jpg


Εμβαθύνοντας λεπτομερώς στη διακόσμηση της εκπληκτικής μονοκατοικίας, βλέπουμε πως τα σύγχρονα στοιχεία «κουμπώνουν» φανταστικά στις timeless γραμμές που κυριαρχούν στο design. Η προσοχή μας πέφτει στις εντυπωσιακές σκάλες που οδηγούν στον πάνω όροφο, αλλά και στη «ζεστή» ατμόσφαιρα που «πλημμυρίζει» έναν προς έναν τους χώρους, στα χειροποίητα χαλιά και τα τζάκια, και φυσικά στα εντυπωσιακά artworks που κοσμούν τους τοίχους και τις επιφάνειες με τον πιο σοφιστικέ τρόπο.

Όσο για το Christmas spirit, η Henriette μετά από συνεννόηση με την οικογένεια που διαμένει στο σπίτι, επέλεξε να κινηθεί σε elegant γραμμές, χωρίς ωστόσο να χάνετε η λάμψη και η funky διάθεση αυτής της τόσο χρωματιστής περιόδου του χρόνου. Συγκεκριμένα, το βασικό διακοσμητικό στοιχείο που ξεχωρίζει είναι τα φυσικά υλικά, όπως το έλατο που στολίστηκε με glam μπάλες και χαριτωμένα παιχνίδια, οι ολάνθιστες γιρλάντες, τα φρούτα εποχής, τα ξύλα και τα κουκουνάρια.

Φυσικά, από όλη τη festive διακόσμηση δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να λείπουν τα φωτάκια με θερμό φωτισμό, τα οποία χάρισαν extra λάμψη και διάσταση στα σημεία που τοποθετήθηκαν. Επίσης, το Christmas table διαφέρει αρκετά με όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει, μιας και βασίζεται στη λιτότητα και συγκεντρώνει λευκές και πράσινες αποχρώσεις, wooden λεπτομέρειες και κεριά για μια πιο ατμοσφαιρική αύρα.

092-105x.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: House & Garden