fbpixel

Search icon
Search
Ένα tiny διαμέρισμα στη Βαρκελώνη που ξεχωρίζει για τις peach αποχρώσεις του & το έντονο φυσικό φως
INTERIORS

Ένα tiny διαμέρισμα στη Βαρκελώνη που ξεχωρίζει για τις peach αποχρώσεις του & το έντονο φυσικό φως

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια των Román Sarrió και Gabriela Comella


Επί χρόνια, ο Román Sarrió και η Gabriela Comella συνεργάζονται επαγγελματικά και διαπρέπουν στον χώρο του interior design. Ο πρώτος ασχολείται κατά κύριο λόγο με την αρχιτεκτονική διαρρύθμιση των κατοικιών, ενώ η δεύτερη ξεχωρίζει για τις δυνατότητές της στο κομμάτι της διακόσμησης. Από κοινού, έχουν καταφέρει να βρουν τα δικά τους σύμπαντα και να προσαρμόσουν το ταλέντο τους στην εκάστοτε δουλειά που αναλαμβάνουν.

Πολλοί είναι αυτοί που συγχέουν τα δύο αυτά ενδιαφέροντα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς χώρους, με μοναδικό κοινό άξονα το πάθος για υψηλή αισθητική και το μεράκι για την εξασφάλιση ενός όμορφου indoor και outdoor αποτελέσματος. Πάντως, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως βαδίζουν σε παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία και ίσως αυτό να είναι και το «κλειδί» της επιτυχίας τους.

Στο πρόσφατο παρελθόν, βρέθηκαν και πάλι μαζί με σκοπό να αναλάβουν ένα διαμέρισμα ενός νεαρού ζευγαριού στο κέντρο της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ένα μικρό σπίτι, με εξαιρετικά προνομιακό location ωστόσο, το οποίο έπρεπε να φτιαχτεί εκ νέου, με σκοπό να θεωρηθεί κατοικήσιμο αλλά και για να πάρει και πάλι ζωή.

2.jpg


Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου και το ολοκληρωτικό makeover να θεωρείται επιτακτικό, το design duo αφού μελέτησε τον ήδη υπάρχοντα χώρο και τις δυνατότητες αυτού, έβγαλε το σχέδιο για την ανανεωμένη μορφή, με βάση όσα του ζητήθηκαν από το ζευγάρι. Οι νέοι ιδιοκτήτες ήθελαν, κατά κύριο λόγο, ένα όμορφο, ζεστό περιβάλλον, με έντονο φυσικό φως, που να τους εξυπηρετεί στο lifestyle τους.

Για τη νέα κατασκευή του σπιτιού, το κύριο υλικό που επιλέχθηκε είναι το ξύλο στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του. Τα χρώματα, επίσης, είναι τόσο ουδέτερα, με σκοπό να εξασφαλίζουν αρμονία και τέλεια ισορροπία από χώρο σε χώρο. Να πούμε κάπου εδώ πως το διαμέρισμα αποτελείται από ένα living room, μια μικρή κουζίνα, δύο ευρύχωρα υπνοδωμάτια κι ένα μπάνιο. Είναι ακριβώς αυτό που ζητούσε το νεαρό ζευγάρι για να οραματιστεί το μέλλον του.

3.jpg


Μεταξύ των timeless αποχρώσεων, οι peach τόνοι δίνουν ακαταμάχητη διάσταση κι extra ενδιαφέρον. Μπορεί οι χώροι να είναι μικροί και τα δωμάτια λίγα, αλλά οι designers τα έχουν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνονται εντυπωσιακά και πολύ φωτεινά. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, οι καμάρες και το κυκλικό design σε κάποια σημεία, χαρίζουν ένα vintage looking vibe, το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πολύ unique.

Πλέον, οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν τη ζωή τους στο υπέροχο αυτό σπίτι, γνωρίζοντας πολύ καλά πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει και με το παραπάνω τις αρχικές τους προσδοκίες. Είναι όλα τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους και απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες ενός λειτουργικού και ιδιαίτερα μοντέρνου living. Δε βλέπουν την ώρα να μπορούν και πάλι να φωνάζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα για ατελείωτες βραδιές χαλάρωσης μέσα στο cozy & chic περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

4.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!