fbpixel

Search icon
Search
Ένα σύγχρονο mountain house στις χιονισμένες Άλπεις που θα σας σαγηνεύσει
INTERIORS

Ένα σύγχρονο mountain house στις χιονισμένες Άλπεις που θα σας σαγηνεύσει

Οι χώροι του είναι φωτεινοί και η θέα από τα παράθυρα «κόβει» την ανάσα


Ο καιρός, πλέον, έχει γίνει για τα καλά χειμωνιάτικος, ενώ πολλές είναι οι περιοχές στη χώρα μας που έχουν γίνει κατάλευκες από το χιόνι. Μπορεί οι συνθήκες της επικαιρότητας να μη μας επιτρέπουν να χαρούμε αυτές τις υπέροχες και πολύ κρύες ημέρες σε κάποιο χειμερινό θέρετρο στο σε ορεινές περιοχές, γι' αυτό και πρέπει να αρκεστούμε στο σκηνικό που έχουμε από τα παράθυρά μας, αλλά και από τις εικόνες που μπορούμε να θαυμάσουμε στο διαδίκτυο.

Αφήνοντας τη φαντασία μας να φτάσει μέχρι τη μακρινή Montana, φέρνουμε στο μυαλό μας ένα φανταστικό σκηνικό στο βουνό που έχει αποχωριστεί τις θερμές αποχρώσεις των ξεραμένων φύλλων και των ελάχιστων καταπράσινων δέντρων, δίνοντας τη θέση τους στο παραμυθένιο χιόνι που έχει καλύψει κυριολεκτικά τα πάντα. Εκεί, θα συναντήσουμε πολλά mountain houses που δεσπόζουν επιβλητικά στις κορυφές και θυμίζουν chalet στις Άλπεις. Ένα από αυτά, βρίσκεται στην ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας που το επισκέπτεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με σκοπό να αποφορτιστεί από τους γρήγορους ρυθμούς της αστικής καθημερινότητας.

mesa.jpg

Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της εκπληκτικής αυτής εξοχικής κατοικίας, εντύπωση προκαλεί η τόσο σύγχρονη ματιά με την οποία έχει αποτυπωθεί το design, αλλά και το πόσο μοναδικά δένουν οι χώροι με τις εξωτερικές συνθήκες και το παραμυθένιο σκηνικό. Τα βασικά υλικά που συνθέτουν τον όλο σχεδιασμό δεν είναι άλλα από την πέτρα και το ξύλο -αυτά δηλαδή που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε τέτοιου είδους κατοικίες στο βουνό. Ζεστές αποχρώσεις, λοιπόν, rustic πινελιές και μοντέρνες αναφορές, που αξίζει κανείς να θαυμάσει και να χαθεί στις σκέψεις του.

Η οικογένεια αποτελείται από τέσσερα μέλη και τα ευρύχωρα δωμάτια του σπιτιού φαντάζουν ιδανικά για μια άνετη και άκρως απολαυστική διαμονή. Βλέπουμε πόσο φανταστικά εναρμονίζεται το πέτρινο τζάκι, το ξύλο δάπεδο, οι κολώνες και το ταβάνι με τα υπόλοιπα, τόσο σύγχρονα στοιχεία, μεταξύ των οποίων τα up to date έπιπλα, τα εντυπωσιακά φωτιστικά που χαρίζουν extra ατμόσφαιρα και τα έντονα patterns τα οποία χαρίζουν διάσταση.

mesa3.jpg

Όλα μοιάζουν τόσο μαγευτικά και νοσταλγικά: fluffy υφάσματα, layering από μαξιλάρια, vintage χαλιά, έπιπλα που ισορροπούν μεταξύ κλασικού και μοντέρνου και μια to die for θέα από τα υπερμεγέθη παράθυρα. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ο καθένας θα ζήλευε μια ένα τέτοιο εξοχικό σπίτι που είναι ό,τι πρέπει για στιγμές χαλάρωσης τώρα τον χειμώνα. Το να βλέπει κανείς το χιόνι να πέφτει από το παράθυρο και να κάθεται νωχελικά μπροστά από το αναμμένο τζάκι, είναι πραγματικά η εικόνα που όλοι μας έχουμε συνδεδεμένη με τους κρύες μήνες του χρόνου και τις θερμοκρασίες που κυμαίνονται υπό το μηδέν.

«Αγοράσαμε αυτήν την εξοχική κατοικία πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήρθε στον κόσμο το πρώτο μας παιδί και από τότε ερχόμαστε εδώ κάθε χειμώνα. Η κόρη μας λατρεύει να τρέχει έξω στο χιόνι κι εμείς να την καμαρώνουμε από τα παράθυρα. Είναι πραγματικά η αγαπημένη μας εποχή, μιας και μπορούμε να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τον απαιτητικό τρόπο ζωής του αστικού τοπίου», δήλωσαν από κοινού οι ιδιοκτήτες μιλώντας για το mountain house τους.

mesa2.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery και μαγευτείτε από τους υπέροχους χώρους το σπιτιού!