fbpixel

Search icon
Search
Ένα σπίτι σε μια ιστορική γειτονιά του Manhattan συνδυάζει υπέροχα τις ψυχρές με τις γήινες αποχρώσεις
INTERIORS

Ένα σπίτι σε μια ιστορική γειτονιά του Manhattan συνδυάζει υπέροχα τις ψυχρές με τις γήινες αποχρώσεις

Υπό την επιμέλεια του design-duo Jayne και Joan Michaels


Το Upper West Side είναι ένας οικογενειακός παράδεισος. Η ιστορική γειτονιά του Manhattan βρίσκεται στα ανατολικά και δυτικά από τα Central και Riverside Parks και φιλοξενεί μια σειρά από πολιτιστικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Οι Jayne και Joan Michaels, το διάσημο σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από την εύστοχα επώνυμη εταιρεία 2Michaels, μπορούν να το επιβεβαιώσουν, καθώς  πρόσφατα μετέτρεψαν μια παλιά κατοικία στη West 88th Street σε οικογενειακό σπίτι για μια φωτογράφο, τον σύζυγό της, την κόρη και τα δυο σκυλάκια τους.

Peek inside!
2michaels-west88th0029-2-1657726733.jpg


Οι πελάτες-ιδιοκτήτες του σπιτιού, αναζήτησαν το 2Michaels, του οποίου το γραφείο βρίσκεται οκτώ τετράγωνα μακριά από το σπίτι, για να δημιουργήσουν έναν ζεστό και άνετο χώρο για διαμονή και διασκέδαση. Και οι δύο σύζυγοι προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, μέλη των οποίων έρχονται συχνά στην πόλη για να μείνουν.

Οι αρχιτέκτονες, με γνώμονα να δημιουργήσουν ένα cozy σκηνικό για τα μέλη της οικογένειας, έδωσαν βάση στα υλικά κατασκευής, κάνοντας τις ψυχρές αποχρώσεις να κυριαρχούν και να εξασφαλίζουν ένα timeless αποτέλεσμα σε όλα τα δωμάτια. Ως γνήσιοι λάτρεις της τέχνης, επίσης, εντύπωση μας προκαλούν τα επιβλητικά έργα τέχνης, που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για την pop αισθητική και τα έντονα χρώματα.

Πλέον, ο μοντερνισμός που επικρατεί σε κάθε χώρο έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του interior design. Το σπίτι δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του μορφή, ωστόσο δεν είναι λίγα τα vintage στοιχεία που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον συνολικό σχεδιασμό. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και το mix μεταξύ κλασικού και μοντέρνου φαίνεται να έχει πετύχει πολύ.

2michaels-west88th0106-3-1657726734.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, βλέπουμε πόσο μοναδικά μπερδεύονται οι ψυχρές χρωματικές επιλογές με τους γήινους τόνους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα, που σε τίποτα δε θυμίζει σ' ένα σπίτι που έχει σταματήσει να εξελίσσεται πριν από δεκαετίες. Συγκεκριμένα, το ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί σαν καμβάς στους περισσότερους χώρους, ενώ διάσταση εξασφαλίστηκε με pop χρώματα, μεταξύ των οποίων το κόκκινο, το πορτοκαλί και το μπλε.

Ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, αποτέλεσαν την αρχική ιδέα της οικογένειας, την οποία έκανε πράξη και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο και άκρως λειτουργικό.

Μάλιστα, στο όλο φυσικό και τόσο μοντέρνο theme που επικρατεί, υπάρχουν οι απαραίτητες luxurious πινελιές, αναβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το decor και χαρίζοντας έναν ανεπιτήδευτα εντυπωσιακό και πολυτελή χαρακτήρα.

2michaels-west88th0140-1-1657726734.jpg


Σαν bonus, οι μεταλλικές λεπτομέρειες που έχουν προστεθεί φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη, η οποία μετατρέπει κάθε χώρο σε ένα πολυτελές corner, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Ακόμα, οι ταπετσαρίες που έχουν τοποθετηθεί κατά κύριο λόγο στα υπνοδωμάτια, κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα ακόμα πιο cozy και φιλόξενο, γεγονός που οφείλεται στα διάφορα patterns που έχουν επιλεχθεί.

Με αφοσίωση στα απλά υλικά που έρχονται απευθείας από τη φύση, οι interior designers οραματίστηκαν ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο θα εξέπεμπε χαρά και θα έδινε το έναυσμα στα μέλη της οικογένειας να σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον τους. Άλλωστε, αυτό ήταν που ζήτησαν εξ αρχής και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες -ένα σπίτι γεμάτο αισιοδοξία, που θα θεωρείται timeless και μοντέρνο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor