fbpixel

Search icon
Search
Ένα συγκρότημα πέτρινων κατοικιών στη Μάνη αναδεικνύει την ασύλληπτη ομορφιά του τόπου
DESIGN

Ένα συγκρότημα πέτρινων κατοικιών στη Μάνη αναδεικνύει την ασύλληπτη ομορφιά του τόπου

Το "Amani Earthy Living" φέρει την υπογραφή του Interior Design Laboratorium


Το Amani Earthy Living είναι ένα συγκρότημα κατοικιών που αποτελείται από δύο ανεξάρτητες βίλες στη Μάνη και στο χωριό Νεοχώρι, σχεδιασμένες από το Interior Design Laboratorium για να προσφέρουν μια πολυτελή, ολιστική εμπειρία διακοπών. Διαθέτοντας ζεστά, γήινα χρώματα της τοπικής πέτρας, το συγκρότημα επιτυγχάνει μια αρμονική ισορροπία μεταξύ του μοντέρνου σχεδιασμού και της φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Μάνης, ενώ επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν τη θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Εναρμονισμένο με την ιστορία της φιλοξενίας της Μάνης, το Amani Earthy Living ενσαρκώνει την παράδοση, τη σύγχρονη κομψότητα και τη στοχαστική πολυτέλεια. Οι αποκλειστικές βίλες του ξεδιπλώνονται σε επίπεδα που απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πανοραμική θέα στη θάλασσα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι μια ωδή στην αβίαστη ζωή, προσφέροντας μια ισορροπημένη εναλλαγή χονδροειδών υφών, φυσικών υλικών και γεωμετρικών γραμμών στα έπιπλα. 

the-greek-foundation-amani-earthy-living12-1-l1QX6.jpg


Ποντάροντας στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και το σύγχρονο design, βλέπουμε πως όλοι οι χώροι -μέσα κι έξω- αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας που γίνεται «ένα» με τη φυσική ομορφιά και με τα ανεμπόδιστα natural στοιχεία. Αρχικά, το πρώτο στοιχείο που μας εντυπωσιάζει δεν είναι άλλο από το exterior σκηνικό, το οποίο έχει πάρει νέα «ζωή» κι έχει μετατραπεί στο απόλυτο, ultra summery ειδυλλιακό σκηνικό, ιδανικό για στιγμές ατελείωτης χαλάρωσης.

Οι γοητευτικές υπαίθριες εγκαταστάσεις του καταλύματος έχουν σχεδιαστεί για να γιορτάζουν τον αιώνιο μεσογειακό ήλιο: βεράντες μεγάλης κλίμακας με εντυπωσιακές σμαραγδένιες ιδιωτικές πισίνες, σκιασμένα τραπέζια φαγητού, καταστρώματα και ιδιωτικά σαλόνια δίνουν τον τόνο για μια αναζωογονητική εμπειρία διακοπών που συνοδεύεται από την υπογραφή Amani θέα στη θάλασσα.

the-greek-foundation-amani-earthy-living7-84BuU.jpg


Η λιτή κομψότητα και η τραχιά ομορφιά του εξωτερικού διατηρούνται στο εσωτερικό, όπου οι γενναιόδωροι χώροι διαβίωσης καλύπτονται από γήινες αποχρώσεις και υφές. Το δάπεδο από τσιμέντο, η εκτεθειμένη λιθοδομή και το ομαλό σοβάτισμα επιτυγχάνουν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της δημοτικής και της σύγχρονης γλώσσας, όπως και τα ειδικά έπιπλα από το Interior Design Laboratorium.

Με βάση απλές, γεωμετρικές φόρμες και κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως δρυς και πέτρα, τα εντοιχισμένα και αυτοτελή έπιπλα απηχούν την αρχιτεκτονική του κτιρίου καθώς και το γύρω τοπίο. Ασκητικοί στο σχεδιασμό αλλά και γεμάτοι χαρακτήρα, όλοι οι χώροι αναδεικνύουν τη διαχρονική γοητεία και το απαράμιλλο πνεύμα της Μάνης στη σύγχρονη κομψότητα.

the-greek-foundation-amani-earthy-living11-zK2IK.jpg


Για τους εξωτερικούς χώρους και την είσοδο των σπιτιών, μια δυναμική διάταξη επιτρέπει την ιδιωτικότητα και τον ορισμό πρόσθετων χώρων: Τα πέτρινα επίπεδα είναι διαμορφωμένες και εντυπωσιακές ζώνες με θέα στη θάλασσα που φιλοξενούν δραστηριότητες αναψυχής ξεδιπλώνονται γύρω από τις πισίνες υπερχείλισης, τα εντοιχισμένα σαλόνια και τις σκιερές τραπεζαρίες.

Το Amani Earthy Living βρίσκεται κοντά στους τρεις κύριους προορισμούς της περιοχής: Η γοητευτική Καρδαμύλη, τα παραθαλάσσια χωριά Στούπα και Άγιος Νικόλαος και η διάσημη για τα γαλαζοπράσινα νερά παραλία της Καλογριάς.

the-greek-foundation-amani-earthy-living10-z6HiA.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!