fbpixel

Search icon
Search
Ένα πολύχρωμο σπίτι στο West Hollywood είναι το όνειρο κάθε design lover
INTERIORS

Ένα πολύχρωμο σπίτι στο West Hollywood είναι το όνειρο κάθε design lover

Ζωηρές αποχρώσεις που κάνουν τη διαφορά


Όταν το σπίτι μετράει πολλά χρόνια, τότε ο μόνος τρόπος για να μην είναι παλιακό και old-fashioned είναι να «φωτιστεί» με ζωηρά χρώματα. Το ίδιο συνέβη και με την υπέροχη κατοικία της ηθοποιού Priscilla Bonner και του συζύγου της, Emmanuel Woolfan, στο West Hollywood, η οποία χρονολογείται από το 1925 και χρειαζόταν μια ολική ανανέωση. Επίσης, το σπίτι ήταν ιδιαίτερα ανιαρό και σοβαρό, οπότε οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να εντάξουν σε αυτό μερικές έντονες αποχρώσεις μεταμορφώνοντάς το κυριολεκτικά σε έναν χαρούμενο παράδεισο.

Για αυτόν τον λόγο, απευθύνθηκαν στην interior designer Brigitte Romanek, που το έκανε αμέσως πιο σύγχρονο. «Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κόψουμε τα περισσότερα δέντρα που υπήρχαν στην πίσω αυλή και να ανοίξουμε έτσι χώρο για να μπορεί κανείς να θαυμάζει το μαγευτικό τοπίο» αναφέρει η ίδια.

Προχωρώντας  με την ανανέωση του σπιτιού, είδαν σε ποια σημεία του οικοδομήματος πέφτει περισσότερο ο ήλιος και αποφάσισαν να τα αναδείξουν και να το κάνουν πιο ευήλιο. Γι' αυτό, έριξαν μερικούς τοίχους, χάλασαν το παλιό δάπεδο κι εγκατέστησαν σύγχρονα ηλεκτρικά είδη, αέριο και υδραυλικά συστήματα, ενώ ταυτόχρονα επικεντρώθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους, για να προκύψει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. «Ήθελα να είναι μια εντελώς σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ισπανικής αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 1920» λέει η σχεδιάστρια. «Η γεωμετρία του σπιτιού αποπνέει μια γοητεία που θυμίζει παλιό Χόλιγουντ, τα έπιπλα είναι μοντέρνα, ευρωπαϊκά με ένα pop στοιχείο της δεκαετίας του 1970, ενώ η κουζίνα είναι απόλυτα σύγχρονη, στο πνεύμα της εποχής» συνεχίζει. 

hollywood12.jpg

Μεγάλο μέρος του ζωντανού εκλεκτισμού που πηγάζει από τη μοναδική αυτή κατοικία είναι χάρη στην παγκόσμια συλλογή έργων τέχνης -παρουσιάζονται έργα του Jeff Koons, του David Hockney, του Kehinde Wiley και της Lisa Yuskavage-, αλλά και του artistic πνεύματος των ιδιοκτητών του. «Μπορεί να σας ακούγεται απίθαν, αλλά το πνεύμα τους ήταν η έμπνευση μου» λέει η Romanek. «Είναι ένα δροσερό, γεμάτο ζωντάνια ζευγάρι που στηρίζει το σύγχρονο design και το αναμιγνύει με ένα κομμάτι της ιδιοσυγκρασίας του και της καθημερινής του ζωής» αναφέρει. Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ζωντανά και συνθέτουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. «Ζωντανό παράδειγμα; οι καρέκλες που είναι τοποθετημένες πάνω σε ένα ροζ χαλί στο living room. Επίσης, στην τραπεζαρία βρίσκει κανείς μερικά έπιπλα-αντίκες, ενώ στο master bathroom θα συναντήσετε έναν ρετρό καθρέφτη, που συνδυάζεται υπέροχα με τα ντουλάπια και τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου.

Επίσης, στο υπνοδωμάτιο οι αποχρώσεις που επιλέχθηκαν δεν είναι τόσο ζωηρές όσο στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, οπότε θα δείτε περισσότερο γήινους τόνους σε λευκό φόντο -όλοι οι τοίχοι και η οροφή του δωματίου είναι λευκοί-, ενώ μικρές έντονες πινελιές προσφέρουν τη ζωντάνια που απαιτείται. Για παράδειγμα, εντύπωση προκαλεί ένας μικρός καθρέφτης με μπλε πλαίσιο, που έχει τοποθετηθεί ακριβώς επάνω από το κρεβάτι, ένα σημείο που συνήθως μένει άδειο ή κοσμείται από κάποιον πίνακα ζωγραφικής. Πάντως, το αποτέλεσμα είναι αρμονικό. 

hollywood9.jpg

Παρά την ιδιαίτερη αισθητική, το vibe παραμένει ίδιο, είναι δηλαδή εκείνο ενός οικογενειακού σπιτιού. Η κατοικία είναι γεμάτη με αναμνηστικά από τα ταξίδια του ζευγαριού, ενώ οι οικογενειακές φωτογραφίες κυριαρχούν το μεγαλύτερο μέρος της. Μάλιστα, η πισίνα προσκαλεί τον καθένα να περάσει μερικές ώρες του εκεί, χαλαρώνοντας τελείως. «Επειδή αυτή είναι η βάση μου, ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να βρω έναν χώρο, όπου θα αισθάνομαι οικεία, καθώς κι έναν χώρο που θα μου επέτρεπε να ψυχαγωγώ τους επισκέπτες μου» εξηγεί η οικοδέσποινα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι τον βρήκε!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του υπέροχου σπιτιού στη gallery

Πηγή: Architectural Digest