fbpixel

Search icon
Search
Ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να παραδώσει έναν πιο καθαρό κόσμο στις επόμενες γενιές
ECO GLOW

Ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να παραδώσει έναν πιο καθαρό κόσμο στις επόμενες γενιές

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Dixan Καθάρισε σε Βάθος» έχει στόχο να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο πλανήτη


Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα μείζον θέμα, το οποίο απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Εδώ και μερικά χρόνια αυτή η προσπάθεια βασισμένη στην οικολογία γίνεται ολοένα μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική. 

Ακριβώς αυτήν τη φιλοσοφία «υιοθετεί» και το Dixan, το οποίο αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με στόχο ένα καθαρό κόσμο για όλους. Πιο αναλυτικά, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος» περιγράφει τη δέσμευση της εταιρείας Henkel τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε τοπικό για έναν καθαρό κόσμο, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις και τα μέσα για καλό.

thessaloniki-odysseas-danezisstories-web-1405-1.jpg

Το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος»

Το «Dixan Καθάρισε σε Βάθος» που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας είναι πολυεπίπεδο κι εστιάζει στην ανάσυρση των απορριμμάτων από όλους τους ελληνικούς υδάτινους πόρους στην ηπειρωτική & νησιωτική Ελλάδα και στην περαιτέρω επεξεργασία των πλαστικών απορριμμάτων μέσω του αποτελεσματικού μοντέλου της κυκλικής οικονομίας. Σε συνεργασία με το Circular Economy & Eco Innovation Institute (CEEI) στην Σουηδία, τα πλαστικά, τα οποία συγκεντρώνονται από όλους τους καθαρισμούς μέσα από ειδική επεξεργασία μετατρέπονται σε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα, τα οποία επιστρέφονται ξανά πίσω στην κοινωνία σαν έμπρακτη συνεισφορά του brand Dixan και της εταιρείας Henkel στην προστασία του περιβάλλοντος. Όλη η διαδικασία επεκτείνεται με αλυσιδωτές δράσεις, όπως είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές καθαρισμού αλλά και η εκπαίδευση, εστιάζοντας στην περιβαλλοντική εν συναίσθηση των μαθητών αλλά και σε συνεργασίες με την Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 20 καθαρισμοί σε όλη την Ελλάδα και έχουν ανασυρθεί 12,8 τόνοι απορριμμάτων εκ των οποίων οι 2,4 τόνοι ήταν πλαστικό και αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται δυναμικά!

thessaloniki-odysseas-danezisstories-web-1923-1.jpg
H περιβαλλοντική ομάδα “Beach Cleaning” βουτάει στα βαθιά στην Νέα Παραλία


Who is who

Για την πραγματοποίηση του οράματος και του ταξιδιού το Dixan ένωσε τις δυνάμεις του με τον Οδυσσέα Λάμπρου και την περιβαλλοντική του ομάδα beach cleaning. Και η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν! Ο Οδυσσέας είναι ένας 20χρονος δύτης που βουτάει από τα 14 του χρόνια στις θάλασσές της χώρας με σκοπό να τις αποσυμφορήσει από τα απορρίμματα. Το Dixan ήθελε μ’ αυτόν τον τρόπο να στηρίξει έμπρακτα το όνειρο ενός νέου ανθρώπου, να προβάλλει υγιή πρότυπα και να στηρίξει την αξία της ατομικής ευθύνης.

thessaloniki-odysseas-danezisstories-web-2681-1.jpg
Οδυσσέας Λάμπρου

Η πόλη της Θεσσαλονίκης κατέχει ξεχωριστή θέση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της μάρκας Dixan και της εταιρείας Henkel, καθώς σε συνεργασία με την Μασούτης έχει ολοκληρωθεί ήδη η εκκαθάριση ενός μεγάλου μέρους στο παραλιακό μέτωπο στη Νέα Παραλία στην περιοχή του Λευκού Πύργου στις αρχές Ιουλίου. Το παραλιακό μέτωπο, μήκους 3,5 χλμ, είναι μια απόσταση μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Η ορατότητα κάτω από το νερό ήταν μηδενική, η ομάδα όμως του Dixan «Καθάρισε σε βάθος» με πείσμα, πάθος και ενθουσιασμό κατάφερε να ανασύρει 5,2 τόνους απορριμμάτων εκ των οποίων τα 693kg ήταν πλαστικό.

Kάνοντας πράξη ένα μεγάλο όραμα λοιπόν, η ομάδα του Dixan επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από 30/08 έως 04/09, με σκοπό να καθαρίσει σε βάθος τις θάλασσες της Καλαμαριάς και της Περαίας σε συνεργασία με την Μασούτης. Κύριος στόχος τους: Ένας καθαρός κόσμος για τις επόμενες γενιές!

Μάθετε περισσότερα για την δράση στο www.katharisesevathos.gr.