fbpixel

Search icon
Search
Ένα penthouse διαμέρισμα στη Ρώμη κινείται με ευελιξία ανάμεσα στο σήμερα και το χθες
INTERIORS

Ένα penthouse διαμέρισμα στη Ρώμη κινείται με ευελιξία ανάμεσα στο σήμερα και το χθες

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή της Carola Vannini


Το διαμέρισμα, που βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης, έχει τροποποιηθεί πλήρως ως προς την εσωτερική διακόσμηση και το στιλ. Θα ήταν δύσκολο να το αναγνωρίσουμε σήμερα, σε σύγκριση με το πώς έδειχνε πριν από την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από μελέτη της αρχιτέκτονα Carola Vannini. Το πρώτο κριτήριο που καθοδήγησε το συνολικό έργο ήταν να ανοίξει ο χώρος, με σκοπό να δέχεται τον εξωτερικό και φυσικό φωτισμό. Για να γίνει αυτό, ο διάδρομος γκρεμίστηκε και τρεις γυάλινες πόρτες δημιουργήθηκαν στον τοίχο που διαχωρίζει τον ενιαίο κοινόχρηστο χώρο από τη μεγάλη βεράντα. Η παλιότερη οικοδομική δομή τονίστηκε με την διατήρηση και αποκατάσταση των πολύτιμων ξύλινων οροφών με τις υπέροχες λεπτομέρειες.

2-FR4cX.jpg

Το χρώμα του πράσινου φασκόμηλου με πολύ ελαφριές πινελιές από χρυσό και ασήμι έχουν επιλεγεί για να φωτίσουν τα μοναδικά σχέδια της οροφής, τονίζοντάς τα. Στο καθιστικό (όπου η υπάρχουσα οροφή ήταν κατασκευασμένη από απλή γυψοσανίδα), το διπλό ύψος του χώρου που αναδείχθηκε έδωσε μια αναζωογονητική πνοή στον χώρο. Ένας άνετος χώρος γραφείου δημιουργήθηκε κάτω από τα ανακαινισμένα ξύλινα δοκάρια. Ενώ, η κουζίνα έχει σχεδιαστεί από την ίδια την αρχιτέκτονα, έτσι ώστε να είναι ανοιχτή τόσο για ένα δείπνο με φίλους στο εσωτερικό, όσο και τον εξωτερικό χώρο.

1.png

Κάτω από τη νησίδα της κουζίνας, δημιουργήθηκε ένας χώρος από παλιά πλακάκια (που αφαιρέθηκαν από τα πατώματα του ήδη υπάρχοντος διαμερίσματος, αναπαλαιώθηκαν και επανατοποθετήθηκαν) στις κατάλληλες αναλογίες, προκειμένου να αναδειχθεί ένα ιδιαίτερο ένθετο στο ξύλινο πάτωμα. Η ιδιωτική ζώνη του διαμερίσματος περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Το master bedroom μοιράζεται την οροφή με το κύριο μπάνιο, από το οποίο χωρίζεται με έναν τοίχο, ο οποίος πλαισιώνεται από μια σιδερένια, γυάλινη κατασκευή.

Αυτό είναι που επιτρέπει στο ελεύθερο ύψος της οροφής να χαρίζει άνεση χώρου και το φως να ρέει ελεύθερα σε όλο το διαμέρισμα. Η βεράντα που φημίζεται για την εξαιρετική θέα στην πόλη, διαθέτει εξωτερική κουζίνα (σχεδιασμένη από την Carola Vannini), τραπεζαρία και καθιστικό. Τα ζεστά χρώματα και οι μαύρες λεπτομέρειες χαρίζουν μια ξεχωριστή αύρα σε όλο το έργο, δίνοντας ταυτόχρονα χαρακτήρα και ζεστασιά διατηρώντας και μια ιδιαίτερα μοντέρνα αίσθηση. 

3-pfEjn.jpg

Σχεδόν τα πάντα σε αυτήν την πολυτελή κατοικία έχουν σχεδιαστεί custom made, καθώς η αρχιτεκτονική ομάδα της Vannini πιστεύει ακράδαντα ό,τι όλες οι αποφάσεις που αφορούν το interior design παίζουν το ρόλο τους και μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα σπίτι!

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες του ξεχωριστού penthouse στη gallery!

Φωτογραφίες: Stefano Pedretti