fbpixel

Search icon
Search
Ένα παραμυθένιο αρχοντικό στην Ελβετία που θα σας μαγέψει με την αισθητική του
DESIGN NEWS

Ένα παραμυθένιο αρχοντικό στην Ελβετία που θα σας μαγέψει με την αισθητική του

Υπό την επιμέλεια της αρχιτεκτονικής εταιρίας schoper.schoper


Το Schloss Prossen (Prossen Castle) είναι μια παραθεριστική κατοικία σε ένα πρώην αρχοντικό στη Σαξονική Ελβετία -που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τον ποταμό Έλβα και κοντά στη λουτρόπολη Bad Schandau. Το αιώνιο κτίριο ανατρέχει σε μια πλούσια ιστορία και ήταν σε ερειπωμένη κατάσταση όταν η Jutta και ο Torsten Wiesner το αγόρασαν το 2014, για να το μετατρέψουν σε ένα εκπληκτικό σκηνικό, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί μέσα σε αυτό. Οι παρακάτω εικόνες άλλωστε θα σας πείσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε πως βρίσκεστε και περιηγείστε μέσα στους χώρους του. 

220410110-4WXfk.jpg

Από το 2017 έως το 2019, η μετατροπή και η εκτεταμένη ανακαίνιση του διατηρητέου ακινήτου πραγματοποιήθηκαν υπό τη διεύθυνση της βασικής αρχιτεκτονικής εταιρίας schoper.schoper. Η αρχική δομή του κτιρίου με τις ευρύχωρες αίθουσές του ήταν εκτεθειμένη, η δομή της στέγης ήταν πρόσφατα κατασκευασμένη, υπήρχαν τοιχογραφίες στους τοίχους και τις οροφές που χρονολογούνται από την περίοδο της Αναγέννησης και οι οροφές του μπαρόκ στόκου αποκαταστάθηκαν, ενώ παράλληλα ανακαινίστηκαν και τα παλιά δάπεδα. Νέες προσθήκες όπως ο πύργος της σκάλας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μη θεωρούνται παράταιρα και αντίθετα με το υπάρχον κτίσμα.

gartensaal-kamin-gedeck-till-schuster1200x0-Rs5tE.jpg
sektempfang-gartensaal-till-schuster1200x0-XVwTH.jpg

Τα έπιπλα, ωστόσο, θέτουν ένα ξεκάθαρο σημείο αναφοράς στην ιστορική ατμόσφαιρα που περικλείει το κτίριο. Αντί για πολυελαίους και αντίκες, όπως θα περιμέναμε να δούμε σε αυτό το κτίσμα, τα έπιπλα που επιλέχθηκαν για να ολοκληρώσουν τη συνολική διακόσμηση του κτιρίου είναι άκρως μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα προσδίδουν στα δωμάτια μια ατμόσφαιρα κομψή, απλοϊκή και ανεπιτήδευτη. Όλοι είναι σε θέση να νιώθουν οικεία σε κάθε δωμάτιο του αρχοντικού, σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους, όμως με μερικές δόσεις πολυτέλειας.  

gartensuite-wohnen-till-schuster1200x0-Q9ocG.jpeg

Τα διαμερίσματα και οι σουίτες διαθέτουν σοφίτα, που προσφέρει μια εκπληκτική θέα στα δάση και τα βουνά. Όλα τα δωμάτια ακόμη έχουν ενιαίο χώρο καθιστικού, τραπεζαρία και χώρους μαγειρέματος, ενώ μερικά εκτείνονται σε δύο επίπεδα κι έχουν στοές υπνοδωματίων. Επίσης, σε άλλα διαμερίσματα, τα έπιπλα διαχωρισμού των δωματίων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο αρχοντικό χωρίζουν το κάθε τμήμα του δωματίου με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών.

app-elbsuite-wohn-kochbereich-till-schuster1200x0-guW4S.jpg
239717245-iwtTS.jpg

Το Garden Hall και το Fireplace Hall είναι ανοιχτά σε όλους τους επισκέπτες. Το θολωτό κελάρι, όπου βρίσκεται στην πρώην κουζίνα του κάστρου, ένας χώρος ευεξίας με φινλανδική και βιο-σάουνα, προσκαλεί τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να αφήσουν πίσω κάθε έγνοιά τους έστω για μερικές ώρες. Το αρχοντικό επίσης περιβάλλεται από ένα πάρκο με παλιά δέντρα, ενώ από το ιστορικό περίπτερο όλοι μπορούν να θαυμάσουν τη θέα στον κοντινό ποταμό Έλβα, καθώς και στο Lilienstein, ένα από τα πιο εντυπωσιακά βουνά του Elbe Sandstone Mountains. Κάθε γωνιά του κτίσματος είναι απλά μαγευτική!