fbpixel

Search icon
Search
Ένα ονειρικό mountain house στη Γαλλία μετατρέπεται στον απόλυτο χειμερινό παράδεισο
INTERIORS

Ένα ονειρικό mountain house στη Γαλλία μετατρέπεται στον απόλυτο χειμερινό παράδεισο

Αποτυπώνει την αίσθηση της ζεστασιάς μέσα από το ακαταμάχητο design του


Στο ορεινό Megève της Γαλλίας η μαγεία φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά! Ειδικά αυτήν την περίοδο, που σιγά σιγά το τοπίο θα αρχίσει να «ντύνεται» στα λευκά, η ομορφιά ξεπερνάει τη φαντασία και το σκηνικό μετατρέπεται στο απόλυτο winter place to be. Πέρα από το πανέμορφο περιβάλλον, η ηρεμία είναι κάτι που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, ενώ τα σπίτια που βρίσκονται εκεί είναι λίγα, με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται επακριβώς η έννοια του slow living για όποιον βρίσκεται εκεί. 

Μια οικογένεια από το Παρίσι έχει την τύχη να έχει υπό την ιδιοκτησία της ένα mountain house στην περιοχή, το οποίο είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, καθώς και η τέλεια πηγή έμπνευσης για χειμερινή διακόσμηση. Το σπίτι φέρει την υπογραφή του διακοσμητή Elliott Barnes, ο οποίος εξέφρασε όλο του το ταλέντο στο design, εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον απόλυτα σύγχρονο, που αναδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το απίθανο χιονισμένο σκηνικό γύρο του.

Let's take a tour!
ad0122-barnes-16.jpg


Ο interior designer, λοιπόν, κλήθηκε να διαμορφώσει έναν προς έναν τους χώρους του υπέροχου σπιτιού, δίνοντας τεράστια έμφαση στις λεπτομέρειες. Με μια πρώτη εικόνα, βλέπουμε πως όλα τα δωμάτια είναι εξαιρετικά ευήλια και πολύ φωτεινά, κάτι για το οποίο οφείλεται και τη ψηλά ταβάνια που παίρνουν μια τριγωνική μορφή. Το ξύλο, στο μεταξύ, αποτελεί το πιο βασικό υλικό κατασκευής και το βλέπουμε να δεσπόζει από χώρο σε χώρο σε διάφορες αποχρώσεις, που εξασφαλίζουν διάσταση και cozy χαρακτήρα.

To εγαλύτερο μέρος του σπιτιού αποτελείται από γήινες αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, ενώ δεν είναι λίγοι οι bold τόνοι, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τον σκούρο κόκκινο και το μοντέρνο μαύρο. Με αυτές τις χρωματικές επιλογές, πέτυχε να ισορροπήσει το κλασικό με το ultra modern design και το αποτέλεσμα είναι απλώς εκπληκτικό.

Με μια πιο inside ματιά στην κατοικία, εντύπωση προκαλεί η τόσο σύγχρονη ματιά με την οποία έχει αποτυπωθεί το design, αλλά και το πόσο μοναδικά δένουν οι χώροι με τις εξωτερικές συνθήκες και το παραμυθένιο σκηνικό. Τα βασικά υλικά που συνθέτουν τον όλο σχεδιασμό δεν είναι άλλα από την πέτρα και το ξύλο -αυτά δηλαδή που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε τέτοιου είδους κατοικίες στο βουνό. Ζεστές αποχρώσεις, λοιπόν, rustic πινελιές και μοντέρνες αναφορές συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

ad0122-barnes-17.jpg


Πέρα από το ξύλο που κυριαρχεί, εντοπίζουμε και την πέτρα ως ένα βασικό υλικό που ενισχύει την όλη ατμόσφαιρα και δίνει ακόμα πιο winter και mountain style vibe. Το πέτρινο τζάκι στη μέση του σαλονιού, η ξύλινη οροφή και τα υπόλοιπα wooden στοιχεία τριγύρω εναρμονίζονται τόσο υπέροχα με τα διακοσμητικά στοιχεία. Πολλά από αυτά -κυρίως τα σερβίτσια και μερικά έργα τέχνης- προέρχονται από περασμένες δεκαετίες, αλλά ταιριάζουν εξαιρετικά με τις υπόλοιπες up to date αναφορές.

Όσο για τα έπιπλα, το ξύλο για άλλη μια φορά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς επίσης δεν είναι λίγα τα μεταλλικά στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί, κάνοντας πολύ ενδιαφέρουσα την όλη αισθητική. Σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, μάλιστα, υπάρχει και από ένα τζάκι -σήμα κατατεθέν οποιουδήποτε mountain house, το οποίο ενισχύει τη ζεστή ατμόσφαιρα -μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά! Όλα δείχνουν να «δένουν» τόσο ονειρεμένα μεταξύ τους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, πέρα από πολύ μοντέρνο, θεωρείται και τα απόλυτα διαχρονικό και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει καμία σχέση με πριν.

ad0122-barnes-5.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD