fbpixel

Search icon
Search
Ένα ονειρικό lake house στη Βραζιλία μάς βάζει στο απόλυτο vacation mood
ESCAPE

Ένα ονειρικό lake house στη Βραζιλία μάς βάζει στο απόλυτο vacation mood

Αρχιτεκτονικά επιμελημένο από το design studio Felipe Caboclo Arquitetura


Μια ματιά στις δουλειές του design studio Felipe Caboclo Arquitetura αρκεί για να πειστεί κανείς για το πόσο μαγευτικά είναι τα έργα που αναλαμβάνουν κατά καιρούς. Αυτό που χαρακτηρίζει το αρχιτεκτονικό team είναι ο τρόπος με τον οποίο αντικρίζει το σύγχρονο design, χωρίς να επεμβαίνουν ιδιαιτέρως στο φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος. Αυτός ο συνδυασμός -μοντέρνου σχεδιασμού και natural γοητείας-, καταφέρνει να μαγνητίζει τα βλέμματα και να μην αφήνει κανέναν ανεντυπωσίαστο!

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με ένα συγκρότημα κατοικιών που βρίσκεται στη Βραζιλία και φέρει τη σχεδιαστική τους υπογραφή. Συγκεκριμένα, είναι χτισμένο στην περιοχή Fazenda Boa Vista κι έχει τον τρόπο να μαγεύει κάθε επισκέπτη ή κάθε περιηγητή, απλά και μόνο μέσα από το φωτογραφικό υλικό.

1-t6PRE.jpg


«Φωλιασμένο» σε ένα καταπράσινο σκηνικό και πολύ κοντά στο υγρό στοιχείο, το κτίσμα δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Χάρη στην κατασκευή του, το σπίτι δείχνει τόσο μοντέρνα φτιαγμένο. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω. Ποντάροντας στη γήινη αρχιτεκτονική και την απόλυτη σύνδεση με το περιβάλλον, βλέπουμε πως καταφέρνει να γίνει «ένα» με το φυσικό σκηνικό, χωρίς να στερείται ούτε στο ελάχιστο την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και πολυτέλεια.

Μεγάλες τζαμαρίες δίνουν updated χαρακτήρα, κάνοντας παράλληλα του εσωτερικούς χώρους να εναρμονίζονται με την αύρα που αναδύεται έξω. Πανύψηλοι φοίνικες και ολάνθιστα σημεία, δημιουργούν ένα ultra summery σκηνικό, που είναι πραγματικά αξιοζήλευτο, ενώ μια τεράστια πισίνα σαγηνεύει χάρη στο «διάφανο» νερό της.

2-yUxjN.jpg


Εμβαθύνοντας στο indoor περιβάλλον, η ίδια μαγεία φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά με τον πιο chic και λειτουργικό τρόπο. Αναλυτικότερα, βλέπουμε πως το κάθε δωμάτιο δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από την παλέτα των ουδέτερων, earthy τόνων, τη στιγμή που η «ζεστασιά» έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και κάνει κάθε σημείο τόσο ελκυστικά φτιαγμένο. Και πάλι, οι ξύλινες επιφάνειες κυριαρχούν, ισορροπώντας το total design, που μπορεί να είναι τόσο ενημερωμένο και προσαρμοσμένο στο τώρα, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως έχει εξασφαλιστεί ένα timeless αποτέλεσμα, το οποίο δεν επηρεάζεται από κανένα decor trend και καμία εποχή του χρόνου.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε, ο προσεγμένος φωτισμός αποτελεί ένα bonus στο οποίο αξίζει να αναφερθούμε. Πέρα από τον κεντρικό φωτισμό, επιδαπέδια αλλά και table lamps δίνουν extra διάσταση, κάνοντας το σκηνικό πολύ πιο ατμοσφαιρικό. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ο κρυφός φωτισμός, τόσο στα living spaces όσο και στα υπνοδωμάτια και τους διαδρόμους, μετατρέπει τους χώρους σε πραγματικά μοντέρνα περιβάλλοντα.

3-QzyBJ.jpg


Πέρα από την υπέροχη πισίνα που προσφέρει απίστευτη θέα στο σημείο όπου είναι τοποθετημένη, υπάρχουν κι extra χώροι που δεν μπορούμε να παραλείψουμε. Ειδικά διαμορφωμένο barbeque για αξέχαστα summer nights, χαλαρωτικά, private σαλόνια στα μπαλκόνια, wellness και beauty centers, γυμναστήριο, αλλά και περιηγήσεις στη φύση, είναι μερικά από αυτά που μπορεί κανείς να απολαύσει κατά τη διαμονή του.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του lake house!