fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο ξενοδοχείο στην Κάρπαθο συνδυάζει τον μοντερνισμό με την ομορφιά του τόπου
DESIGN NEWS

Ένα νέο ξενοδοχείο στην Κάρπαθο συνδυάζει τον μοντερνισμό με την ομορφιά του τόπου

Το ειδυλλιακό Aposperia σχεδιάστηκε από το studio A&M


Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, μια νέα ανάπτυξη φιλοξενίας τοποθετημένη στο ανέγγιχτο Κατώδιο της Καρπάθου, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από το studio A&M είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της. Εφαρμόζοντας ένα brand identity που φέρνει γλαφυρές αναμνήσεις του τόπου για τους ιδιοκτήτες, το νέο ξενοδοχείο παίρνει το όνομα Aposperia, θυμίζοντας οικογενειακές στιγμές που έχουν τις ρίζες τους στην Καρπάθια παράδοση, ενώ συμβολίζει ένα από τα πιο οικεία τελετουργικά της καθημερινότητας του ακριτικού νησιού, τις βραδινές συγκεντρώσεις με οικογένεια και φίλους.

Στο Κατώδιο της Καρπάθου, οι τρεις βίλες είναι σχεδιασμένες σε αμφιθεατρικό σχήμα, ακολουθώντας το φυσικό τοπίο, με στόχο να προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική κλίμακα του τόπου, ο σχεδιασμός επιτρέπει την ανάπτυξη ανοιχτών χώρων ανάμεσα στους όγκους, διασφαλίζοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα κάθε βίλας. Οι όγκοι είναι λεπτομερώς ντυμένοι σε σκούρες και ασβεστωμένες επιφάνειες για να αναμειγνύονται ομαλά με το φυσικό τοπίο.

Κάθε βίλα έχει τη δική της πισίνα με άμεση πρόσβαση από το σαλόνι, καθώς και τη δική της ιδιωτική αυλή, εμπλουτισμένη με αρωματικά βότανα για να ολοκληρώνουν μια αυθεντική Καρπάθια εμπειρία. Τα μεγάλα ανοίγματα συγχωνεύουν τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη διαμονή τους μέσα στη φύση.

334988374-Qs3Fn.jpg


Η δωρικότητα του ακριτικού νησιού αποτέλεσε έμπνευση για τον λιτό σχεδιασμό τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά των κατοικιών, ενώ η άγρια ακατέργαστη ομορφιά του τοπίου παίζει τον δικό της ρόλο στην επιλογή της χρωματικής παλέτας, με τις αποχρώσεις της γης και της πέτρας να αποκτούν κυρίαρχο ρόλο. Οι μοντέρνες αντιθέσεις σε υλικότητα και σχεδιασμό, εναρμονίζονται σε ένα μινιμαλιστικό μοντέρνο σκηνικό που απαρτίζεται από φυσικά υλικά σε όλες τις διακυμάνσεις του γκρι, από το μαύρο στο λευκό.

Καθώς η χρήση του φυσικού ακατέργαστου ξύλου σε έπιπλα και λεπτομέρειες μαζί με φυσικές υφές και αποχρώσεις υφασμάτων δημιουργεί ένα ισορροπημένο ανακάτεμα παραδοσιακού και νέου, τίποτα δε φαντάζει περιττό ως προς το design με όλα τα στοιχεία και τις υλικότητες να εναρμονίζονται πλήρως.

022-aposperia-memorable-living-architects-1050x1575-EiJ4Q.jpg


Το μέσα με το έξω γίνονται «ένα», χωρίς περιορισμούς, κάτι που αρμόζει στα σπίτια διακοπών, όπου οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται εκτός. Το εσωτερικό δάπεδο καλύπτεται από ένα γκρίζο μάρμαρο, σε μεγάλες πλάκες, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά και καλύπτει όλες τις επιφάνειες, τη στιγμή που το ανοιχτόχρωμο ξύλο πρωταγωνιστεί εξίσου και λειτουργεί ως bonus στοιχείο μοντερνισμού.

Όλα είναι τόσο όμορφα συνδυασμένα μεταξύ τους και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί περιττό αντικρίζονται το total σκηνικό. Ένα ιδανικό περιβάλλον για διακοπές, που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του high-end design και δίνει μια άλλη, πιο γαλήνια διάσταση στην όλη φινέτσα. Με λίγα λόγια, κάθε λεπτομέρεια της κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποπνέει τη χαλαρότητα και την ανεμελιά του καλοκαιριού.

02eaa160-4a6a-4afe-82e3-bb1418be84e5-DBkka.jpg


Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει μια ολιστική σχεδιαστική προσέγγιση, ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα της Α&Μ. Αρχιτεκτονική, Σχεδιασμός, Interior Design, Branding και το κομμάτι της κατασκευής, εξειδικεύσεις που συναντήθηκαν για να «γεννηθεί» το Aposperia.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του ξενοδοχείου!