fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο ιταλικό bar & εστιατόριο στο Βόρειο Σίδνεϊ που θα σας ενθουσιάσει
DESIGN NEWS

Ένα νέο ιταλικό bar & εστιατόριο στο Βόρειο Σίδνεϊ που θα σας ενθουσιάσει

Περιηγηθείτε σε κάθε γωνιά του κι εκπλαγείτε από τη διακόσμηση


Όταν η αρχιτεκτονική εταιρία Alexander & CO που εδρεύει στο Σίδνεϊ ανέλαβε να σχεδιάσει ένα ιταλικό μπαρ κι εστιατόριο στο Βόρειο Σίδνεϊ, το Glorietta, η κύρια πρόκληση ήταν να προσδιορίσουν πώς να μετατρέψουν έναν κρύο χώρο σε έναν ζεστό, ζωντανό προορισμό, ιδανικό για φαγητό και διασκέδαση. Εμπνευσμένοι από την αγάπη του πελάτη για όλα τα ιταλικά πράγματα, οι σχεδιαστές έβαλαν στον χώρο φυσικά υλικά όπως ξύλο, και λινό ύφασμα, και τόνους από δέντρα ελιάς, βερικοκιάς και άλλων φυτών που προκαλούν τη γοητεία της ιταλικής υπαίθρου. 

f7-glorietta-alexander-co-photo-anson-smart-yatzer.jpg


Έχοντας να αντιμετωπίσει έναν άμορφο, γυάλινο, κλειστό χώρο ανοιχτού χώρου στο βάθρο ενός νεόκτιστου εμπορικού πύργου, η ομάδα διαίρεσε το εστιατόριο 220 θέσεων σε ξεχωριστές αλλά συμπληρωματικές ζώνες, αγκυροβολημένες από έναν λεπτό λευκό άξονα που στεγάζει την ανοιχτή κουζίνα, τον φούρνο της πίτσας και το υπέρκομψο μπαρ. Οι ζώνες οριοθετούνται από διαφορετικά είδη δαπέδου, όπως γυαλισμένο σκυρόδεμα στο μπαρ και μια τραπεζαρία ου κοιτάει προς τον βορρά, ξύλινες σανίδες που στην κεντρική τραπεζαρία και σπασμένες πέτρινες πλάκες που περιβάλλουν την κουζίνα. 

f8-glorietta-alexander-co-photo-anson-smart-yatzer.jpg


Οι ξεχωριστές διευθετήσεις των καθισμάτων ενισχύουν περαιτέρω αυτήν τη διαμόρφωση και διαποτίζουν τον ευρύχωρο χώρο με μια αίσθηση οικειότητας. Τα ψηλά τραπέζια με σκαμπό και τα κοινόχρηστα τραπέζια ενθαρρύνουν την εμπειρία της κοινωνικοποίησης, ενώ οι ενσωματωμένες banquettes δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλαρής άνεσης, και τα τετράγωνα τραπέζια σε κόκκινο χρώμα με καρέκλες από ξύλο καλλιεργούν στιγμές μοναδικές στις παρέες, ενώ ένα vintage στρογγυλό οικογενειακό τραπέζι επιλέχθηκε για τη συναισθηματική του αξία.

f5-glorietta-alexander-co-photo-anson-smart-yatzer.jpg


Ο χώρος αισθάνεται ζεστός και φιλόξενος παρά την απρόσωπη και αυστηρή αρχιτεκτονική του κτιρίου χάρη στη γήινη παλέτα χρωμάτων και τη χρήση των φυσικών υλικών όπως η ανακυκλωμένη ξυλεία που επιλέχθηκαν για την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητά τους. Μια εγκατάσταση ινδικού καλάμου σε σχήμα σύννεφου κρύβει έξυπνα την ασημένια επένδυση της οροφής του κτίσματος, ενώ οι λευκές κουρτίνες σε κρεμ αποχρώσεις που περιβάλλουν την περίμετρο μαλακώνουν την ανθεκτικότητα των υαλοπινάκων που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή. 

f9-glorietta-alexander-co-photo-anson-smart-yatzer.jpg


Plus, η δερμάτινη ταπετσαρία ελιάς και βερίκοκου, τα τραπεζομάντιλα σε κόκκινο χρώμα και οι λεπτομέρειες από ορείχαλκο και μάρμαρο, μαζί με τα φυτά που βρίσκονται σε μεγάλες γλάστρες, συμπληρώνουν τη φιλόξενη ατμόσφαιρα του εστιατορίου, το οποίο γίνεται γρήγορα ένας περιζήτητος προορισμός για τους απογευματινούς τύπους που αναζητούν εξαιρετικά δροσιστικά κοκτέιλς, υπέροχες dining εμπειρίες αργά το βράδυ, καθώς και τη λαχταριστή πίτσα με τη φοβερή μυρωδιά.

f6-glorietta-alexander-co-photo-anson-smart-yatzer.jpg


Τέλος, τα φυτά που έχουν επιλεγεί για να ολοκληρώσουν τη διακόσμηση του χώρου αποπνέουν μια αίσθηση αγάπης προς τη φύση, ενώ το πράσινο στοιχείο δημιουργεί μια απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρα,που όλοι αποζητούν μετά από μια δύσκολη ημέρα.

Πηγή: Yatzer