fbpixel

Search icon
Search
Ένα μοναδικό διαμέρισμα αναδεικνύει το πάθος των ιδιοκτητών για την τέχνη
INTERIORS

Ένα μοναδικό διαμέρισμα αναδεικνύει το πάθος των ιδιοκτητών για την τέχνη

Βρίσκεται στο Παρίσι και φέρει την υπογραφή των John Coury και Florent Maillard


Tο διαμέρισμα αυτό διαμέρισμα, που είναι σαν να ταξιδεύει κάθε επισκέπτη σε μια άλλη εποχή -σίγουρα πολυτελέστατη, extravagant και τόσο κομψή που κάθε design lover θα λάτρευε να τη ζήσει έστω και για μια μέρα- βρίσκεται στην οδό Ile de la Cité, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του μαγευτικού Παρισιού, στον πρώτο όροφο μίας πολυκατοικίας που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Αν και η γαλλική πρωτεύουσα αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία το μεγαλείο της όσον αφορά τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα, το συγκεκριμένο σπίτι το αγαπήσαμε λίγο παραπάνω και με την πρώτη ματιά σίγουρα καταλαβαίνει κανείς το γιατί... 

Το CM Studio των πολυτάλαντων και διακεκριμένων John Coury και Florent Maillard το ανακαίνισε πλήρως, αναδιαμορφώνοντας συνολικά τους χώρους και διατηρώντας το ελεύθερο ύψος τους στο έπακρο. Αναδιαμορφώθηκε λοιπόν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του, διατηρώντας ωστόσο μια φρέσκια και σύγχρονη προσέγγιση, που είναι όμως πολύ διακριτική.

antiique-029.jpg

Το διαμέρισμα αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τα δεδομένα του σήμερα, σε συνδυασμό με την πλούσια κληρονομιά του, αναμιγνύοντας στοιχεία του 16ου και 17ου αιώνα, όπως πίνακες, έπιπλα και αντίκες, τα οποία μαζί συνθέτουν μια συγκλονιστική παριζιάνικη «παλέτα» πληθωρική, αλλά καθόλου κακόγουστη. Αντιθέτως, αν και υπερφορτωμένο, καταφέρνει να διατηρεί τη φινέτσα του, με αριστοτεχνικό τρόπο, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος... Με την αποκατάσταση της συνοχής ανάμεσα στον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο, το γνωστό studio δημιούργησε την τέλεια ψευδαίσθηση του γαλλικού Grand Siècle, της περιόδου του 17ου αιώνα, όπου βασίλευσε ο Λουδοβίκος 14ος και σημειώθηκε τεράστια λογοτεχνική και καλλιτεχνική εξέλιξη στη χώρα.

antiique-016.jpg

Η παλιά κουζίνα, που αρχικά είχε πρόσβαση μέσω σκάλας, μετατράπηκε σε είσοδο, καθώς το καθιστικό καταλαμβάνει σχεδόν το μισό διαμέρισμα, αφού έχει ενσωματωθεί σ’ αυτό και ένα διπλανό δωμάτιο. Κατά τη διάρκεια των 9μηνων εργασιών, το CM Studio αφαίρεσε την παλιά ψευδοροφή, επιτρέποντας να γίνει ορατή η αληθινή οροφή του κτιρίου με τα όμορφα δοκάρια του 17ου αιώνα, ενώ παράλληλα εγκατέστησε ένα μεγαλειώδες πέτρινο τζάκι κατά μήκος του αρχαίου parquet των Βερσαλιών και των cabochon πατωμάτων. Κάθε κίνηση μοιάζει επιλεγμένη σωστά και προμελετημένη, ωστόσο το αποτέλεσμα αφήνει και μια ψευδαίσθηση του ανεπιτήδευτου, που ταιριάζει απόλυτα στην παριζιάνικη ατμόσφαιρα που αποπνέει το διαμέρισμα.

antiique-004.jpg

Επιπλέον, αποκαταστάθηκε το πέτρινο πάτωμα του 18ου αιώνα στην είσοδο και την κουζίνα, εγκαταστάθηκε ένα μαρμάρινο σιντριβάνι τοίχου του 17ου αιώνα στο μπάνιο των καλεσμένων και τοποθετήθηκαν gothic κιγκλιδώματα στην είσοδο του διαμερίσματος. Συλλέκτες και γνώστες, ο John Coury και ο Florent Maillard μετέτρεψαν το παριζιάνικο σπίτι τους σ’ ένα μικρό μουσείο, γεμάτο θησαυρούς και ιστορία, έχοντας ταξιδέψει και συλλέξει διεξοδικά απ’ όλο τον κόσμο...

antiique-026.jpg

About:

Το CM Studio ιδρύθηκε από τους John Coury και Florent Maillard το 2004 στο Παρίσι με στόχο να ολοκληρώνουν προσωπικά projects σχετικά με την αρχιτεκτονική, το design και τη διακόσμηση, τόσο στη Γαλλία όσο και διεθνώς. Υπογράφουν με πάθος ως “Dream Creators”, δημιουργώντας διαχρονικούς χώρους που συνδυάζουν τον εκλεκτικισμό και την ποίηση, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρονικής περιόδου και του στιλ, από την πρόσοψη του κτιρίου μέχρι την εσωτερική αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό του. Το όραμά τους είναι να δημιουργήσουν διαχρονικό, custom made interior design, το οποίο θα ενώνει την ιστορικότητα κάθε οικοδομήματος με τη σημερινή εποχή.

www.cmstudioparis.com