fbpixel

Search icon
Search
Ένα μινιμαλιστικό διαμέρισμα στο Βέλγιο που αναδεικνύει τη σύγχρονη τέχνη
INTERIORS

Ένα μινιμαλιστικό διαμέρισμα στο Βέλγιο που αναδεικνύει τη σύγχρονη τέχνη

Αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τον Olivier Dwek


O Olivier Dwek αποτελεί έναν από τους πιο διακεκριμένους interior designers που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν τα τελευταία χρόνια και να βρεθούν στην κορυφή, σημειώνοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη διακόσμηση και την ξεχωρίζει όσο τίποτα άλλο, και αυτό είναι κάτι που φανερώνεται διαρκώς μέσα από τη σπουδαία της δουλειά. Έχει αναλάβει να διακοσμήσει πολλές κατοικίας, εμπορικούς χώρους και καταστήματα εστίασης που περιστρέφονται γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την Ευρώπη, ενώ ξεχωρίζει να τη σύγχρονη ματιά με την οποία προσεγγίζει κάθε της έργο.

Στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, βρέθηκε στο Βέλγιο, όπου και κλήθηκε να διαρρυθμίσει εκ νέου μια κατοικία που η κατασκευή της χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της χαοτικής αυτής πόλης και μέχρι πρόσφατα ήταν ένα τελείως απλό, αδιάφορο και «κρύο» διαμέρισμα, δεδομένου ότι είχε να κατοικηθεί εδώ και δέκα χρόνια περίπου και οι φθορές του χρόνου ήταν ιδιαίτερα εμφανείς.

olivier-bw-web.jpg
The designer, Olivier Dwek


Δίνοντας τεράστια βάση στα χρώματα και στα υλικά κατασκευής, η διακοσμήτρια επέλεξε -μετά από συζήτηση με την οικογένεια που αγόρασε το σπίτι- να κινηθεί σε safe τακτικές, προκειμένου να εξασφαλίσει αρμονία, απόλυτη λειτουργικότητα και σίγουρα ένα σύγχρονο και παράλληλα διαχρονικό αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, έστρεψε όλο της το ενδιαφέρον στον μινιμαλιστικό διάκοσμο κι έτσι προτίμησε το λευκό σαν βασικό χρώμα, δίνοντάς του μοντέρνα διάσταση κι ενδιαφέρον με γκρίζους τόνους.

Με ένα γενικό house tour, γίνεται ολοκάθαρα η μινιμαλιστική τακτική που ακολούθησε η designer στη διακόσμηση όλων των χώρων, καθώς κινήθηκε σε μια παλέτα basic αποχρώσεων, μεταξύ των οποίων το λευκό, το μπεζ και το μαύρο. Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση.

screen-shot-2021-07-20-at-12-03-36-pm-1626797220.png


Στο όλο περιβάλλον, λειτούργησε εξαιρετικά ο φυσικός φωτισμός που κάνει τους χώρους να δείχνουν πραγματικά ονειρεμένοι. Το λευκό στους τοίχους και τα έπιπλα, παίρνει μοναδική μορφή εξαιτίας των ηλιακών ακτινών, δίνοντας μοναδικά χρώματα και «ζωή» σε κάθε γωνία. Η τέχνη από γωνιά σε γωνιά, είναι η ιδανικότερη προσθήκη που επιλέχθηκε για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα και να δείχνει απόλυτα ολοκληρωμένο και πληθωρικό, παρά τη λιτότητα που σε γενικές γραμμές έχει τον πρώτο λόγο.

Σαν bonus, ο αρχιτέκτονας δεν παρέλειψε, μεταξύ άλλων, την προσθήκη πολυτελών υφασμάτων, όπως το βελούδο και το δέρμα, κάτι που συντέλεσε στην κατά τ' άλλα μοναδική όψη των χώρων. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως πολλά από τα κομμάτια που έχουν τοποθετηθεί στο σπίτι προέρχονται από περασμένες γενιές των ιδιοκτητών, μεταξύ των οποίων ορισμένα χαλιά αλλά κι έπιπλα.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: Elle Decor