fbpixel

Search icon
Search
Ένα μαγικό εστιατόριο στη Μόσχα εμπνευσμένο από τις ταινίες του Wes Anderson
INTERIORS

Ένα μαγικό εστιατόριο στη Μόσχα εμπνευσμένο από τις ταινίες του Wes Anderson

Παστέλ αποχρώσεις, κομψότητα και πολύ πράσινο σε πλήρη συνδυασμό


Το interior design studio με έδρα τη Νέα Υόρκη Asthetíque ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα εστιατόριο στη Μόσχα που ονομάζεται The Y και είναι εμπνευσμένο από τις μοναδικές ταινίες του ταλαντούχου σκηνοθέτη Wes Anderson, όπως το "Ξενοδοχείο Grand Budapest" και το "Moonrise Kingdom". Βρίσκεται στη νεόκτιστη γειτονιά του Hamovniki, ενώ ο διώροφος χώρος του συνδυάζει τη soft παλέτα χρωμάτων με εκλεκτικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, που αποπνέουν μια θεατρική αύρα από την πρώτη στιγμή που οι επισκέπτες μπαίνουν στο εσωτερικό του. «Εδώ μπορείτε πραγματικά να αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε μια διαφορετική πραγματικότητα: έξω από το παράθυρο θα συναντήσετε το ατμοσφαιρικό τοπίο της Μόσχας, ενώ μέσα θα νιώσετε σαν να γευματίζετε στα σκηνικά μιας θεατρικής παράστασης», εξήγησαν οι σχεδιαστές Alina Pimkina και Julien Albertini, που επιμελήθηκαν το πρότζεκτ.

the-y4.jpg

Μαζί με τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που ενσαρκώνει τη σουρεαλιστική αισθητική των ταινιών του διάσημου σκηνοθέτη, ο ιδιοκτήτης Kira Baybakova, ελπίζει το εστιατόριό του να γίνει στέκι για τις οικογένειες που ζουν στην περιοχή. Στο ισόγειο, ένα καφέ κι ένας άνετος χώρος τραπεζαρίας, κατάλληλος για παιδιά, προσφέρουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ ο δεύτερος όροφος είναι πιο επίσημος, με τραπεζαρία, ξεχωριστό μπαρ και επιπλέον ιδιωτικούς χώρους dining room. Οι ψηλές οροφές, οι λαμπτήρες σε σχήμα θόλου και η ανοιχτή κουζίνα με μεταλλικές και γυάλινες καμάρες προκαλούν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα θερμοκήπιο, βαμμένο στην απόχρωση της μέντας. «Το κάθε δωμάτιο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι χώροι συνδέονται μεταξύ τους» εξηγούν οι σχεδιαστές.

Τα βασικά στοιχεία του interior design δεσπόζουν σε όλα τα δωμάτια, για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή -από τα ορειχάλκινα φινιρίσματα στα έπιπλα και τα πανέμορφα σερβίτσια μέχρι και τον φωτισμό -όλα είναι συνδυασμένα μεταξύ τους. Η παλέτα χρωμάτων που επιλέχθηκε για το ισόγειο περιλαμβάνει έναν συνδυασμό απαλών και λαμπερών παστέλ αποχρώσεων, που προσδίδουν μια ρομαντική και γλυκιά αισθητική στα δωμάτια. Για τα μπαρ και τα dining rooms του δεύτερου ορόφου επιλέχτηκαν πιο πλούσιοι τόνοι, προσφέροντας μια πιο κομψή και formal εμφάνιση. Οι έντονες χρωματικά πινελιές δίνουν την απαραίτητη ένταση στα ανάγλυφα τραπέζια από ορείχαλκο, ενώ οι τοίχοι από γυαλί λειτουργούν ως κομψά και διακριτικά διαχωριστικά στις ιδιωτικές τραπεζαρίες. 

the-y7.jpg

Στο μπάνιο προτιμήθηκε το μονοχρωματικό στοιχείο, οπότε θα δείτε το beige να δεσπόζει παντού, από τους τοίχους και τα ντουλάπια του μπάνιου μέχρι τις πόρτες και τους νιπτήρες. Ωστόσο, αυτή η κομψή μονοχρωμία «σπάει» από το δάπεδο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί πλακάκια έντονου καφέ χρώματος, που συνδυάζονται τέλεια με την υπόλοιπη διακόσμηση. Μάλιστα, οι υπερμεγέθεις καθρέφτες δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος από την πραγματικότητα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε δωμάτιο, δε λείπει η eco-friendly διάθεση, η οποία εκφράζεται μέσα από τα πράσινα φυτά και τα άνθη, που έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά είτε σε μερικές γωνίες των χώρων αυτών, είτε πάνω στα τραπέζια, αποπνέοντας ρομαντικό mood.

Μιμούμενα τα γαλλικά μπιστρό της δεκαετίας του 1970, οι επενδύσεις των τοίχων, που υπάρχουν στους ιδιωτικούς χώρους της τραπεζαρίας αντιπαραβάλλονται με την ουδέτερη επίπλωση και τις λεπτομέρειες. Γενικότερα, το interior design studio Asthetíque εξειδικεύεται στη φιλοξενία και την εστίαση υψηλών προδιαγραφών, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους κατοικιών, διαθέτοντας γραφείο. εκτός από το Μεγάλο Μήλο, και στη Ρωσία, όπου έχουν ολοκληρώσει πολλά ακόμη σχέδια εστιατορίων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery και μαγευτείτε από το εκπληκτικό ντεκόρ!