fbpixel

Search icon
Search
Ένα καλοκαιρινό καταφύγιο στην Ιταλία «υποκλίνεται» στον μινιμαλισμό
INTERIORS

Ένα καλοκαιρινό καταφύγιο στην Ιταλία «υποκλίνεται» στον μινιμαλισμό

Υπό την επιμέλεια του studio MIDE architetti


Οι αρχιτέκτονες του studio MIDE architetti έχουν καταφέρει να κάνουν το όνομά τους συνώνυμος της υψηλής αισθητικής και αυτό οφείλεται στον updated τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάθε κατοικία που καλούνται να διαμορφώσουν κατά καιρούς. Τι τους κάνει ξεχωριστούς; Ένα συνονθύλευμα από decor styles από τα οποία αντλούν έμπνευση για κάθε δουλειά τους και ο απερίγραπτος μοντερνισμός, που αποτυπώνουν σε καθεμία από αυτές.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν ένα design έργο στην Ιταλία, στο Vigodarzere συγκεκριμένα. Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία που μας κάνει να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά, δημιουργώντας μας την επιθυμία να θέλουμε να βρεθούμε εκεί για διακοπές. Ένα ιδιαίτερο σπίτι που «κλείνει» μέσα του όλα αυτά για τα οποία θεωρείται ξεχωριστή η δουλειά του studio, ενώ παρακάτω αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους εμείς το λατρέψαμε.

Take a tour!
201-house-with-a-pool-mide-architetti-7.jpg


Καταρχάς, η προσοχή μας επικεντρώνεται στο υπέροχο exterior σκηνικό, το οποίο μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από παραμύθι. Πολύχρωμα άνθη διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο από γωνιά σε γωνιά, καλύπτοντας με τον πιο μοναδικό τρόπο κάθε σημείο. Το όλο περιβάλλον απογειώνεται από τροπικά φυτά που «αγκαλιάζουν» τους τοίχους, ενώ οι εξωτερικοί living χώροι ενδείκνυνται για αξέχαστες summer days & nights.

Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor, δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση. Ένας «καμβάς» earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στη λειτουργικότητα, με σκοπό να είναι υπέρ στο lifestyle των ιδιοκτητών.

Με μια περαιτέρω ματιά στην αρχιτεκτονική του σπιτιού, εντύπωση προκαλεί η γυάλινη πρόσοψή του που χαρίζει υπέροχο φως και κάνει τους ιδιοκτήτες να νιώθουν «ένα» με τη φύση. Τα πόσο πολλά τετραγωνικά, έδωσαν την ευκαιρία στους designers να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα ultra modern αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει άλλες κατοικίες που βλέπουμε συνήθως.

201-house-with-a-pool-mide-architetti-21.jpg


Γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Από χώρο σε χώρο, η λιτότητα έχει προσεγγιστεί με μια πιο μοντέρνα αισθητική. Glam στοιχεία, funky πινελιές που δίνουν διάσταση, άνετες και πρακτικές γραμμές στα έπιπλα που χαρίζουν απόλυτη λειτουργικότητα, είναι όλα όσα συνθέτουν το σπίτι και το κάνουν τόσο μοναδικό. Ένα περιβάλλον που η οικογένεια απολαμβάνει καθημερινά, προσφέροντας στα μέλη της όλες τις πολυτελείς ανέσεις.

Παράλληλα, η ύπαρξη έργων τέχνης από χώρο σε χώρο κάνει το σπίτι ακόμα πιο ιδιαίτερο και το καθιστά σε ένα φανταστικό περιβάλλον μοντέρνου design. Βλέπουμε περίτεχνες γραμμές στα έπιπλα, μοναδικές πτυχώσεις που εξασφαλίζουν διάσταση και χαρακτήρα, ποικιλία από ράφια κι επιφάνειες που δίνουν μοντέρνο τόνο, αλλά κι εξαιρετικά διακοσμητικά που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη και μετατρέπουν σε iconic space κάθε γωνία.

201-house-with-a-pool-mide-architetti-26.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily