fbpixel

Search icon
Search
Ένα υπέροχο ταξίδι στη Σέριφο με πρωταγωνιστή τη... μέλισσα
EDITORS' CHOICE

Ένα υπέροχο ταξίδι στη Σέριφο με πρωταγωνιστή τη... μέλισσα

Η Αpivita μας προσκάλεσε στη μαγευτική Σέριφο για να μάθουμε τα πάντα για την πολύτιμη μέλισσα


Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στο πανέμορφο νησί της Σερίφου με μια υπέροχη αφορμή, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας. Ναι, υπάρχει τέτοια ημέρα (η αλήθεια είναι πως δε το γνώριζα) και γιορτάζεται στις 20 Μαΐου, με απόφαση του ΟΗΕ, για να αναδείξει στη διεθνή κοινότητα τα οφέλη των μελισσών και των λοιπών επικονιαστών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, καθώς και για να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους.

Οι μέλισσες, άλλωστε, αποτελούν τους θεματοφύλακες της φύση.
img-010-PCTdo.JPG


Εμπνευσμένη από την αέναη σχέση των μελισσών και της Ελληνικής φύσης, η Apivita, ως πιστοποιημένη B Corp εταιρεία, βάζει το πάθος και την αφοσίωσή της για το περιβάλλον πάνω από κάθε τι που κάνει και διοργάνωσε  το 1ο PR Sustainability Trip! Όπως ακριβώς και το μελίσσι, η εταιρεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ποτέ δεν σταματάει να δημιουργεί και να μοιράζει αξία: αξία για το περιβάλλον, αξία για την κοινωνία και αξία για την οικονομία!

Στη διάρκεια του διημέρου, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την τοπική κοινωνία και την παράδοση του νησιού, να γνωρίσουμε τον πρωτογενή, παραγωγικό του τομέα, αλλά και να αντιληφθούμε την έννοια της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης: της ανάπτυξης εκείνης που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τις μέλισσες.

1. Γίναμε μελισσοκόμοι για μια μέρα

apivita-1.jpg

Επισκεφτήκαμε και «εργαστήκαμε» σε πρότυπο βιολογικό μελισσοκομείοτο Μελισσοκομείο του Νίκου Κοκολάκη κρυμμένο ανάμεσα στις πλαγιές της ενδοχώρας της Σερίφου. 

img-036.JPG
img-107.JPG

Γνωρίσαμε την τοπική χλωρίδα, αποτελούμενη, κατά βάση, από φρύγανα, με επικρατέστερα την άγρια λεβάντα και το θυμάρι, ενώ περιηγηθήκαμε, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, στους χώρους του μελισσοκομείου, συλλέγοντας πλούσιες πληροφορίες για την τοπική παραγωγή.

img-079.JPG
img-090.JPG

2. Ξεναγηθήκαμε σε τοπικό οινοποιείο

img-200.JPG
img-158.JPG

Ξεναγηθήκαμε στα αμπέλια ενός μοναδικού τοπικού οινοποιείου, το Οινοποιείο Χρυσολωρά, μαθαίνοντας για τις ποικιλίες που ευνοεί το κλίμα και το έδαφος της περιοχής, αλλά και για την ιστορία της οινοπαραγωγής στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων.

3. Ήρθαμε σε επαφή με τη Σεριφιώτικη παράδοση

img-308.JPG

Γνωρίσαμε τη Σεριφιώτικη παράδοση μέσα από ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων με κυκλαδίτικο άρωμα και περπατήσαμε στα σοκάκια της μοναδικής Χώρας της Σερίφου.

img-284.JPG

Τέλος, σε συνεργασία με το The Bee Camp, μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet, συμβάλλαμε στο να μετατραπεί το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου στο 1ο Bee School της νησιωτικής Ελλάδας!

Ήταν ένα ταξίδι ψυχής, γεμάτο εμπειρίες, εικόνες, γεύσεις και αρώματα!

Info: apivita.com, Instagram: @apivitagreece