fbpixel

Search icon
Search
Ένα φωτεινό ευρύχωρο loft στην πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα είναι πηγή για έμπνευση
INTERIORS

Ένα φωτεινό ευρύχωρο loft στην πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα είναι πηγή για έμπνευση

Το Μavili Loft έχει τη σχεδιαστική υπογραφή του ADD Architecture and Design Studio


Η πρόταση της αρχιτεκτονικής ομάδας ADD Architecture and Design Studio αφορά τη μετατροπή ενός διαμερίσματος με χωρισμένα δωμάτια σε ένα ευρύχωρο loft που βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη, στο κέντρο της Αθήνας. Το έργο είχε στόχο με τη χρήση φωτός και του custom-made εξοπλισμού να δημιουργήσει μια γαλήνια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα.

dsc02387-final-n3C79.jpg

Καταλαμβάνοντας τον τελευταίο όροφο που δημιουργείται από τη δεύτερη «υποχώρηση» όγκου ενός κτιρίου κατοικιών, το διαμέρισμα επωφελείται από άφθονο φυσικό φως και έχει προνομιακές οπτικές προοπτικές προς τον αστικό ορίζοντα.

Ο κύριος χώρος του loft φιλοξενεί το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία. Ο open plan σχεδιασμός προσαρμόζεται και εκμεταλλεύεται την εγκάρσια διαπερατότητα του χώρου. Οι χώροι διαβίωσης είναι διατεταγμένοι κατά τη διαμήκη κατεύθυνση και ορίζονται διακριτικά μέσω προσεκτικά επιλεγμένων επίπλων και δαπέδων.

dsc02059-final-omWyU.jpg

Η εσωτερική διακόσμηση συμπληρώνεται από την επιλογή εμβληματικών design επίπλων όπως την Ant Chair του Arne Jacobsen και το Slit Table της Hay ενώ ο custom made καναπές στο καθιστικό σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες. Το υπάρχον τζάκι του σαλονιού, έχει διατηρηθεί και ενσωματωθεί στο νέο σχεδιασμό, δημιουργώντας κρυφές ατμοσφαιρικές εσοχές φωτισμού με σχήματα που μοιάζουν με πρίσματα.

Ο χώρος της κουζίνας αντιμετωπίζεται ως το κύριο σημείο εστίασης και σχεδιάστηκε ως «λειτουργικό σκηνικό» που καθορίζει την αισθητική ταυτότητα του χώρου. Ο συνδυασμός σκούρου ξύλου σε τόνους κάρβουνου και μαρμάρου σε πιο ζεστούς τόνους σχηματίζει τη χρωματική παλέτα που καθοδηγεί το συνολικό σχέδιο του χώρου.

dsc-0977-final-cvzPy.jpg

Η διαμήκης πλευρά της σοφίτας καταλαμβάνεται από μια εκτεταμένη βεράντα που δημιουργείται από την «υποχώρηση» του κτιριακού όγκου. Εδώ, τοποθετήθηκε η outdoor τραπεζαρία Tio Dining Chair & Tio Table του Chris Martin, μαζί με ένα χαλαρό καθιστικό με την Desert Chair της Ferm, απολαμβάνοντας την ανεμπόδιστη θέα προς το εμβληματικό κτήριο «Athens Tower».

Ο πρώην ενοποιημένος χώρος ύπνου χωρίζεται για να δημιουργήσει ένα κύριο υπνοδωμάτιο και ένα δωμάτιο επισκεπτών, έτσι ώστε να φιλοξενεί δύο ζευγάρια ενώ κάθε υπνοδωμάτιο υιοθετεί διαφορετική σχεδιαστική ταυτότητα από το υπόλοιπο διαμέρισμα. Το master bedroom χαρακτηρίζεται από ένα ήρεμο μπλε χρώμα που συμπληρώνει την ξύλινη κατασκευή και χρησιμεύει ως κεφαλάρι, το οποίο ενσωματώνει κομοδίνα και κρυφό φωτισμό. Το δωμάτιο του ξενώνα ενσωματώνει επιρροές από την ιαπωνική αρχιτεκτονική για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου.

dsc02127-final-prOiT.jpg

Συνθέσεις από αντικείμενα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του ιδιοκτήτη σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός διαμερίσματος με αυθεντικό χαρακτήρα και ξεχωριστή αισθητική.

Αbout

Το ADD Architecture and Design Studio με έδρα την Αθήνα, εστιάζει στη δημιουργία χωρικών εμπειριών μέσω του σχεδιασμού κτιρίων, εσωτερικών χώρων και αντικειμένων. Η πρακτική προσέγγιση της ADD περιλαμβάνει προσεκτική επιλογή υλικών και μοναδική χρήση του φωτός σε όλες τις μορφές του, ώστε να εμφυσήσει ατμόσφαιρα στον τρισδιάστατο χώρο.

Aνακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Info: www.addarchstudio.com