fbpixel

Search icon
Search
Ένα φιλανθρωπικό christmas event με λαμπρό αντίκτυπο στο Ecali Club
PEOPLE & MOMENTS

Ένα φιλανθρωπικό christmas event με λαμπρό αντίκτυπο στο Ecali Club

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σωματείου MDA Ελλάς


Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του MDA Ελλάς - Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο “the Ecali Club”. Από νωρίς το πρωί οι φίλες του MDA είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους στηρίζοντας το έργο του Σωματείου σε μία ειδικά διαμορφωμένη διήμερη εκδήλωση στην οποία τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα περιορισμού του Covid-19. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε Christmas Lunch 200 προσκεκλημένες και τις 2 ημέρες  στον πλέον ανανεωμένο χώρο του Ecali Club. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων πραγματοποιήθηκαν λαχειοφόροι με πολλά και πλούσια δώρα. 

13759993.jpeg
Φλωρίτα Σιγάλα, Μαρίνα Γιαβρόγλου

Το MDA Ελλάς, είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο 2000, με σκοπό να βοηθήσει ολιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Κύριο μέλημά του είναι να παρέχει στα μέλη και τις οικογένειές τους την ηθική και υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζονται ώστε, να έχει κάθε μέλος ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής του ζωής. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν 3 Ειδικές Μονάδες νευρομυϊκών παθήσεων σε κρατικά νοσοκομεία.

Το Σωματείο δεν είχε και δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του. Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και το σημαντικότερο μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο.

Στα 20 χρόνια δράσης έχουν δοθεί: ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια, χειροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια, γερανάκια, αναπνευστήρες, ηλεκτρικά αναβατόρια σκάλας, υδραυλικοί ανελκυστήρες, έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί ράμπες σε εισόδους σπιτιών των Μελών μας, έχει γίνει διευθέτηση χώρων υγιεινής, κ.ά.

Επόμενος στόχος: για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ενήλικων μελών για τη δημιουργία και λειτουργία μία νέας Ειδικής Μονάδας νευρομυϊκών παθήσεων για ενήλικες στην Αθήνα.

759995-wumai.jpg
Λάουρα Μακροπούλου, Θεοδώρα Βαλεντή

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στη λειτουργία των Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων σε Θεσσαλονίκη & Πάτρα. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του MDA Ελλάς μπορείτε να βρείτε στο www.mdahellas.gr

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Hala Khouri, Βάνα Λαβίδα, Ανούσκα Ραφαήλ

Φωτογραφία: Papadakis Press