Ένα ξεχωριστό event, αφιερωμένο ειδικά στους θερμούς lovers του Negroni διοργάνωσε το αγαπημένο Bombay Sapphire premium Gin το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουλίου. Μια εμπειρία ενός εκλεπτυσμένου tasting ήταν έτοιμη για να την απολαύσουμε. Στο luxurious backyard του B Restaurant του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του πρώτου ποιοτικού bar εστιατορίου Μουσείου στην Ελλάδα, είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε τα σπάνια αρώματα του limited edition cocktail, Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II. Μέσα από την επιμελημένη παρουσίαση και αναλυτκική περιγραφή του καταξιωμένου mixologist και ιδιοκτήτη του Vogatsikou|3, Γιάννη Κέδε και του δημιουργικού του team, ανακαλύψαμε τα ενδιαφέροντα στοιχεία της κεντρικής σύνθεσής του.
Φροντισμένες λευκές τραπεζαρίες με chic minimal διακόσμηση και φρέσκα white liliums μας υποδέχτηκαν με την υπόσχεση μιας αισθαντικής ατμόσφαιρας ενός cocktail party. Τη διάθεση απογείωσαν οι ρυθμικές '90s house lounge μελωδίες του δημοφιλούς DJ, Κωστή Ζαρταλούδη. Εκλεκτοί καλεσμένοι της πόλης έδωσαν το παρών, ανάμεσα στους οποίους ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σωκράτης Δημητριάδης και γνωστοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι της πόλης, καθώς και αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες του Vogatsikou|3.
Γεύση υψηλής αισθητικής
Ένα ελίτ tasting experience που κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας σε λίγα μόλις λεπτά. Για πρώτη φορά είχαμε την τύχη να γευτούμε, μετά το άνοιγμα του βαρελιού του, τις σπάνιες αρωματικές αντιθέσεις του συγκεκριμένου cocktail. Το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch IΙ μέσα από τη διαρκή αναζήτηση και τον πειραματισμό του επιδραστικού bartender Γιάννη Κέδε και της ομάδας του Vogatsikou | 3, αποτελεί μια παραλλαγή του κλασικού cocktail, με βάση το Bombay Sapphire premium gin με 43 τοις εκατό αλκοόλ, αναμειγμένο μ' ένα πικρό, αλλά αρκετά βοτανικό Martini bitter κι ένα μείγμα από γλυκά βερμούτ. Είναι πλούσιο σε γεύση, δυνατό και με μεγάλη επίγευση. Στη συνέχεια, προχώρησαν στο δεύτερο βασικό βήμα και την παλαίωση του μίγματος στο οινοποιείο Τέχνη Οίνου μέσα σε βαρέλι βελανιδιάς, χωρητικότητας 225 λίτρων, στο οποίο πριν είχε φιλοξενηθεί κρασί Chardonnay. Αφού παρέμεινε σε συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας για δέκα ολόκληρους μήνες, στο τέλος ανέδειξε τα ιδιαίτερα αρώματα ανανά, passion fruit και εξωτικού λίτσι. Το ιδιαίτερο στοιχείο που νιώσαμε κατά τη διάρκεια του tasting ήταν η αρχική αρκετά γλυκιά γεύση, την οποία αντικατέστησε στο τέλος η κλασική bitter. Σε πρώτη φάση δοκιμάσαμε το drink χωρίς πάγο. Έντονο και straight "ζέστανε" τις αισθήσεις. Με την προσθήκη του πάγου, στη δεύτερη φάση, απέκτησε μια πιο soft και light μορφή. Στο τέλος απολαύσαμε την original εκδοχή του με μια φλούδα από δροσερό πορτοκάλι. Το γευστικό μας ταξίδι συνόδευσε μια σειρά από special finger foods, με πρωταγωνιστές τις γαρίδες τεμπούρα με λαχταριστό guacamole.
Οι εκπλήξεις της λαμπερής βραδιάς μας περίμεναν μέχρι το τέλος της, υπενθυμίζοντάς μας τις μεθυστικές μυρωδιές που πρωταγωνίστησαν. Ένα unique δώρο με το limited edition crafted Negroni, μια ιδιαίτερη customized σύνθεση με λεβάντες και χειροποίητο γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρώματα που δένουν απόλυτα με την ιδιαίτερη γεύση αυτού του drink έγιναν δικά μας, κλείνοντας με επιτυχία το party. H απόλαυση όμως δεν σταματά ποτέ. Μπορούμε να απολαύσουμε, διασκεδάζοντας, το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων στο απόλυτο spot bar της Θεσσαλονίκης, Vogatsikou|3.