fbpixel

Search icon
Search
Ένα εκπληκτικό παριζιάνικο διαμέρισμα που είναι πρότυπο γαλλικής κομψότητας
INTERIORS

Ένα εκπληκτικό παριζιάνικο διαμέρισμα που είναι πρότυπο γαλλικής κομψότητας

Με την υπογραφή του studio Uchronia


Στη λεωφόρο Μότσαρτ του Παρισιού, όπου τα διαμερίσματα Haussmannian μοιάζουν σχεδόν να έχουν παγώσει στον χρόνο, υπάρχει ένα που αποπνέει απίστευτα μοντέρνο αέρα - τουλάχιστον στο εσωτερικό του. «Αυτό επιδιώκαμε - ισορροπημένη διακόσμηση, καλά μελετημένη και κομψή», λέει η Léa Levy, η οποία απέκτησε το διαμέρισμα πριν από μερικά χρόνια με τον σύζυγό της, Alexandre Murciano. «Αναζητούσαμε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι εδώ και πολύ καιρό. Και όταν είδα το σχήμα αυτών των παραθύρων, ξέραμε ότι το βρήκαμε», λέει η Levy, προσθέτοντας ότι εκείνη την εποχή το σπίτι ήταν σχεδόν άδειο. «Τότε ήταν που επιστρατεύσαμε τον Julien. Εμπιστευτήκαμε το σχεδιαστικό του ένστικτο και αντιληφθήκαμε αμέσως ότι μπορούσαμε να βασιστούμε στην "τρέλα" του για να αναβαθμίσουμε το διαμέρισμα.»

11.webp

Φυσικά, με την ιδιόρρυθμη υπογραφή και το ταλέντο του, ο designer Julien Sebban της Uchronia με έδρα την Πόλη του Φωτός ήταν η προφανής επιλογή για το ζευγάρι, και μάλιστα με δεδομένο ότι αυτός και η Levy είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Για τον Sebban, οι καθαρές γραμμές του διαμερίσματος και ο χαρακτήρας του ήταν αρκετά. «Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα ακανόνιστα σχήματα», θυμάται. «Και μετά τα κύματα. Πολλά κύματα.»

«Εξερεύνησα την κίνηση και τη μορφή του ωκεανού και έπαιξα με το άπλετο περισσότερο φως». Τα μαιανδρικά κύματα είναι ένα κοινό leitmotif, που κρύβονται και αποκαλύπτονται: στις πόρτες των ντουλαπιών της κουζίνας, στον ασύμμετρο καναπέ του σαλονιού και στο χαλί με τις κυματιστές άκρες, στην κονσόλα του φουαγιέ. 

12.webp

Από την αρχή, η Levy ήταν ξεκάθαρη για ένα πράγμα: το χρώμα έπρεπε να είναι η κορωνίδα του σπιτιού. «Στη μόδα, πάντα αγκάλιαζα το χρώμα, ακόμη και όταν τα ουδέτερα χρώματα ήταν in fashion. Ήθελα να το αποτυπώσω σε αυτό στο σπίτι με τέτοιον τρόπο που να είναι ταυτόχρονα cool και αριστοκρατικός», μοιράζεται με το AD.

Κι όμως, η χρωματική ιστορία του σπιτιού δεν βασίζεται μόνο στην καριέρα της Levy στη μόδα. «Όλα τα χρώματα προήλθαν από μια μοναδική πλάκα μαρμάρου που ονομάζεται όνυχας Van Gogh, την οποία βρήκαμε πριν ακόμα αγοράσουμε το σπίτι. Ήταν ένα διασκεδαστικό μικρό πείραμα - να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε αυτούς τους τόνους σε όλους τους χώρους του σπιτιού.»

«Η Levy και ο Murciano αφήνουν συχνά τις πόρτες ανοιχτές μεταξύ των δωματίων, οπότε ήταν σημαντικό να δώσουμε σε κάθε πάτωμα διαφορετικό φινίρισμα», εξηγεί ο designer. «Είτε πρόκειται για μάρμαρο, παρκέ ή εντυπωσιακή μοκέτα.»

100.webp

Το σπίτι είναι ιδιαίτερο για τους Levy και Murciano με περισσότερους από έναν τρόπους. «Μας αρέσει που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, αλλά και που απέχει μόλις λίγα βήματα από το Bois de Boulogne. Είναι μια ήσυχη "όαση" με όλα όσα χρειάζεσαι σε κοντινή απόσταση», λέει ο Murciano, παραδεχόμενος ότι, για τον ίδιο και την Levy, το interior design της κατοικίας τους τελικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

«Θυμάμαι ότι είχα αυτό το τεράστιο mood board με πράγματα που μου άρεσαν, και ο Sebban και η ομάδα του έκαναν upgrade», λέει η Levy. «Είναι εντυπωσιακό πόσο μακριά έχουμε φτάσει από την αρχική μας εικόνα. Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αυτό που περιμέναμε. Είναι μια προσαρμογή του οράματός μας που κατέληξε ακόμα καλύτερα από το αρχικό!», καταλήγει. 

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Πηγή: ΑD