fbpixel

Search icon
Search
Ένα δείπνο με θέα την Ακρόπολη κι εκλεκτούς καλεσμένους μας συστήνει την καλοκαιρινή Αθήνα
PEOPLE & MOMENTS

Ένα δείπνο με θέα την Ακρόπολη κι εκλεκτούς καλεσμένους μας συστήνει την καλοκαιρινή Αθήνα

Στο Μappemonde restaurant bar & lounge του Athens Capital Hotel-MGallery Collection


Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία έζησαν στο 10ο όροφο του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, οι καλεσμένοι του Γιώργου Ντάβλα, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την καλοκαιρινή περίοδο. Με θέα το μαγευτικό πανόραμα της πόλης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα δημιουργικά πιάτα του Executive Chef Δημήτρη Μπούτσαλη, εμπνευσμένα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. 

To rooftop του μαγευτικού ξενοδοχείου και το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για «ανάσα» δροσιάς στην καρδιά της Αθήνας, τόσο για καλοκαιρινά dinners με premium cocktails, sushi και κρασιά, όσο και για μεσημεριανά διαλείμματα.

281648.JPG
Ευριπίδης Τζήκας, Θεόδωρος Φέσσας

To ξενοδοχείο φέρνει έναν φρέσκο αέρα καλαισθησίας και φινέτσας σε μια κοσμοπολίτικη και ζωντανή πόλη προσφέροντας στον επισκέπτη μια διαχρονική αίσθηση κομψότητας στην καρδιά της Αθήνας. Αντανακλά το παρελθόν και το παρόν της πόλης σε όλες της τις εκφάνσεις και φιλοξενεί μοναδικά έργα τέχνης. 

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα το Mappemonde, φιλοξενείται στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ οι περίπου 3.000 φιγούρες που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του ξενοδοχείου. 

281656.JPG
Μαρίνα Βερνίκου

Σημαντικό μέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους με έργα αναγνωρισμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαμάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος, Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, ενώ ο Βαγγέλης Χουρσόγλου εμπνευσμένος από το Iconic Object του ξενοδοχείου δημιούργησε μικρά γλυπτά συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοτίβο του Ακροκέραμου με την αισθητική και την τεχνική της street art.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Φωτογραφία: Studio Panoulis