fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα του '70 στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται στο απόλυτο chic town house
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα του '70 στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται στο απόλυτο chic town house

Σχεδιασμένο από το studio Worrell Yeung


Το αρχιτεκτονικό team του studio Worrell Yeung ανήκει δικαιωματικά στη λίστα με τα πιο κορυφαία των τελευταίων ετών, μετρώντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Το design duo γνωρίζει πολύ καλά πως να αποτυπώνει την υψηλή αισθητική μέσα από τον τρόπο που διαμορφώνει κάθε σύγχρονη κατοικία.

Έδρα τους αποτελεί η Νέα Υόρκη, όπου και πρόσφατα ανέλαβαν να φτιάξουν εκ νέου ένα διαμέρισμα στην «καρδιά» της πόλης. Πρόκειται για ένα σπίτι που χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας τους '70 και πιο συγκεκριμένα το 1972. Τότε που η Νέα Υόρκη ξεχώριζε για την πρωτοπορία της, τόσο στο επίπεδο της αρχιτεκτονικής όσο και γενικότερα.

worrellyeung-unionsquareloft-265-photobybrookeholm-2.jpg


Το διαμέρισμα βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας, η οποία περιμένει με ανυπομονησία το πρώτο της παιδί. Λόγω της εργασίας του ζευγαριού, δε μπορούσαν να μετακομίσουν σε μια περιοχή πιο ήρεμη και περισσότερο οικογενειακή. Γι' αυτό, λοιπόν, ζήτησαν την πολύτιμη βοήθεια του studio, ώστε να διαμορφώσουν εκ νέου το διαμέρισμα στο οποίο ήδη διέμεναν.

Αποζητούσαν ένα περιβάλλον απόλυτα λειτουργικό για το lifestyle τους και άκρως φιλικό για το νέο μέλος που σύντομα θα ερχόταν. Οι designers κατάλαβαν εξ αρχής τις ανάγκες της οικογένειας, γι' αυτό κι έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να εξασφαλίσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Και, τελικά, το κατάφεραν!

worrellyeung-unionsquareloft-203-photobybrookeholm-2.jpg


Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου και το ολοκληρωτικό makeover να θεωρείται επιτακτικό, το design duo αφού μελέτησε τον ήδη υπάρχοντα χώρο και τις δυνατότητες αυτού, έβγαλε το σχέδιο για την ανανεωμένη μορφή, με βάση όσα του ζητήθηκαν από το ζευγάρι. Για τη νέα κατασκευή του σπιτιού, το κύριο υλικό που επιλέχθηκε είναι το ξύλο στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του. Τα χρώματα, επίσης, είναι τόσο ουδέτερα, με σκοπό να εξασφαλίζουν αρμονία και τέλεια ισορροπία από χώρο σε χώρο.

Για να διαχωριστούν οι living χώροι μεταξύ τους, δημιουργήθηκαν ειδικές κατασκευές που -πέρα από διαχωριστικά- λειτουργούν και ως βιβλιοθήκες, όπου επάνω τους έχουν τοποθετηθεί υπέροχα διακοσμητική από κάθε γωνιά του πλανήτη, φανερώνοντας σε ένα μικρό ποσοστό το πάθος των ιδιοκτητών για τα ταξίδια.

Στο μεταξύ, οι μαρμάρινες και οι χρυσές πινελιές δίνουν ένα touch of luxury στο συνολικό σκηνικό, αναβαθμίζοντας ακόμα και την παραμικρή γωνία και δίνοντας έναν απίστευτο, up to date χαρακτήρα. Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως το σπίτι αποτελείται συνολικά από τρία υπνοδωμάτια –ένα master με ιδιωτικό μπάνιο και δύο μικρότερα που έχουν και τη χρήση των dressing & beauty rooms. Καθένα οριοθετείται από πόρτες με πλαίσιο από ξύλο. Μια ακόμη πρόκληση των σχεδιαστών ήταν η εξασφάλιση της ακεραιότητας του ακινήτου ώστε να εναρμονίζεται με τις ανάγκες μιας οικογένειας, πόσο μάλλον της συγκεκριμένης που περιμένει ένα νέο μέλος.

worrellyeung-unionsquareloft-232-photobybrookeholm-2.jpg


Τα πολλά παράθυρα και οι επιβλητικές κολόνες είναι δύο extra στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας αντικρίζοντας το total σκηνικό. Το καθένα από τα δωμάτια «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, ενώ το λευκό στους τοίχους που λειτούργησε ως καμβάς ήταν η τέλεια επιλογή για να εξασφαλιστεί ζωντάνια και απόλυτη αρμονία.

Μάλιστα, η οικογένεια λατρεύει τη μουσική και αυτό αποτυπώνεται μέσα από το πιάνο που δεσπόζει στο σαλόνι. Ακόμα και το παιδικό δωμάτιο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που δεν ξεφεύγει σχεδόν καθόλου από το υπόλοιπο decor style της κατοικίας. Minimal but funky ταπετσαρίες, pastel αποχρώσεις, λειτουργικά και ασφαλή έπιπλα, αλλά και όλα χρειάζεται μια οικογένεια με μωρό έχουν πάρει τη θέση τους στο δωμάτιο.

worrellyeung-unionsquareloft-170-photobybrookeholm-2.jpg


Θέλοντας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, οι ιδιοκτήτες δήλωσαν μεταξύ άλλων μετά το απίθανο makeover: «Το studio Worrell Yeung ήταν αυτό που εμπιστευτήκαμε τυφλά και η επιλογή αυτή δικαίωσε τις αρχικές προσδοκίες μας. Πλέον, το σπίτι μας είναι φωτεινό και μοντέρνο, με αριστοκρατικά στοιχεία και πολυτελείς γραμμές στη διακόσμηση. Ήδη το έχουμε λατρέψει, όπως επίσης θα το λατρέψει και το παιδί που περιμένουμε!».

Στην gallery μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας!

Πηγή: AD