fbpixel

Search icon
Search
Ένα curvy loft στο Λονδίνο μετατρέπεται σε ένα απόλυτα familiar περιβάλλον
INTERIORS

Ένα curvy loft στο Λονδίνο μετατρέπεται σε ένα απόλυτα familiar περιβάλλον

Πρόκειται για την κατοικία της συγγραφέα, Marie-Cassandre Bultheel


Η Marie-Cassandre Bultheel αποτελεί μια από τις πιο γνωστές συγγραφείς του Λονδίνου, που παράλληλα ασχολείται ενεργά με τις φιλανθρωπίες. Πέρα από τς ασχολίες στις οποίες έχει αφοσιωθεί σε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της, λατρεύει τη διακόσμηση και, όπως λέει, αποτελεί μια διαδικασία που τη γεμίζει έμπνευση κι ενέργεια.

Επίσης, λατρεύει να πειραματίζεται και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται ακόμα και μέσα από τη διακόσμηση του σπιτιού της, γι' αυτό και συχνά προβαίνει σε αλλαγές. Τα τελευταία χρόνια, έχει επιλέξει να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο decor style το οποίο την εκφράζει απόλυτα. Πιο συγκεκριμένα, οι προσωπικοί της χώροι στο σπίτι της στο Λονδίνο αποπνέουν έντονα την αίσθηση αρμονίας, ενώ οι γήινες αποχρώσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

000-36-living-room-11.jpg


Με μια πρώτη κιόλας ματιά, γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Μικρές πινελιές από το χθες αλλά και το σήμερα συνθέτουν ένα τόσο inspiring σκηνικό, «ζεστό» και άκρως ατμοσφαιρικό, όπως ακριβώς το είχε φανταστεί η Bultheel. Κλασικά μοντέρνο και πολυδιάστατο, το διαμέρισμα ισορροπεί με τον πιο μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, μετατρέπεται σε ένα ultra cozy περιβάλλον και δύσκολα να μην κεντρίσει την προσοχή κάθε interior design lover.

Εντύπωση μάς προκαλεί ο μοναδικός τρόπος που έχουν συνδυαστεί όλα τα αντικείμενα μεταξύ τους, παρουσιάζοντας την τέλεια εικόνα για το πώς μπορεί κανείς να πετύχει το απόλυτο combo ενός timeless design μαζί με up to date κατασκευές κι επιβλητικά έργα τέχνης. Όσον αφορά στα χρώματα, παρατηρούμε πως οι γήινες αποχρώσεις έχουν κυρίαρχο ρόλο και δημιουργούν μια super chic ατμόσφαιρα.

000-02-kitchen-02-light.jpg


Στο μεταξύ, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» έναν προς έναν τους χώρους του διαμερίσματος. Από την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο, έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό.

Οι artful πινελιές, παράλληλα, φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Ένα glam σκηνικό με vintage επιρροές και κλασική φινέτσα είναι αυτό ακριβώς που αποτυπώνει το σπίτι.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως έχουν επιλεχθεί για κάθε δωμάτιο βασικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το ξύλο και το μάρμαρο. Ωστόσο, έχουν τοποθετηθεί με τρόπο σύγχρονο, το οποίο δε βλέπουμε τόσο συχνά, παρά μόνο σε κατοικίες που χτίζονται τα τελευταία χρόνια. Οι chic προσθήκες στα έπιπλα και τα extra διακοσμητικά αποτέλεσαν μονόδρομο για την ιδιοκτήτρια που φαντάστηκε μέσα σε κάθε δωμάτιο ένα περιβάλλον εκλεπτυσμένης αισθητικής, με μεταλλικά στοιχεία, retro looking αναφορές, αλλά και μοντέρνες πινελιές για να έρθουν όλα τα decor styles και να «κουμπώσουν» στο σήμερα.

000-57-powder-room-01.jpg


Η αίσθηση της ζεστασιάς γίνεται ολοκάθαρη από γωνιά σε γωνιά, εξασφαλίζοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους ιδιοκτήτες. Τίποτα δε φαντάζει περιττό και υπερβολικό έτσι όπως αντικρίζουμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ένα ονειρικό design που παραδίδει μαθήματα διακόσμησης και δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: Clever