fbpixel

Search icon
Search
Ένα colorful beach house συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική με την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα
INTERIORS

Ένα colorful beach house συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική με την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Poonam Khanna


Λίγοι είναι αυτοί που δε γνωρίζουν την Poonam Khanna και ο λόγος είναι το σπουδαίο έργο της στον χώρο της αρχιτεκτονικής, καθώς και στο art & design. Δημοφιλής και αγαπητή για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει, έχει καταφέρει να συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την υψηλή αισθητική και την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια. Σε γενικές γραμμές, αυτό που πρεσβεύει είναι ο σύγχρονος μινιμαλισμός, μέσα από πολύ χαρακτηριστικές γραμμές που «φωνάζουν» την αρχιτεκτονική υπογραφή της και ταιριάζουν μοναδικά τα έντονα χρώματα και την τέχνη και κάθε home σκηνικό.

Η Αμερική αποτελεί τη βάση της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν έχει ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη με σκοπό να ακολουθήσει τη δουλειά της και το έργο το οποίο πρεσβεύει. Άλλωστε, ο κόσμος από παντού της έχει «τυφλή» εμπιστοσύνη και η μέχρι τώρα δουλειά της το έχει αποδείξει περίτρανα. Δραστήρια και απίστευτα δημιουργική, συνεχίζει με αμείωτο το ενδιαφέρον να ξεχωρίζει μεταξύ άλλων στον χώρο της αρχιτεκτονικής.

1-TfFv2.jpg
The designer


Πριν ένα μικρό χρονικό διάστημα, ανέλαβε να διαμορφώσει μια καινούρια κατοικία στη γειτονιά Bridgehampton του Long Island, στη Νέα Υόρκη, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας που ζει μόνιμα στο Los Angeles. Αυτό που ήθελαν οι ιδιοκτήτες από την αρχή ήταν ένα σύγχρονο περιβάλλον, όπου θα απολαμβάναν ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης, τόσο το καλοκαίρι όσο και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Έχοντάς το ως το ως το προσωπικό της vacation house, η οικογένεια ζήτησε από την interior designer να δημιουργήσει ένα inspiring σκηνικό, στο οποίο η τέχνη θα πρωταγωνιστούσε. Και όπως πολύ καλά ξέρει η ίδια, είναι εντυπωσιακό να συνδυάζεται ο χώρος του art & design με τα έντονα χρώματα, αλλά και τις living ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας.

Να πούμε στο σημείο αυτό, πως το ιδιαίτερο αυτό σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο, γεγονός που το κάνει να δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Έτσι όπως το βλέπουμε, η αρχιτεκτονική του παραπέμπει σε κάτι το φουτουριστικά κι εξαιρετικά εντυπωσιακό, ενώ με απόλυτη σιγουριά μπορούμε να πούμε πως καταφέρνει και γίνεται «ένα» με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

2-wPi5d.jpg


H Khanna έβγαλε το σχέδιο της κατοικίας βασισμένη σε μια μινιμαλιστική προσέγγιση που θα εξυπηρετούσε όλα τα μέλη στο να λειτουργούν μέσα στο σπίτι με βάση την άνεση και την πρακτικότητα. Αυτή ήταν η αρχική της ιδέα, κι έπειτα σκέφτηκε πως οι φωτεινές και playful αποχρώσεις δε γινόταν σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν, καθώς αυτή είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία που την κάνει να ξεχωρίζει.

Με ένα γρήγορα house tour, εντύπωση μάς προκαλεί ο μοναδικός τρόπος που έχουν συνδυαστεί όλα τα αντικείμενα μεταξύ τους, παρουσιάζοντας την τέλεια εικόνα για το πώς μπορεί κανείς να πετύχει το απόλυτο combo ενός timeless design με up to date κατασκευές κι επιβλητικά έργα τέχνης. Όσον αφορά στα χρώματα, όπως ήδη αναφέραμε οι bold tones κυριαρχούν από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ level up έγινε με μερικές έντονες και funky αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσουν το βαθύ μπλε, το ultra trendy πορτοκαλί, αλλά και το glowing κίτρινο.

Λειτουργικοί καναπέδες, πολυθρόνες και coffee tables, περίτεχνα artworks στους τοίχους και τις επιφάνειες, καθώς και προσεγμένες λεπτομέρειες από γωνιά σε γωνιά, συνθέτουν το total σκηνικό και το καθιερώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού. Ένα σκηνικό όπου η οικογένεια θα θέλει συνεχώς να είναι καλοκαίρι ώστε να το επισκέπτεται!

3-YsINo.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του υπέροχου beach house!