fbpixel

Search icon
Search
Ένα coffee shop βγαλμένο από το μέλλον στην Κίνα είναι η επιτομή του μοντερνισμού
ESCAPE

Ένα coffee shop βγαλμένο από το μέλλον στην Κίνα είναι η επιτομή του μοντερνισμού

Ο λόγος για το καινοτόμο 1/2 που σχεδιάστηκε από το studio Cun Panda Nana


Το αρχιτεκτονικό studio Cun Panda Nana αντλεί έμπνευση από το design του μέλλοντος, με τις δημιουργίες του να θυμίζουν κάτι το φουτουριστικού και του εντελώς διαφορετικού απ' όλα τα συνηθισμένα. Η φιλοσοφία τους αφορά στο κομμάτι της πρακτικότητας και της ανεπιτήδευτης πολυτέλειας, πάντα με βάση όσα συνθέτουν έναν ultra updated σκηνικό.

Μετά από μια διαμόρφωση που χρειάστηκε περισσότερο από έναν χρόνο δουλειάς, το αρχιτεκτονικό team ολοκλήρωσε με επιτυχία το εσωτερικού ενός νέου coffee shop στο Xiamen της Κίνας. Το cafè φέρει την ονομασία "1/2" και αποτελεί ένα «διαμάντι» σε ολόκληρη την περιοχή, δεδομένου του απίθανου design του, το οποίο μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από το μέλλον.

Take a tour!
photo-5.jpg


Εξετάζοντας τις δουλειές του studio, παρατηρεί κανείς πως οι χώροι που φέρουν την υπογραφή του είναι πιο γραμμικοί, αλλά παράλληλα κάπως αφηρημένοι και ακανόνιστοι. Οι designers του γραφείου αγαπούν το μινιμαλισμό, γεγονός που επιλέγουν να αποτυπώνουν στα περισσότερα από τα έργα που αναλαμβάνουν. Όλα τα παραπάνω παρατηρούνται στο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που μόνο ως πηγή έμπνευσης μπορεί να λειτουργήσει για κάθε λάτρη του design.

Η κάθε γωνία του cafè παραπέμπει σε μια άκρως προσεγμένη gallery, όπου η μοντέρνα τέχνη πρωτοστατεί. Το γεγονός αυτό κάνει το συγκεκριμένο spot τόσο ξεχωριστά διαμορφωμένο, με τον δικό του χαρακτήρα. Βασικό highlight στο design του αποτελεί η εκπληκτική οροφή, η οποία θυμίζει κορμούς και κλαδιά δέντρων, ενώ καταλήγει σε τριγωνικά ανοίγματα που λάμπουν χάρη στον τεχνητό φωτισμό, ο οποίος εναλλάσσεται ανάλογα με το vibe της στιγμής.

Ο τεχνητός φωτισμός συνεχίζει να δημιουργεί ατμόσφαιρα από γωνιά σε γωνιά. Το bar και άλλες ειδικές κατασκευές φαντάζουν τόσο γοητευτικά περιβάλλοντα για να απολαύσει κανείς τον καφέ ή το ποτό του, ενώ οι ουδέτεροι χρωματισμοί στη φαντασία να απελευθερωθεί. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, μια γλυκιά απόχρωση του γκρι είναι αυτή που κυριαρχεί από χώρο σε χώρο. Σε άλλα σημεία, ωστόσο, οι ειδικοί προβολείς και τα downlights χαρίζουν έναν ιδιαίτερο peach τόνο που εντυπωσιάζει.

photo-15.jpg


Ως βασικά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί το μάρμαρο και το ξύλο σε μια επεξεργασμένη μορφή. Από εκεί κι έπειτα, οι μεταλλικές επιφάνειες χαρίζουν ένα extra ενδιαφέρον στο τελικό αποτέλεσμα, κάνοντας τη διαφορά και προσδίδοντας λάμψη.

Ο συγκεκριμένος χώρος ενδείκνυται για parties, δεδομένου ότι είναι ευήλιος κι έτσι μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο φωτισμός αλλάζει και γίνεται ακόμη πιο μυστηριώδης και playful. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το 1/2 αποτελείται από δύο ορόφους, ο καθένας από αυτούς με το δικό του bar.

Το συγκεκριμένο new entry σηματοδοτεί μια νέα εποχή για ολόκληρη την περιοχή της Κίνας, που ολοένα και αναβαθμίζεται. Μια άφιξη που μας υπενθυμίζει πως η Κίνα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά -αυτήν τη φορά στον χώρο της αρχιτεκτονικής και της εστίασης.

photo-6.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του cafè!

Φωτογραφίες: ArchDaily