fbpixel

Search icon
Search
Ένα chic διαμέρισμα στο Παρίσι ξεχωρίζει για την απαράμιλλη φινέτσα που αποπνέει
INTERIORS

Ένα chic διαμέρισμα στο Παρίσι ξεχωρίζει για την απαράμιλλη φινέτσα που αποπνέει

Σχεδιασμένο από τον Fabrizio Casiraghi


Μπορεί η εμπειρία του στον χώρο της αρχιτεκτονικής να είναι σχετικά μικρή, αλλά ο Fabrizio Casiraghi έχει αποδείξει περίτρανα το σχεδιαστικό ταλέντο που τον διακρίνει. Πολυδιάστατος και δημιουργικός, επιλέγει σχεδόν σε κάθε του έργο να ισορροπεί μεταξύ κλασικού και μοντέρνου design, αφού πρώτα λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες και τις δυνατότητες εξέλιξης κάθε χώρου.

Στο πρόσφατο παρελθόν παρέμεινε στη βάση του -δηλαδή στο Παρίσι-, εκεί όπου έδωσε τη σχεδιαστική του υπογραφή σε ένα διαμέρισμα, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και, πλέον, δείχνει σαν καινούριο. Βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία ενός νεαρού ζευγαριού, το οποίο μετακομίζει μαζί για πρώτη φορά.

edc080121casiraghi-006-1621637455.jpg
The designer, Fabrizio Casiraghi


Έπειτα από συζήτηση και πολλή έρευνα, ο σχεδιαστής και οι ιδιοκτήτες κατέληξαν στη φιλοσοφία την οποία θα ακολουθούσε το σπίτι μετά το makeover: Ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον, που να εντάσσει την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα για απόλυτη διευκόλυνση στο lifestyle του ζευγαριού, αλλά και τις chic γραμμές στο design που θα έκαναν τη διαφορά και θα προσέδιδαν ακαταμάχητο χαρακτήρα.

Έτσι, λοιπόν, κι έγινε, με τον σχεδιαστή να δίνει τεράστια έμφαση σε μια μινιμαλιστική προσέγγιση κατά τη διαμόρφωση, η οποία έπειτα θα εξασφάλιζε ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα. Απέφυγε ευλαβικά τις υπερβολές και τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία, που μόνο μόνο αρνητικά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν κι έδειξε ενδιαφέρον σε σημερινές γραμμές, άκρως πρακτικές κι εντυπωσιακές.

Όπως γίνεται ολοκάθαρο, το αγαπημένο χρώμα του ζευγαριού είναι το πράσινο, γεγονός που λειτούργησε υπέρ τους, καθώς αποτελεί και μια hot χρωματική τάση που βρίσκεται στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα συνεχίσει να μας απασχολεί. Βλέπουμε πως πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε δωμάτιο -από τους living χώρους και την κουζίνα, μέχρι τα υπνοδωμάτια αλλά και το μπάνιο με μικρές λεπτομέρειες.

edc080121casiraghi-009-1621637285.jpg

Η αλήθεια είναι πως το όλο vibe που δημιουργείται παραπέμπει σε ένα super luxury loft και ίσως αυτό να οφείλεται στην κομψότητα που χαρακτηρίζει το πράσινο σε αυτήν την ιδιαίτερη απόχρωση που έχει επιλεχθεί για το σπίτι. Στο μεταξύ, οι χρυσές προσθήκες στου τοίχους και τις επιφάνειες λειτουργούν σαν bonus στο όλο design, αναβαθμίζοντάς το και κάνοντάς το να αποπνέει έντονα τον μοντερνισμό, ο οποίος αποτέλεσε από την αρχή κύριο στοιχείο ως προς τη διαμόρφωση. Παράλληλα, πινελιές τέχνης σε παρεμφερείς τόνους ξεπροβάλλουν και δημιουργούν ένα artistic, τόσο elegant αποτέλεσμα.

Όλα τα στοιχεία που εντοπίζονται, προσφέρουν μια up to date εικόνα, απόλυτα εναρμονισμένη με την παριζιάνικη φινέτσα. Ένα ultra cozy περιβάλλον, ιδανικό για μια ήρεμη καθημερινότητα στην Πόλη του Φωτός κι ένα τρανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να συνδυάσει την απαραίτητη πρακτικότητα με τις κομψές γραμμές που κλέβουν την παράσταση.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος!

Πηγή: Elle Decor