fbpixel

Search icon
Search
Ένα bohemian διαμέρισμα μόλις 45 τ.μ. στην Αθήνα που χωράει τα πάντα
INTERIORS

Ένα bohemian διαμέρισμα μόλις 45 τ.μ. στην Αθήνα που χωράει τα πάντα

Με τη σχεδιαστική υπογραφή των Do Designers


Με την πρώτη ματιά, όταν κανείς μπει στο εσωτερικό της πολύ κομψής αυτής κατοικίας, σίγουρα δυσκολεύεται να πιστέψει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για τη ριζική ανακαίνιση ενός μικρού διαμερίσματος 45τ.μ., της δεκαετίας του 1960, το οποίο ανασχεδιάστηκε ολοκληρωτικά, αποκτώντας ύφος και φως.

Το στενό χολ, η συρόμενη πόρτα προς το καθιστικό, οι τοίχοι που περιέκλειαν μια μικρή κουζίνα και τμήμα του τοίχου που χώριζε την κρεβατοκάμαρα από το σαλόνι καθαιρέθηκαν και τα επιμέρους δωμάτια ενοποιήθηκαν οπτικά και ουσιαστικά, δίνοντας την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, πιο εντυπωσιακού, μοντέρνου, καλαίσθητου και σίγουρα inviting.

img-6510-2.jpg

Η είσοδος γίνεται τώρα κατευθείαν στον ενιαίο χώρο κουζίνας, τραπεζαρίας και καθιστικού, ο οποίος επικοινωνεί οπτικά και με το υπνοδωμάτιο μέσω μιας μαύρης μεταλλικής τζαμαρίας. Έτσι, μπαίνοντας στο διαμέρισμα, ο επισκέπτης μπορεί να «διαβάσει» όλο το living room, ενώ η ιδιωτικότητα στην κρεβατοκάμαρα επιτυγχάνεται μέσω ενός γκρι blackout roller, που κρύβεται με διακριτικό τρόπο πίσω από την τζαμαρία.

Η νέα διαρρύθμιση, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό λευκό ξύλινο δάπεδο που επεκτείνεται σε όλους τους χώρους, τους λευκούς τοίχους και τις λακαριστές ειδικές κατασκευές, προσφέρει έναν ενιαίο, φωτεινό αποτέλεσμα, έναν λευκό καμβά στον οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα χρωματιστά κιλίμια, τα ιδιαίτερα έργα τέχνης και τα λοιπά παραδοσιακά στοιχεία που τόσο αγαπάει η ιδιοκτήτρια.

img-6580.jpg

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας που χρωματίστηκε σε μοντέρνο πετρόλ χρώμα, προσδίδοντας βάθος και ένταση, ενώ λειτουργεί σαν όμορφο φόντο για όλο το σπίτι, λειτουργώντας σαν σύνδεσμος για την υπόλοιπη διακόσμηση.

Όλες οι κατασκευές, τα ερμάρια και τα έπιπλα κουζίνας, σχεδιάστηκαν ειδικά για το διαμέρισμα, με έμφαση στη δημιουργία μη εμφανών αποθηκευτικών χώρων, που αφήνουν το διαμέρισμα ελεύθερο από συμπληρωματικά αντικείμενα και άλλα έπιπλα. Επιπρόσθετα μια ιδιαίτερη διάτρητη μεταλλική κατασκευή σε σχήμα καμάρας καλύπτει το δοκάρι που αποκαλύφθηκε από τις καθαιρέσεις και «καδράρει» τον χώρο του καθιστικού.

img-6696.jpg

Στο μικρό λουτρό χρησιμοποιήθηκε πλακάκι και πατητή τσιμεντοκονία ενώ τη θέση μιας μικρής μπανιέρας πήρε ένα ευρύχωρο ντους, μια modern προσθήκη που χαρίζει περισσότερη άνεση και ταιριάζει περισσότερο στην κατοικία.

Συνολικά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου και comfortable διαμερίσματος, μέσα από μια φρέσκια οπτική, η οποία που συνδυάζει αφαιρετικές γραμμές, σκανδιναβικές επιρροές και έντονα boho στοιχεία.

img-6440.jpg

About Do designers 

Το interior design γραφείο Do designers έχει βάση την Αθήνα και ιδρύθηκε το 2013 από την Ντενίζ Βασιλειάδου (BA στο Interior Design από το Derby University) και την Ουρανία Γιαβή (MA στο Interior Design από το Universitat Politecnica de Catalunya). Με σπουδές στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και τη διακόσμηση, επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά κυρίως με αγάπη, αφοσίωση και πάθος για τη δουλειά τους, επιχειρούν καθημερινά να βελτιώσουν τους χώρους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωπες και να ομορφύνουν τη ζωή των ανθρώπων που απευθύνονται σε εκείνες. Συναντήθηκαν, όταν οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες διασταυρώθηκαν και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενόψει ενός project που είχε προκύψει. H συνεργασία αυτή σύντομα «βαφτίστηκε» Dο Designers από τα αρχικά των ονομάτων μας (Deniz & Ourania) και την ιδιότητά τους, ενώ έτσι συνεχίζεται έως σήμερα.

Από την πλήρη ανακατασκευή μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου μέχρι την επιλογή των επίπλων, των διακοσμητικών και των αξεσουάρ, το γραφείο επιχειρεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο φάσμα υπηρεσιών, τις οποίες κάθε φορά προσαρμόζει στις ιδιαιτερότητες και τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη. Μέρος της φιλοσοφίας τους και σημαντική πηγή έμπνευσης σε κάθε έργο, αποτελεί η προσωπική επαφή που χτίζουν με τον κάθε ένοικο, προκειμένου να ανακαλύψουν μαζί του τις βαθύτερες επιθυμίες, τις ανάγκες και το στιλ που τον εκφράζει, αλλά και να του προσφέρουν έναν χώρο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στα όνειρα του!

Όσο αγαπούν τη διακόσμηση, την αρχιτεκτονική και το design άλλο τόσο αγαπούν και την επικοινωνία, αυτός είναι και ο λόγος που πριν από περίπου τρία χρονιά δημιούργησαν το δικό τους blog διακόσμησης, μια πλατφόρμα, πηγή γνώσης και έμπνευσης για όποιον ανακαινίζει ή θέλει να δώσει νέα πνοή στο σπίτι, καθώς και για όλους όσους ενδιαφέρονται για ό,τι νέο κυκλοφορεί στον decor κόσμο.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλεάνθης