fbpixel

Search icon
Search
Ένα 48ωρο στη Θεσσαλονίκη: Πώς να το κάνετε αξέχαστο
CITY VIBES

Ένα 48ωρο στη Θεσσαλονίκη: Πώς να το κάνετε αξέχαστο

Νιώστε τον «παλμό» του city life και περάστε ξέγνοιαστες, φθινοπωρινές στιγμές


Η Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έναρξη της 85ης ΔΕΘ μεταξύ 11 με 19 Σεπτεμβρίου, μας καλεί να ζήσουμε αυτές τις ημέρες υπό τον «παλμό» της και να απολαύσουμε στο έπακρο όλα όσα διοργανώνονται. Δεν ξεχνάμε πως η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον, στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. H πόλη μας γίνεται ο ιδανικός προορισμός, προσφέροντας μικρές και μεγάλες απολαύσεις στους επισκέπτες και μη. Εμείς οργανώσαμε ένα γεμάτο 48ωρο στη Θεσσαλονίκη με όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε, αλλά και προτάσεις για να περάσετε μοναδικές στιγμές τις προσεχείς μέρες! 

Take notes! 

Day One

Start your day with a walk

Για να ξεκινήσει μοναδικά αυτό το διήμερο, δεν έχετε παρά να απολαύσετε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης. Φορέστε τα πιο αναπαυτικά sneakers σας κι επιλέξτε την αγαπημένη σας γειτονιά, ώστε να ανακαλύψετε κάθε καλά κρυμμένο μυστικό της. Αυτή η εποχή θεωρείται ιδανική, μιας και ο καιρός παραμένει ζεστός, χωρίς ωστόσο να γίνεται αποπνικτικός. Εμείς θα σας προτείναμε την Άνω Πόλη, όπου οι urban ρυθμοί συναντούν τα γραφικά σοκάκια και δημιουργείται το ιδανικό mix σύγχρονης με παλιάς εποχής. Εάν βρεθείτε στο κέντρο, μην παραλείψετε να περάσετε από το Exereton (Ι. Κουσκουρα 1) -το τέλειο spot take away coffee, αλλά και γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Mπορείτε να εντοπίσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Μερικά από τα best sellers είναι το mix ξυρών καρπών, αλλά και τα ιδιαίτερα αποξηραμένα φρούτα.

It's all about art

Μετά τη βόλτα σας, οι λάτρεις της τέχνης «χαθείτε» στα μονοπάτια της μέσα από την έκθεση «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα». Επιχειρώντας να διερευνήσει τους πολλαπλούς όρους με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι ταυτότητες, το project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» διοργανώνεται από τη RUNONART, προσκαλώντας πέντε Ελληνίδες καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις σκέψεις τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι. 

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθημερινά: 10:00-18:00, Πέμπτη: 12:00-20:00.

Quick lunch time

Και όσο η ώρα περνάει, κανονίστε το lunch break σας σε ένα από τα πιο hot café bar restaurants της πόλης. Ο λόγος για το Cin Cin (Ικτίνου 22), το οποίο σερβίρει τα πιο instagrammable πιάτα, που σίγουρα δεν πρέπει να διαφύγουν από την προσοχή σας. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, λέγοντας «ναι» σε ιταλικές γεύσεις και όχι μόνο.

Stand up comedy

Ο Αντώνης Κρόμπας και ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι οι «Εκείνος κι Εκείνος» κι έρχονται στην πόλη μας με ένα stand up, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το απίστευτο χιούμορ τους, μέσα από σάτιρα και ατάκες που θα προκαλέσουν γέλιο. Ένα εκπληκτικό duo που δεν πρέπει να χάσετε!

Info: 14 Σεπτεμβρίου, Block 33, στις 21:00.

Μovie o'clock

Το τρίτο μέρος του franchise "After We Fell" βρίσκει την Tesha να ξεκινά ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή της. Όμως, καθώς ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Seattle για τη δουλειά των ονείρων της, η απρόβλεπτη και γεμάτη ζήλια συμπεριφορά του Hardin φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα την ήδη έντονη σχέση τους. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη όταν ο πατέρας της Tesha εμφανίζεται και σοκαριστικές αποκαλύψεις για την οικογένεια του Hadrin έρχονται στο φως. Ποια θα είναι άραγε η κατάληξή τους; Η απάντηση στις οθόνες σας!

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 7), από 9 Σεπτεμβρίου στις 19:30.

Let the music play

Mη χάσετε τη μοναδική συναυλία του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος αναβαίνει στη Θεσσαλονίκη για ακόμα ένα αξέχαστο live του. Ο λατρεμένος καλλιτέχνης θα «ντύσει» με τη φωνή του ολόκληρη την πόλη, μεταμορφώνοντας μια φθινοπωρινή βραδιά του Σεπτέμβρη. Τόσο οι δικές του επιτυχίες όσο και άλλων καλλιτεχνών θα ερμηνευτούν από τον ίδιο με τον τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει.

Info: Θέατρο Γης, 10 Σεπτεμβρίου στις 21:30.

Wine lovers

Οι βραδιές στην πόλη δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς μια αξέχαστη wine experience! Όταν ο ήλιος πέσει, κατευθυνθείτε στο διαχρονικά αγαπημένο spot του κέντρου, Pantheon Bar (Προξένου Κορομηλά 8), όπου μπορείτε να απολαύσετε τα κρασιά της αρεσκείας σας ή όποιο άλλο ποτό επιθυμείτε. Μάλιστα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φανταστικά finger foods του, τα οποία θα κάνουν τέλειο pairing με το ποτό σας.

Day Two

The perfect brunch

Το γεμάτο ροζ αποχρώσεις Pink Dot (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 84) είναι το μέρος που αναζητάτε για το τέλειο brunch! Με θέα τη θάλασσα και σε ένα σκηνικό που δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από παραμύθι, εκεί μπορείτε να γευτείτε super tasty πιάτα, τα οποία ξεχωρίζουν τόσο για τη γεύση τους όσο και το πόσο προσεγμένα σερβίρονται. Ακόμα, πιείτε τον καφέ σας και χαρείτε την ηρεμία της περιοχής, γεμίζοντας τις μπαταρίες σας.

The must-see exhibition

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση «Για μια φλόγα που καίει: Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη - Μακεδονία 1821-2021». Η περιοδική έκθεση, που θα διαρκέσει ένα έτος, αποτελεί τη συμμετοχή του μουσείου στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από τον σημαντικότερο σταθμό της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το ξέσπασμα του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Σχεδόν 100 χρόνια μεσολαβούν από το 1821 μέχρι το 1912, όταν ενσωματώνεται και η Μακεδονία στο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Ένας αιώνας προσμονής, όπου η φλόγα της εξέγερσης γίνεται μια φλόγα που καίει χρόνια για τους απανταχού Έλληνες.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00 - 20:00.

Shopping therapy

Και για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας στα ύψη, πείτε «ναι» στο shopping therapy στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης! Εκμεταλλευτείτε τον ερχομό της νέα σεζόν και ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σε κομμάτια που από πάντα θέλατε να αποκτήσετε. Η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως και η Προξένου Κορομηλά ανήκουν σίγουρα στις οδούς όπου μπορείτε να εντοπίσετε τις boutique των ονείρων σας.

All included experience

Ακόμα και για εσάς που δε θα επιλέξετε το κέντρο για τη βόλτα σας, τότε επισκεφθείτε το hot right meet point της Θεσσαλονίκης, που χαρίζει φανταστική θέα προς τη θάλασσα για ακόμα περισσότερη ηρεμία και μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη χωρίς καμία αμφιβολία! To νέο εγχείρημα της οικογένειας του Ergon (Γεωργικής Σχολής 50), το λεγόμενο "grocerant", όπως το αποκαλούν, από τα συνθετικά "grocery" και "restaurant" είναι ακριβώς αυτό που φανερώνει το όνομά του: ένα μοναδικό ντελικατέσεν/market με εκλεκτά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε in the house, πλέον, στην ολοκαίνουρια μαγική αυλή που καταλήγει το κατάστημα.

T is for Theatre

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για δεύτερη χρονιά αναδεικνύει τους κήπους της Βίλας Αλλατίνη με στόχο την στήριξη των πυρόπληκτων της Εύβοιας. Μη χάσετε την παράσταση «Αμαλία - Μια Βαυαρή βασίλισσα στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος», η οποία θα σας κρατήσει με αμείωτο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την ιστορία, η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα ως ελεύθερο κράτος και η Αμαλία έρχεται στην Αθήνα το 1837 ως η πρώτη βασίλισσα της χώρας, στο πλευρό του βασιλιά Όθωνα. Ερωτεύεται, εργάζεται με πάθος για να υλοποιήσει όσα οραματίζεται ασκώντας άμεση επίδραση στην κοινωνία, τη μόδα αλλά και την πολιτική της εποχής. Μέσα από τα μάτια και τα λόγια της, τα ιστορικά στοιχεία φωτίζονται με διαφορετικό τρόπο προσφέροντάς μας ένα νέο σημείο θέασης της ιστορίας της Ελλάδας, έκκεντρο και συνάμα γοητευτικό.

Info: Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίλα Αλλατίνη, 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Concert night

Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα μάς προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και, κυρίως, να ξανασμίξουμε υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Μια μοναδική συναυλία-ωδή στην αγάπη για τη μουσική, όπου ο σπουδαίος καλλιτέχνης θα ξετυλίξει το ταλέντο μέσα από επιτυχίες που έχουν μείνει στην ιστορία.

Info: Θέατρο Γης, 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Have fun!